Για 40 λεπτά σε Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό η ένταση χτύπησε κόκκινο στην περιοχή των Ιμίων, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε τουρκική ακταιωρός, με την Ελλάδα να απαντά άμεσα με σκάφος του Λιμενικού αλλά και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Κατακόρυφα ανέβηκε η ένταση το πρωί στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, όταν σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, εμφανίστηκε ξαφνικά τουρκική ακταιωρός.
Οι Τούρκοι λιμενικοί της Sahil Güvenlik παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρέμειναν επί ώρα ανάμεσα σε Ίμια και Καλόλιμνο.
Στο σημείο ήταν πλοίο τύπου Island του Πολεμικού Ναυτικού, ένα από τα 4 που παρέλαβε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ και που πρόσφατα μπήκε σε υπηρεσία. Δίπλα του ήταν και σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού – Ακτοφυλακής.
Πηγές ενημέρωσης ανέφεραν στο enikos.gr ότι λειτούργησε το «πορτοκαλί» τηλέφωνο διαχείρισης κρίσεων μεταξύ των επικεφαλής αξιωματικών των λιμενικών Ελλάδας – Τουρκίας.
Συμφωνήθηκε να αποχωρήσει πρώτα από την περιοχή η τουρκική ακταιωρός με κατεύθυνση τα παράλια προς Τουργκούτ Ρεΐς και λίγη ώρα αργότερα απομακρύνθηκαν και τα ελληνικά σκάφη.
Πηγή: enikos.gr
Φωτο αρχείου: eurokinissi

















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup