Την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Υγείας, για την παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων και εκτάσεων που δεν χρησιμοποιούνται από το Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση (2 Σεπτεμβρίου 2013).
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στο Σώμα το θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο «Υποβολή αιτήματος του Δήμου μας προς το Υπουργείο Υγείας, για την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που δεν χρησιμοποιούνται από το Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου» και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο Λέρου, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας, κατά την οποία ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί η διαδικασία για την παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και εκτάσεων που δεν χρησιμοποιούνται από το Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου.
Στη συνέχεια ανέφερε πως θα πρέπει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον διοικητή του νοσοκομείου, να προχωρήσουν σε καταγραφή των κτιρίων και οικοπέδων που θα ζητηθούν από το Δήμο μας.
Ο Πρόεδρος στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους για να τοποθετηθούν επί του θέματος και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, σχόλια, παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του Σώματος.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζώρζου Γεώργιος εξέφρασε επιφυλάξεις αναφορικά με το κατά πόσο δύναται ο Δήμος μας να αξιοποιήσει και να ωφεληθεί από τα κτίρια και τις εκτάσεις που ενδεχόμενα θα του παραχωρηθούν.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος κήρυξε την περαίωση της παραπάνω διαδικασίας, καλώντας παράλληλα το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, της συζήτησης, της ανταλλαγής γνωμών και αφού έλαβε υπόψη κλπ, αποφάσισε κατά Πλειοψηφία και ενέκρινε την υποβολή αιτήματος του Δήμου μας προς το Υπουργείο Υγείας, για την παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων και εκτάσεων που δεν χρησιμοποιούνται από το Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου.
Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ζώρζου Γεώργιος και κ. Μαυρουδής Αντώνιος- Μιχαήλ, οι οποίοι καταψήφισαν το θέμα.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 138/2013.

















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup