back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τι λέει το Λιμενικό Σώμα για την προσάραξη πλοίου στα Λέβιθα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤι λέει το Λιμενικό Σώμα για την προσάραξη πλοίου στα Λέβιθα

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πρωινές ώρες της 20ης Φεβρουαρίου, για περιστατικό ακυβερνησίας του M/V ”KEREM S” στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ν.μ. δυτικά της ν. Πάτμου, το οποίο προερχόταν από το Ηράκλειο Κρήτης με προορισμό το λιμένα ALI AGA Τουρκίας, άφορτο.

Άμεσα στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά ρυμουλκό πλοίο.

Στη συνέχεια, απογευματινές ώρες χθες, το ”KEREM S” εξαιτίας της έκτπωσής του, προσάραξε σε βραχώδη ακτή στη βορειοανατολική πλευρά της νήσου ”ΛΕΒΙΘΑ” νότια της ν. Πάτμου, ενώ ακολούθησε επιτυχής διάσωση όλων των μελών του πληρώματος από ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες (άνεμοι Β7-8 BF).

Στην περιοχή του συμβάντος δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση μέχρι στιγμής, ενώ οι διασωθέντες αφού μεταφέρθηκαν στη ν. Κω, διεκομίσθησαν για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο, από όπου και εξήλθαν.

Στο σημείο του συμβάντος παραμένουν το ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ρυμουλκό πλοίο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ εξελίξεις για το περιστατικό θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ