back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τι λέει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου για το εξώδικο του Δήμου Λειψών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤι λέει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου για το εξώδικο του Δήμου Λειψών

Απαντητική επιστολή εξέδωσε το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου σχετικά με την εξώδικη διαμαρτυρία του Δήμου Λειψών, η οποία εστάλη επειδή το Δ.Σ. του ΔΗΛΙΤΑΠ έλαβε απόφαση για να συνεδριάσει στο νησί των Λειψών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου.

Αναλυτικότερα, στην απαντητική επιστολή του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου αναφέρονται τα παρακάτω:

ΘΕΜΑ: Περί συνεδρίασης του ∆.Σ. της Υπηρεσίας µας στους Λειψούς

ΣΧΕΤ.: Το υπ’ αριθµ. 2211/2013/26-07-2013 έγγραφό σας

Αγαπητέ κ. ∆ήµαρχε,

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, επιθυµούµε να επισηµάνουµε ότι το ∆.Σ. της Υπηρεσίας µας θέλοντας να εφαρµόσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2013 περί πραγµατοποίησης συνεδριάσεων σε όλα τα νησιά που µετέχουν στο ∆Η.ΛΙ.ΤΑ.Π., κι αφού είχε ήδη συνεδριάσει τόσο στη Λέρο όσο και στο Αγαθονήσι, αποφάσισε η επόµενη συνεδρίασή του να πραγµατοποιηθεί στους Λειψούς. Όσον αφορά στο χώρο πραγµατοποίησης της συνεδρίασης, κινούµενοι θεσµικά ζητήσαµε µε το υπ’ αριθµ. 970/27-06-2013 έγγραφό µας από τον ∆ήµο σας (ως το κατά τόπον αρµόδιο συστατικό µέρος της Υπηρεσίας µας) να µας υποδείξει κατάλληλο χώρο.

∆υστυχώς, αντί άλλης απάντησης λάβαµε από την πλευρά σας εξώδικο, στο οποίο επιστρατεύσατε ακόµη και τον Ποινικό Κώδικα προκειµένου να µας αποτρέψετε από το να συνεδριάσουµε στο κτίριο επιβατών, βασιζόµενος σε πληροφορία που όπως οµολογείτε λάβατε κατά την διάρκεια καφενειακών συζητήσεων!

Φοβούµαστε ότι µετά από την επιλογή σας να βασίζετε την πληροφόρησή σας σε ανυπόστατες φήµες που κυκλοφορούν στα καφενεία αντί για τα επίσηµα έγγραφα της Υπηρεσίας µας, δεν υπάρχει περιθώριο για διάλογο. Άλλωστε, εικάζουµε ότι ως ο αρχαιότερος ∆ήµαρχος στην πατρίδα µας θα συµφωνείτε πως ο διάλογος για τα σοβαρά ζητήµατα που θέτετε στο έγγραφό σας πρέπει να γίνει θεσµικά, εντός του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ∆Η.ΛΙ.ΤΑ.Π. και όχι «εκτός διαδικασίας».

Το µόνο που επιθυµούµε να σας παρακαλέσουµε, είναι (αντί να βγάζετε αυθαίρετα συµπεράσµατα) να σεβαστείτε το σοβαρό οικογενειακό πρόβληµα που µας ανάγκασε να αποχωρήσουµε εσπευσµένα από το συνέδριο της Π.Ε.∆. Νοτίου Αιγαίου, καταθέτοντας υπόµνηµα µε τις θέσεις µας στον Πρόεδρο κ. Ευστάθιο Κουσουρνά.

∆εδοµένου ότι όπως κι εσείς επισηµαίνετε «άλλα πράγµατα αυτή την στιγµή απασχολούν την αυτοδιοίκηση», δεν επιθυµούµε να επεκταθούµε περαιτέρω. Ο υπέρτατος κριτής όλων µας, οι συµπατριώτες µας, ας κρίνει τον καθένα µας βάσει των λόγων και των έργων του.

Με την προσήκουσα τιµή

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Ελισσαίου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ