back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τι λέει για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2014 του Δήμου Λέρου η Δημοτική παράταξη “Καλημέρα Λέρος”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤι λέει για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2014 του Δήμου Λέρου η Δημοτική παράταξη "Καλημέρα Λέρος"

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Καλημέρα Λέρος” σχετικά με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος Δήμου Λέρου για το 2014, αναφέροντας τα εξής:

“Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λέρου για το 2014 ακολουθεί τη γενικότερη φθίνουσα πορεία του Δήμου Λέρου, αλλά όπως και όλων σχεδόν των Δήμων της χώρας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Λέρου είναι ένα πρόγραμμα που επιβάλλει την τοπική λιτότητα στα έργα.

Το σύνολο του Προγράμματος ανέρχεται στα 3.295.694.36 ευρώ εκ των οποίων μόνο το ποσό των 81.100 ευρώ αφορούν έργα που έρχονται από ιδία έσοδα με την προυπόθεση ότι θα επιτύχουμε στο στόχο είσπραξης των εσόδων του έτους 2014.

Με χαρά επιτέλους διαπιστώνουμε ότι επιτέλους φέτος θα λάβει σάρκα και οστά η εγκατάσταση αφαλάτωσης , η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και θα εκπονηθεί έστω και καυστερημένα η μελέτη για την κατασκευή του ΧΥΤΥ.

Δυστυχώς όμως σε ότι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα, είναι περιττό να τονισθεί ότι τόσο στα συνεχιζόμενα όσο και στα νέα έργα που προβλέπονται δεν περιλαμβάνεται κάποιο έργο που πραγματικά θα δώσει το στίγμα της υπάρχουσας διοίκησης του Δήμου. Να μην ξεχνάμε ότι το 2014 είναι μισό για την παρούσα διοίκηση και το μισό για την επόμενη και φυσικά σε μισό χρόνο δεν μπορείς ούτε να σχεδιάσεις, ούτε να ωριμάσεις, ούτε να δρομολογήσεις νέα έργα που θα δώσουν πνοή, χρώμα, ποιότητα ζωής στο νησί, που θα λύσουν προβλήματα, που θα γίνουν σημεία αναφοράς.

Από τεχνικό πρόγραμμα για το 2014 λείπουν έργα όπως:

• Αναπλάσεις παραλίων.
• Επέκταση του οδικού άξονα του νησιού.
• Επεκταση του αποχευτικού προς ΚΑΜΑΡΑ – ΤΕΜΕΝΙΑ.
• Ανάπλαση Δημοτικών Αγορών Λακκίου Αγία Μαρίνας.
• Δημιουργία Δημοτικής Μαρίνας στα Τεμένια και στο Λακκί.
• Αξιοποίηση των πλωτών εξέδρων.
• Δημιουργία πορθμείου με την Κάλυμνο.
• Ηλεκτροφωτισμός του οικισμού Λακκί.
• Αναπλάσεις παραδοσιακών οικισμών.
• Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Λακκί με την μονοδρόμηση Δρόμων.
• Ασφαλτοστρώσεις.

Προτείνουμε ,να προηγούνται Λαϊκές συνελεύσεις για να συμμετέχουν πολίτες και φορείς στον σχεδιασμό του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

Το νησί έχει ανάγκη από έργα υποδομής αλλά και από έργα καθημερινότητας. Θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε πιστώσεις από άλλους φορείς και κοινοτικά προγράμματα για να γίνουν έργα στην Λέρο . Το πρόγραμμα είναι φτωχό και δεν έχει διεκδικητικό χαρακτήρα

Για αυτό το λόγο καταψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2014 του Δήμου Λέρου εκτός των έργων αποκατάσταση ΧΑΔΑ, εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης και την μελέτη για την κατασκευή του ΧΥΤΥ”.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΕΡΟΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ