back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα “έψαλε” στον Μιχάλη Κοντραφούρη o Δήμαρχος Λέρου [VIDEO]

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤα "έψαλε" στον Μιχάλη Κοντραφούρη o Δήμαρχος Λέρου

ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ “ΚΑΤ’ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ”


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες, 19 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, απευθύνοντας εορταστικό μήνυμα στους δημότες. 

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Μιχάλη Κοντραφούρη σχετικά με όσα είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ενώ υπήρξε ενδελεχής ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλιας αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Γρηγοράκο καθώς και με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Ειδικότερα, τόνισε ότι έχει προκύψει θέμα με 13 υπαλλήλους του Δήμου Λέρου οι οποίοι σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι πλεονάζον προσωπικό. Όπως ανέφερε ο κ. Κόλιας, τα στοιχεία αυτά είναι λανθασμένα, διότι το πλεονάζον προσωπικό είχε εξαχθεί βάσει παλαιότερων δεδομένων, όταν δηλαδή ο δήμος Λέρου απασχολούσε 120 υπαλλήλους, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή απασχολεί 99 υπαλλήλους, γεγονός που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά χρειάζονται και άλλοι υπάλληλοι.

Κατόπιν, τα “έψαλε” στο υποψήφιο δήμαρχο κ. Μιχάλη Κοντραφούρη, αποκαλώντας τον “κατ’ επάγγελμα παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο” λέγοντας μεταξύ άλλων: 


“…Ο κατ΄επάγγελμα παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος κ. Κοντραφούρης έχει μια συνήθεια: όπου και αν τοποθετηθεί, παραιτείται.

Υπενθυμίζω σε όλους ότι την περίοδο 1998 – 2002, αν και δημοτικός σύμβουλος, παραιτήθηκε, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Ειδικής Δράσης Λέρου.

Αυτό το έκανε για να έχει έναν πάρα πολύ καλό – ικανοποιητικό μισθό. Παραιτήθηκε λοιπόν από τη θέση που του είχε δώσει ο Λεριακός λαός, και προτίμησε την έμμισθη θέση, γιατί ήταν στην θέση της Αντιπολίτευσης και δεν πληρωνόταν.

Το 2010 τοποθετήθηκε από τον κ. Κωττάκη ως επικεφαλής και χρίστηκε δήμαρχος από τον κ. Κωττάκη, εκτελούσε χρέη δημάρχου.

Κατόπιν παραιτήθηκε, για να είναι εκ νέου επικεφαλής ο κ. Κωττάκης στις εκλογές του 2010.

Όταν χάθηκαν οι εκλογές το 2010, ανέλαβε εκ νέου επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Εν συνεχεία παραιτήθηκε από τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους που τον είχαν στηρίξει, για να είναι ανεξάρτητος και όχι επικεφαλής του συνδυασμού του, με στόχο έναν και μοναδικό, τις εκλογές.

Όταν ήρθε το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Λέρου, προτίμησε πάλι να παραιτηθεί, και να παρασύρει μαζί και συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, γιατί ξέρει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι της Ελλάδος.

Παρόλα αυτά, αντί στα δύσκολα να είναι δίπλα μας, να είναι στον δήμο, εδώ, μαζί, από κοινού να συνεργαστούμε και να φέρουμε εις πέρας τα τεράστια προβλήματα, προτίμησε την παραίτηση…”


Δείτε το VIDEO:

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ