back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συζήτηση Δημάρχου Λέρου – Φορέων για το θέμα του τουρισμού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυζήτηση Δημάρχου Λέρου - Φορέων για το θέμα του τουρισμού

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/5/2013 συνάντηση με τα Σωματεία των Καφεζυθεστιατορίων, των Ξενοδόχων και των Ενοικιαζομένων Δωματίων του νησιού μας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τουρισμού ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Βασικό θέμα συζητήσεως αποτέλεσε επίσης και η προσεχής άφιξη τουριστικών πρακτόρων από την Τουρκία στο νησί μας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου, στο Λακκί.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βογιατζής ,ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού κ. Κωνσταντινίδης ,ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτεμις – Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Νταλαρής, ο πρόεδρος των Εμπόρων, εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέρου – Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Σιφουνιός , ο πρόεδρος των Καφεζυθεστιατόρων κ.Κουβάς, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ.Μαθιουδάκης, ο Λιμενάρχης Λέρου κ. Μπιλλίρης και ο Διοικητής του Κ.Θ ΛΕΡΟΥ κ. Καρανικόλας.

Η συνάντηση κρίθηκε πολύ εποικοδομητική αφού τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν τόσο κατά την περσινή τουριστική περίοδο όσο και παλαιότερα και είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσφήμιση του νησιού μας. Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε τις κινήσεις που έχουν γίνει από την Δημοτική Αρχή προκειμένου να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την πρόοδο και ανάπτυξη του τουρισμού, όπως η ίδρυση του Φορέα Τουρισμού, η ένταξη (για πρώτη φορά) της Λέρου στην κρουαζιέρα με αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καθώς και η σύνδεση της Λέρου με το διεθνές αεροδρόμιο της Κω με ταχύπλοο σκάφος με δαπάνες του Δήμου για τον πρώτο χρόνο προκειμένου να δώσει το έναυσμα και την κατευθυντήρια οδό στους επαγγελματίες του νησιού.

Στο θέμα των προβλημάτων που παρουσιάζονται πρότεινε την ίδρυση ενός άτυπου αλλά πολύ ουσιαστικού οργάνου όπως χαρακτηριστικά τόνισε, όπου θα καταγράφονται και θα επιλύονται όσο το δυνατό πιο άμεσα τα πάσης φύσεως προβλήματα που δυσχεραίνουν την όμορφη και απολαυστική παραμονή  στο νησί της Λέρου. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από τον Δήμαρχο Λέρου , τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον πρόεδρο των Εμπόρων ,τον πρόεδρο των Ξενοδόχων και τον πρόεδρο των Καφεζυθεστιατορίων.

Ο κ. Σιφουνιός παρουσίασε τις δράσεις και τις ενέργειες του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που έγιναν και θα γίνουν στο νησί μας προσφέροντας διπλό όφελος. Αφ ενός μεν η επαγγελματική κατάρτιση των εμπλεκομένων με τον τουρισμό και αφ ετέρου  η όποια οικονομική τους ενίσχυση.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή θεωρούν από την αρχή της θητείας τους ότι ο τουρισμός είναι μονόδρομος  για την οικονομική ανάταση της Λέρου και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να αποκτήσει η Λέρος Τουριστική οργάνωση και τουριστική ταυτότητα ,ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα. Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  και ιδιώτες με τον τουρισμό να καταθέσουν το καλύτερο εαυτό τους προκειμένου η Λέρος να απογειωθεί στον τομέα του τουρισμού.

 

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ