back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Λέρου: “Κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣΥΡΙΖΑ Λέρου: "Κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΕΡΟΥ

“Κρεσέντο αυταρχικής, ρατσιστικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς για μία ακόμα φορά από στέλεχος της τοπικής ΝΔ”

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις πολιτικές στελεχών της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Λέρο σε βάρος εργαζομένων που δεν υποκύπτουν στο κλίμα πόλωσης, φόβου και μίσους που προσπαθούν να σπείρουν στον εργασιακό χώρο.

Κρεσέντο αυταρχικής, ρατσιστικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς για μία ακόμα φορά από το στέλεχος της ΝΔ, Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου και μέλος του Δ.Σ. του Κ.Θ.Λέρου, μια συμπεριφορά που δυστυχώς καθόλου δεν αιφνιδιάζει.

Στην δημοσιότητα δόθηκε έγγραφο, με το οποίο ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων (όπως υπογράφει), αντί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα εργαζομένου του Κ.Θ.Λ, παρανόμως και ευθαρσώς, ωσάν διοικητής (χρησιμοποιώντας παράνομα και το λογότυπο της Διοίκησης), ζητάει να ενημερωθεί εάν εργαζόμενος του Νοσοκομείου της Λέρου είναι «πολύ ΑΜΕΑ», και κατά πόσο μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του.

Την ικανότητα να εργάζεται κάποιος διορισμένος ως ΑΜΕΑ ζητάει άμεσα να την αξιολογήσει Υγειονομική Επιτροπή (!). Άραγε μετά τον εργαζόμενο με πρόβλημα όρασης, ποιός είναι ο επόμενος που «κινδυνεύει» να κριθεί ανίκανος; Ο μακροχρόνια διαβητικός; Ο παχύσαρκος; Ο έχων μαθησιακές δυσκολίες; Ή ο πολίτης εργαζόμενος με βαρηκοΐα;

Πρόκειται για την πραγματική εικόνα της ΝΔ, που απεγνωσμένα προσπαθεί να εξοντώσει έναν εργαζόμενο, πατώντας πάνω σε οποιαδήποτε «ευαισθησία», και κατηγοριοποιώντας τους εργαζόμενους σε ικανούς , ανίκανους, ΑΜΕΑ, αρτιμελείς, Νεοδημοκράτες και μη, πολίτες και μη, μιας και σύμφωνα με τον κύριο, οι ψυχικά ασθενείς δεν αποτελούν πολίτες!!!

Στο πρόσφατο παρελθόν, ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές (μεταξύ άλλων) στάθηκαν αφορμή να πάψουν το ίδιο στέλεχος από Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κω, πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα, χωρίς όμως να αποτελέσει (προφανώς) μάθημα.

Επιτέλους, ο Διοικητής του ΚΘΛ, ας αναλάβει τον ρόλο του Διοικητή και ας βάλει τον πολυθεσίτη εργαζόμενο στην θέση του, φροντίζοντας να μη παραβιάζονται δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα.

Ας πάψει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και ας αφεθούν οι εργαζόμενοι να επιτελέσουν ελεύθερα και ανενδοίαστα τα τόσο σπουδαία καθήκοντά τους της παροχής ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στους ασθενείς του νησιού μας.

Τοπική Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λέρου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ