back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Διαμαντάρα – Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με τον συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυνέντευξη με τον Δημήτρη Διαμαντάρα - Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με τον συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ

Αιχμές κατά Ασβεστά, Ρούσσου, Βενέτου – Δριμεία κριτική στη δημοτική Αρχή


Στα πλαίσια της εξασφάλισης ισότιμης και ισοδίκαιης προβολής των θέσεων και απόψεων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Λέρου οι οποίοι πρόκειται να πολιτευτούν στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, η εφημερίδα «LEROS NEWS» ανοίγει νέο κύκλο συνεντεύξεων, όπου οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων θα μπορούν να προβάλλουν τις θέσεις τους στον Λεριακό Λαό.

Η πρώτη συνέντευξη που φιλοξενούμε, ανήκει αυτοδίκαια στον αρχαιότερο -πρώην- δημοτικό σύμβουλο της Λέρου, τον κ. Δημήτρη Διαμαντάρα και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Να σημειωθεί ότι για την προστασία των υποψηφίων από κακόβουλη κριτική, δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια


Διαβάστε τι απάντησε ο κ.Διαμαντάρας σε έξι ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης:

Κύριε Διαμαντάρα, πρόσφατα αποφασίσατε να συνεργαστείτε με την παράταξη Μιχάλη Κοντραφούρη. Με δεδομένο ότι παλαιότερα είχατε ασκήσει έντονη κριτική σε πρώην δημ. συμβούλους της παράταξης Κωττάκη, πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταρχάς να σας υπενθυμίσω ότι πρώην Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κωττάκη δεν συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Κοντραφουρη, άρα δεν υπάρχει συνεργασία με αυτούς αλλά με τον κ. Κοντραφουρη. Όμως το να ασκείς κριτική, αυτό δεν είναι εμπόδιο σε μια συνεργασία που έχει μόνο έναν σκοπό την ανάπτυξη του τόπου σου και όχι…. μόνο. Δέχθηκα να συνεργαστώ με τον κ.Κοντραφουρη, διότι στην σημερινή δεδομένη κατάσταση που έχει βρεθεί ο Δήμος μας, θεωρώ ότι είναι ο πλέον άξιος να βοηθήσει την Λέρο να πάει μπροστά. 


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Δήμαρχος Λέρου κατηγορεί εσάς και άλλους πρώην δημ. συμβούλους, ότι με αφορμή το λουκέτο στη ΔΟΥ Λέρου, παραιτηθήκατε από τις θέσεις σας με οργανωμένο σχέδιο, προκειμένου να συμμετάσχετε στη νεοσύστατη παράταξη Κοντραφούρη. Τι απαντάτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση σας ότι μας κατηγορεί ο κος Δήμαρχος ότι παραιτηθήκαμε δήθεν για το κλείσιμο της εφορίας για να συνεργαστούμε αργότερα από κοινού σε έναν συνδυασμό με τον κ. Κοντραφούρη θέλω να σας πω τα έξης. Έχω μάθει στη ζωή μου ότι λέω να το κάνω πράξη, έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβούλιου, αλλά έχω μάθει στη ζωή μου στα είκοσι οκτώ χρονιά της θητείας μου ως Δημοτικός σύμβουλος, να είμαι ειλικρινής απέναντι στον Λεριακό λαό και το έχω αποδείξει πολλές φορές.

Δεν μου αρέσει με απλά λόγια να τον κοροϊδεύω με το να κάνω κάποιες ενέργειες για να του ρίξω σταχτή στα μάτια. Ρωτώ λοιπόν τον κ. Δήμαρχο ποιους Δημοτικούς συμβούλους θέλει αυτούς που σέβονται και υλοποιούν τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβούλιου ή αυτούς που ψηφίζουν αλλά δεν υλοποιούν τις αποφάσεις τους και δεν σέβονται την ιδία την ψήφο τους; Ήταν ομόφωνη απόφαση να παραιτηθούμε όλοι ναι η όχι; ψήφισαν όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι την πρόταση μου για παραίτηση αν κλείσει η Εφορία ναι η όχι; Ποιοι λοιπόν σεβαστήκαν και εφάρμοσαν τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβούλιου ο κ. Δήμαρχος με την παράταξη του που φοβηθήκαν μήπως χάσουν την καρέκλα ή εμείς που υλοποιήσαμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου; Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει πρόοδος στον Δήμο μας, στο νησί μας, όταν αυτοί που το διοικούν δεν σέβονται και δεν εφαρμόζουν αυτά που ψηφίζουν; Ρωτώ αυτούς και τον κ. Δήμαρχο τι κέρδισαν που δεν υλοποίησαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Την παράταση που έδωσαν για τα νησιά που αφορούσε το κλείσιμο των εφοριών τους μέχρι τέλος του Αυγούστου; Εδώ δεν κορόιδεψαν τον κόσμο ότι τάχα κέρδισαν την παράταση επειδή δεν παραιτήθηκαν;

Όλοι ξέρουμε ότι η απόφαση ήταν για όλα τα νησιά ακόμα και για αυτά που δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους. Καμιά μα καμιά σκέψη δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι η κίνηση μας είχε σαν απώτερο σκοπό την συνεργασία με τον κ. Κοντραφουρη. Η απόφαση μου να συνεργαστώ με τον κ. Κοντραφουρη πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη, πρώτον, και δεύτερον, βλέπω την κατάντια του Δήμου μας που είναι πρώτος από τους τελευταίους στην ανάπτυξη, στην απορρόφηση κονδυλίων, αλλά και στην πρόοδο. Είπα δεν πάει άλλο, ότι δυνάμεις έχω θα τις διαθέσω και εγώ για το νησί μου.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγορούσαν ανοικτά εσάς και τους πρώην δημ. συμβούλους της Ελάσσονος Μειοψηφίας, ότι δεν ασκούσατε αντιπολίτευση, υποβοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον Δήμαρχο Λέρου όταν είχε χάσει την πλειοψηφία. Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σας ευχαριστώ για την τρίτη ερώτηση στην οποία απαντώ τα έξης: Ο συνδυασμός ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΕΡΟΣ στον όποιο ήμουν κι εγώ, δεν είχε σκοπό και δεν το έκανε ποτέ να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Η κυρία Σιφουνιού ως αρχηγός αυτού του συνδυασμού, πάντα ήθελε να τα δώσει όλα προκειμένου η Λερός να βρίσκεται ψηλά. Βοηθήσαμε τον κ. Δήμαρχο με όλες τις δυνάμεις μας για να έχει ένα εύκολο έργο, ούτως ώστε να μπορεί να ενεργεί και να υλοποιεί τις αποφάσεις που ψηφίζαμε και εμείς που είχαν ένα και μοναδικό σκοπό, το κοινό καλό και τίποτα παραπάνω. Προκαλώ τον οποιοδήποτε πολίτη που αμφισβητεί αυτά που λέω, να του φέρω οποία απόφαση θέλει εκείνος που έχουμε ψηφίσει, και όταν αποδεδειχθεί ότι δεν ήταν ΜΟΝΟ για το κοινό καλό δεν ήταν ΜΟΝΟ για την ΛΕΡΟ εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος ξανά. Δεν υπάρχει ούτε μια ψήφος μας να κρύβει σκοπιμότητα. ΚΑΜΙΑ!


ΕΡΩΤΗΣΗ: Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση των κ.κ. Ασβεστά, Ρούσσου και της κας Βενέτου, είχατε δηλώσει στην εφημερίδα μας ότι «αυτοί ήρθαν στον Δήμο απλά για να μετρήσουν τη δύναμη τους και τίποτα παραπάνω. Προσφορά ΜΗΔΕΝ». Εμμένετε σε αυτές τις απόψεις, δεδομένου ότι είστε πλέον συνυποψήφιοι στην ίδια παράταξη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ότι έχω πει δεν το παίρνω πίσω. Πιθανόν όμως να βρισκόντουσαν σε λάθος συνδυασμό. Αυτό θα αποδεδειχθεί στο μέλλον.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η άποψή σας για τον Μιχάλη Κόλια με την ιδιότητα του δημάρχου και κατ’ επέκταση για τη δημοτική αρχή Κόλια;

Ο κ. Κόλιας σαν Δήμαρχος έχω την εντύπωση ότι απέτυχε. Μακάρι να το έλεγα μόνο εγώ αλλά όταν διαβάσει κανείς τους πίνακες χρηματοδότησης, τους πίνακες ανάπτυξης, τους πίνακες απορρόφησης κονδυλίων που αφορούν τον Δήμο μας, τότε θα καταλάβει γιατί το λέω. Δεν ξέρω τι φταίει αλλά σίγουρα φταίει και ο συνδυασμός που κατέβασε. Δεν τον βοήθησε καθόλου μα καθόλου τον τόπο αυτός ο συνδυασμός. Δεν μπορείς να έχεις βάλει έναν στόχο και να μην μπορείς να τον υλοποιήσεις μέσα σε τρία χρονιά. Πύλη εισόδου. ΕΛΕΟΣ! Τελικά το πρόβλημα, έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, δεν μας αφορά αν θα έρθουν οι Τούρκοι στη Λερό αλλά μας αφορά από που θα μπουν οι Τούρκοι στη Λέρο. Τίποτα άλλο δεν λέω. Ο νοών νοείτω.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα 3 τελευταία χρόνια είστε μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου. Πρόσφατα προέκυψε το θέμα της κινητικότητας 14 υπαλλήλων. Θα υπάρξουν και άλλοι υπάλληλοι με παρόμοια τύχη; Περιγράψτε μας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ΚΘΛ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όσον αφορά την διαθεσιμότητα των 14 υπάλληλων του ΚΘΛ έχω να πω τα έξης: Αύτη η συγκυβέρνηση, που να πάει στον αγύριστο, δυστυχώς μας έχει ποτίσει πολύ πίκρα, πολύ αγανάκτηση. Μας έχει κάνει όλους να αισθανόμαστε κατάθλιψη να αισθανόμαστε κάθε μέρα την αβεβαιότητα της ύπαρξης μας. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει με αυτούς που έχουμε μπλέξει. Δυστυχώς ήρθε και στο νησί μας αυτό που όλοι δεν θέλαμε. Η ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Ευτυχώς μπροστά στην ατυχία των δεκατεσσάρων συμπατριωτών μας υπάρχει το ευτυχές γεγονός ότι θα ξανά πάνε πάλι στη δουλειά τους σε ένα μήνα, σε διαφορετικά πόστα. Αύτη τη διαβεβαίωση είχα σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τον καθηγητή τον κ. Κρεμαστινό.

Σίγουρα το κλίμα δεν είναι καλό στο ΚΘΛ μετά απ αυτές τις εξελίξεις. Τουλάχιστον αυτό το θέμα κανείς μα κανείς ας μην το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Άκουσα στην συγκέντρωση εκπροσώπους κόμματων εκπροσώπους του Δήμου. Ειλικρινά δεν μου άρεσε καθόλου. Ο κόσμος ήθελε να ξέρει τι του συμβαίνει και μόνο αυτό τον ενδιαφέρει. Τώρα ποιος πήγε στην Αθήνα, τι έκανε, αν πήγε τσάμπα, αφού ξέραμε ότι θα επαναπροσληφθούν, αυτά ας σταματήσουν και όχι άλλο παίξιμο στην πλάτη του εργαζομένου. Εύχομαι να είναι το πρώτο και το τελευταίο γεγονός για οποιονδήποτε υπάλληλο που υπηρετεί στο νησί μας. Σε όποια υπηρεσία και αν είναι αύτη. Είναι οδυνηρό και το λέω διότι έχω ιδίαν αντίληψη του γεγονότος πριν τριάντα πέντε χρονιά.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχηθώ στους συμπατριώτες μου ένα χαρούμενο ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ χωρίς στενοχώριες.ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ να φωτίσει το μυαλό αυτών των ανθρώπων που μας διοικούν και να μη μας φέρνουν σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, διότι είμαστε πλέον εξαθλιωμένοι με τα καμώματα τους.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Δημήτρης ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος

με τον συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΡΟ!

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ