Feb 24, 2020 Last Updated 11:14, στις 24-02-2020

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Δημάρχου Λέρου

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 735 φορές

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο LEROS NEWS ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας.

O κ. Κόλιας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που είχαν θέσει οι αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Μείζονα Αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα στον Επικεφαλής κ. Μιχάλη Κοντραφούρη. Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε, σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Θα ξεκινήσουμε τη συνέντευξη αυτή με ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τους δημότες της Λέρου και πιο συγκεκριμένα, με ερωτήσεις που έχουν υποβάλλει κατά καιρούς οι συνδημότες μας μέσω της ιστοσελίδας LEROS NEWS.
 

ΕΡ: Θα θέλαμε λοιπόν να μας πείτε για ποιο λόγο δεν έχουν ενταχθεί έργα στο νησί από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως γίνεται σε αλλά νησιά και ποια έργα έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από τη νέα δημοτική αρχή;

ΑΠ: Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας σας εντός και εκτός Λέρου. Σχετικά με την ερώτηση που μου κάνατε, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν βρήκε ούτε μια μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία να έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Όπως γνωρίζετε για να ωριμάσει μια μελέτη απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέρα των 2 μελετών -και αυτές μη τελειοποιημένες- που βρήκαμε για την ανάπλαση των παραδοσιακών οικισμών, δεν υπήρχε κάτι άλλο που θα μας έδινε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε άμεση δημοπράτηση.

Όμως ακόμα κι έτσι, οι συνεργάτες μου κι εγώ, δεν απαξιώσαμε αλλά αντίθετα τελειοποιήσαμε τις συγκεκριμένες μελέτες και αυτή τη στιγμή αναμένουμε να ανοίξει κάποιο πρόγραμμα ώστε να τις εντάξουμε το συντομότερο δυνατόν.  

Να σημειώσω εδώ ότι ο Δήμος Λέρου δεν ήταν σε καμία περίπτωση έτοιμος για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» αφού μοναδικός σκοπός της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν το πώς θα κέρδιζε τις εκλογές με κάθε κόστος για το Δήμο αλλά και τους δημότες της Λέρου και όχι το πώς θα προετοίμαζε το Δήμο για την εποχή του Καλλικράτη.

Με το που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου, έπρεπε να κάνουμε αγώνα δρόμου ώστε να προλάβουμε τους υπόλοιπους Δήμους της Δωδεκανήσου που ήταν προετοιμασμένοι για τον Καλλικράτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε σημαντικό χρόνο μέχρι να φέρουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στο Δήμο και να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ένταξης έργων.

Παρόλα αυτά, βάλαμε τα δυνατά μας και έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η μελέτη για την πρώτη μονάδα αφαλάτωσης χωρητικότητας 2.000 κυβικών η οποία θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ πολύ σύντομα, ελπίζω πριν το καλοκαίρι.  Επίσης έχουμε προγραμματίσει τη μελέτη και κατασκευή ΧΥΤΥ, τη χρηματοδότηση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, όπως επίσης την αποκατάσταση λειτουργίας του φράγματος με χρήματα του Υπουργείου Γεωργίας.

Στόχος αυτών των έργων είναι η πραγματική ανάπτυξη της Λέρου, δηλαδή, η ύδρευση και η αποχέτευση. Άλλωστε αυτό ήταν μια βασική προεκλογική μας δέσμευση.

Σε αυτό το σημείο να σας πω και κάτι ευχάριστο: στους επόμενους λογαριασμούς ύδρευσης που θα κληθούν να πληρώσουν οι συνδημότες μας, η αξία του νερού θα έχει μειωθεί κατά 80% όσον αφορά το ειδικό τέλος. Ταυτόχρονα με τη μονάδα αφαλάτωσης θα έχουμε όχι μόνο φθηνότερο, αλλά και πολύ καλής ποιότητας νερό!

Για να ολοκληρώσω το σκέλος της ερώτησης θα σας υπενθυμίσω ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ενέταξε κανένα έργο στο ΕΣΠΑ. Η πλειοψηφία των έργων που έγιναν ήταν από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και από τις Δημόσιες Επενδύσεις. Εμείς αναλάβαμε το Δήμο Λέρου σε μια πρωτοφανή οικονομική κατάσταση για τη χώρα, κάτι που σημαίνει πολύ μειωμένους πόρους για την αυτοδιοίκηση. Παρόλα αυτά προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
 

ΕΡ: Γιατί απορρίψατε το χώρο που είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή για την κατασκευή του ΧΥΤΥ;

ΑΠ: Σεβόμενοι τους κατοίκους που είχαν αντιδράσει έντονα με τις απαράδεκτες επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής, επιλέξαμε τον ήδη υπάρχοντα χώρο (περιοχή Τσίγγουνας) όπου βρίσκεται η χωματερή. Θα προχωρήσουμε λοιπόν στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και παράλληλα στη δημιουργία του ΧΥΤΥ Λέρου καθώς και στη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η όλη διαδικασία θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
 

ΕΡ: Αν μπορούσατε να αποφασίσετε εκ νέου για την τύχη της ΔΕΥΑΛ, θα προβαίνατε και πάλι στο κλείσιμο της επιχείρησης;

ΑΠ: Θα αποφάσιζα ακριβώς το ίδιο αφού η εταιρεία δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι κερδοφόρα. Η απόφαση για τη λύση της ΔΕΥΑΛ ήταν απαίτηση και ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων, ενώ ομόφωνη ήταν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ύστερα από έντονες πιέσεις που άσκησα προσωπικά στους αρμόδιους φορείς, τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτούν τα 23 ονόματα των εργαζομένων στο ΦΕΚ και πρέπει να σας ενημερώσω ότι κανείς δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του.

Όλοι γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι η επιχείρηση αυτή ήταν προβληματική! Πληρώναμε αλάτι αντί για νερό και μάλιστα πανάκριβα!!! Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ερωτηθεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κοντραφούρης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος και Πρόεδρος της συγκεκριμένης επιχείρησης, για ποιο λόγο δεν έκλεισε την ΔΕΥΑΛ όταν έπρεπε, παρά μόνο ασκεί εκ των υστέρων φθηνή αντιπολίτευση στη νέα δημοτική αρχή. 
 

ΕΡ: Κάποιος αναγνώστης λέει ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει δημιουργηθεί μείζον και κοινωνικό πρόβλημα στο Παντέλι με την «αυθαίρετη ιδιωτικοποίηση» της παραλίας. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν οι Παντελιώτες να κάνουν ένα μπάνιο δωρεάν. Θα θέλαμε την άποψή σας.

ΑΠ: Το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που αναλάβαμε τα ινία του Δήμου. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ισορροπίες ανάμεσα στους μαγαζάτορες και τους λουόμενους, χωρίς πάντα να τα καταφέρνουμε. Είναι λογικό και αυτονόητο οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Λέρου να επιθυμούν να κάνουν μπάνιο όπου θέλουν χωρίς να πρέπει να πληρώνουν.

Το πρόβλημα εστιάζετε στην ύπαρξη νομοθεσίας που μας δένει τα χέρια και έτσι είμαστε υποχρεωμένοι υπό συγκεκριμένες συνθήκες να νοικιάζουμε κάποιες παραλίες σε επαγγελματίες που το δικαιούνται. Από εκεί και πέρα η δημοτική αστυνομία -και όχι το Λιμεναρχείο- είναι υποχρεωμένη για την πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων.

Μια δημοτική αστυνομία η οποία αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο στα χαρτιά αφού δυστυχώς αποτελείται από 5 γυναίκες εκ των οποίων, μόνο μία είναι διαθέσιμη. Φέτος το θέμα θα το αντιμετωπίσουμε, μη νοικιάζοντας χώρο σε κάποιες παραλίες τις οποίες είχαμε νοικιάσει πέρυσι και αυτό, όπου ο νόμος μας δίνει τη συγκεκριμένη δυνατότητα. 

Επίσης με αφορμή την ερώτηση αυτή, θα ήθελα να ενημερώσω τους Λεριούς και τις Λεριές ότι η Τεχνική Υπηρεσία με πρωτοβουλία του νέου Αντιδημάρχου κ. Βιρβίλη έχει προμηθευτεί ντουζιέρες τις οποίες θα τοποθετήσει σύντομα σε πολλές παραλίες του νησιού μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουομένων. 
 

ΕΡ: Πρόσφατα, με αιφνιδιαστική απόφασή σας, παύσατε των καθηκόντων του τον πρώην Αντιδήμαρχο Λέρου κ. Ασβεστά λόγω πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του. Τι ακριβώς συνέβη;

ΑΠ: Καταρχάς πρέπει να τονίσω ότι η απόφαση αυτή ήταν μια πολιτική απόφαση. Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Ασβεστά, άσχετα με ότι ο ίδιος μπορεί να λέει ή να αισθάνεται. Το πρόβλημα ήταν η ασυνεννοησία που είχα μαζί του σε ουσιαστικά θέματα από την αρχή της θητείας στο Δήμο Λέρου. Επί καθημερινής βάσης συνέβαιναν διάφορα γεγονότα που με εξέθεταν και δεν με έβρισκαν σύμφωνο σε καμία περίπτωση. Εκτός αυτών, η συχνή απουσία του από τη νευραλγική θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς επίσης και τα πολλά παράπονα και οι καταγγελίες συμπολιτών μας σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων του, με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Η διαφορά στη λειτουργία των Τεχνικών Υπηρεσιών μετά τον ορισμό του κ. Βιρβίλη ως νέου Αντιδημάρχου είναι εμφανής και αυτό μπορεί να το συμπεράνει ο κάθε Λεριός και η κάθε Λεριά.  
 

ΕΡ: Τελικά ο κ. Ασβεστάς ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του κ. Ρούσου και έπειτα της κας Βενέτου, με αποτέλεσμα να απολέσετε την πλειοψηφία. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

ΑΠ: Κατά τη γνώμη μου όσοι ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα και νομίζουν ότι ο κόσμος τους εμπιστεύεται και τους ψηφίζει για να πάρουν και όχι να δώσουν, δεν έχουν θέση σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο. Καλό θα ήταν λοιπόν να παραιτηθούν ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της κοινωνίας της Λέρου. Έτσι όπως το θέτετε, η απώλεια της πλειοψηφίας είναι μόνο τυπική. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος ψηφίζει κατά συνείδηση. Ως Δήμαρχος θα συνεχίσω να κάνω προτάσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να ψηφίζει για το καλό της Λέρου, ελπίζω, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
 

ΕΡ: Πως κρίνετε τους επικεφαλής της μειοψηφίας στη μέχρι σήμερα άσκηση των καθηκόντων τους;

ΑΠ: Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που παραλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή, διότι διετέλεσε και Αντιδήμαρχος οικονομικών και Δήμαρχος για ένα περίπου έτος, καθώς και Πρόεδρος της επιχείρησης Ύδρευσης. Κατηγορούσαν τον κ. Αντιάρτη για τσιμεντοστρώσεις και ρουσφέτια ενώ ο σημερινός επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας ήταν ο Δήμαρχος του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ σε τσιμέντα και δρομάκια και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε η Λέρος να είχε «γεμίσει» πλωτές εξέδρες και αυτή τη στιγμή να είχαμε πολύ περισσότερο τουρισμό και μειωμένη ανεργία. Επίσης να σας θυμίσω ότι δαπανήθηκαν περίπου 650.000 ευρώ για το έργο των ιστορικών διαδρομών, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι δεν λειτούργησε ποτέ.  Ο κ. Κοντραφούρης είναι λοιπόν ο τελευταίος που έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική σε εμάς. Εγώ, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης το 2009 δεν ήμουν σε καμία περίπτωση τόσο οπισθοδρομικός.

Όσον αφορά την Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας, θα πρέπει να πω ότι είναι πολύ πιο ώριμη πολιτικά και ασκεί ουσιαστική και εποικοδομητική κριτική χωρίς παρωπίδες. Το ίδιο ισχύει και για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Ελάσσονος Μειοψηφίας.
 

ΕΡ: Τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε με τους ανεμόμυλους στο Παντέλι;

ΑΠ: Για το θέμα των ανεμόμυλων θα πρέπει να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας, ότι έχουμε συμπεριλάβει σχετικό κονδύλι, ώστε να τους συντηρήσουμε και να τους αναδείξουμε. Να σας υπενθυμίσω όμως ότι και πάλι, η προηγούμενη δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη γι’ αυτό το χάλι που βλέπουμε όλοι μας αφού στα οκτώ χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτε με αποτέλεσμα να ρημάξουν. Αυτό έγινε προφανώς για να απαξιωθεί το έργο του πρώην Δημάρχου κ. Αντιάρτη. Εκτός όμως από την επικείμενη συντήρηση των ανεμόμυλων, εκπονήσαμε νέα μελέτη ηλεκτροφωτισμού για τον Αγ. Ισίδωρο, όπως επίσης έχουμε και νέο, καλύτερο δίκτυο φωτισμού στο κάστρο. 
 

ΕΡ: κάποιος αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, λέει πολύ σωστά, ότι η Λέρος έχει ήδη πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης. Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι λύση σε αυτό το πρόβλημα.  Τι προτίθεστε να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση;

ΑΠ: Έχει απόλυτο δίκιο ο συγκεκριμένος φίλος και η ερώτηση αυτή είναι άκρως επίκαιρη. Θα σας πω κάτι και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Στο Λακκί υπάρχουν τα σκάφη του Λιμενικού που δένουν σε συγκεκριμένα σημεία. Επίσης στην Αγ. Μαρίνα οι Ανεμότρατες και τα καΐκια δένουν σε σημεία όπου θα μπορούσαν να δέσουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη. Κάποιοι διώχνουν τα κότερα επειδή θα προσεγγίσει το Patmos Star. Άλλοι ρίχνουν πλησίον του Λιμανιού λάδια και διάφορες ακαθαρσίες. Στο Παντέλι, δεν μπορεί να πλησιάσει ένα κότερο…

Αυτή η κατάσταση δεν έγινε επί δημαρχίας Κόλια! Με αφορμή όλα αυτά, σήμερα κιόλας ήθελα να καλέσω έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο το οποίο όμως αποφάσισα να καλέσω την Τρίτη του Πάσχα λόγω της Μεγαλοβδόμαδας.  Δεν μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να μένει απαθής με όλα αυτά. Η απάθεια ήταν το προτέρημα της προηγούμενης δημοτικής αρχής!

Η νέα δημοτική αρχή είχε θέσει ως πρώτο στόχο την τουριστική ανάπτυξη και υποδομή, με πράξεις και όχι με μακέτες δήθεν μεγάλης Μαρίνας στο Λακκί. Όπως γνωρίζετε έχουμε παραλάβει ήδη μια πλωτή εξέδρα η οποία θα τοποθετηθεί στην Αγ. Μαρίνα ή στο Παντέλι. Κάποιοι οπαδοί της οπισθοδρόμησης και της διαπλοκής, πριν καν έρθουν οι εξέδρες άρχισαν να παπαγαλίζουν ότι οι συγκεκριμένες πλωτές εξέδρες είναι μόνο για Jet ski.

Τους καλώ να πάνε στη Γλυφάδα, στη Μύκονο και σε άλλα νησιά να δουν με τα μάτια τους τη χρησιμότητα αυτών των πλωτών εξεδρών. Δεν μπορεί η κατασκευάστρια εταιρεία να μην γνωρίζει τη χρήση τους και να γνωρίζουν αυτοί! Εξάλλου, οι ίδιοι άνθρωποι που λένε όλα αυτά, το μόνο που έκαναν τόσα χρόνια για τον τουρισμό ήταν μια μελέτη – παρωδία για τη μαρίνα στο Λακκί, χωρίς να έχουν χαράξει καν τον αιγιαλό. Τόσα χρήματα χαμένα από τις τσέπες του Λεριακού Λαού και όμως συνεχίζουν με απύθμενο θράσος τη λασπολογία. Ως δήμαρχος προσπαθώ για το καλύτερο, με χιλιάδες προβλήματα, τρέχω από υπουργείο σε υπουργείο και όταν γυρίζω στη Λέρο έχω να αντιμετωπίσω τον σκοταδισμό ορισμένων και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες! 

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στις διαδικασίες αδειοδότησης για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων πλωτών εξεδρών. Οι απαρχαιωμένοι νόμοι του ελληνικού κράτους, καθυστερούν αδικαιολόγητα τις διαδικασίες, όμως τελικά οι πλωτές εξέδρες θα τοποθετηθούν και θα αναλάβω προσωπικά την πολιτική ευθύνη! Αν είναι παράνομες οι πλωτές εξέδρες του Δήμου Λέρου, τότε είναι παράνομες και οι υπόλοιπες που βρίσκονται σε πολλά άλλα νησιά της ελληνικής επικράτειας και οι οποίες δεν έχουν καμία αδειοδότηση!

Το μόνο νησί χωρίς πλωτές εξέδρες είναι η Λέρος. Αντί λοιπόν κάποιοι να λασπολογούν, καλό θα ήταν να ενωθούν με εμάς ώστε να διεκδικήσουμε μαζί την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου. Ο Λεριός και η Λεριά, ο κάθε επιχειρηματίας, είναι μαζί μας σε αυτό το θέμα, ελπίζω και η αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο. Ήρθε ο καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν! Η πρότασή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι, για ένα εξάμηνο να μπορούν να προσεγγίζουν τουριστικά σκάφη και στην Αγ. Μαρίνα και στο Λακκί και στο Παντέλι.
 

ΕΡ: Τι συμβαίνει με την πύλη εισόδου - εξόδου και για ποιο λόγο καθυστερούν οι διαδικασίες κύριε Δήμαρχε; Τι συμβαίνει με το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου;

ΑΠ: Καταρχάς είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι τόσα χρόνια η Λέρος δεν έχει το δικό της Λιμενικό Ταμείο. Η αδιαφορία των προηγούμενων Δημάρχων για κάτι τόσο σημαντικό, αναγκάζει ένα νησί με 8500 κατοίκους να είναι έρμαιο των εκάστοτε αποφάσεων του Λιμενικού Ταμείο Πάτμου. Η Λέρος κάθε χρόνο δίνει 200.000 ευρώ στο Λιμενικό Ταμείο Πάτμου. Στις 20 Φεβρουαρίου, που πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας για την κρουαζιέρα, δηλώθηκε και πάλι ως λιμάνι κρουαζιέρας το λιμάνι της Πάτμου, αφήνοντας εκτός τα Λιμάνια της Λέρου.

Μέχρι σήμερα σχεδόν ποτέ δεν είχε προσεγγίσει κρουαζιερόπλοιο στο νησί μας. Φέτος, με δικές μας ενέργειες θα προσεγγίσουν 4 κρουαζιερόπλοια στη Λέρο, από Αύγουστο μέχρι Οκτώβριο. Επίσης τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Δικαιούμαστε λοιπόν ως Λεριοί να διεκδικούμε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη για την πύλη εισόδου – εξόδου το συντομότερο δυνατόν, που με υπαιτιότητα του Λιμενικού Ταμείου δεν έχει γίνει.

Με είχαν διαβεβαιώσει προφορικά ότι μπορούμε να εκπονήσουμε τη σχετική μελέτη για την πύλη εισόδου – εξόδου με απευθείας ανάθεση ώστε να προλάβουμε τη φετινή σεζόν και ύστερα βρήκαν διάφορα κωλύματα. Τελικά προχώρησαν σε διαγωνισμό, έγινε ένσταση, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι και αν προλαβαίνουμε τη φετινή σεζόν.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε όμως οι εκάστοτε αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου πρέπει να επικυρώνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου. Με αφορμή λοιπόν όλη αυτή την ασυνεννοησία που διαπίστωσα, θα δούμε τη νομοθεσία και θα προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στην ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Λέρου. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και αυτό θα κάνουμε! 

Κλείνοντας , εύχομαι ολόψυχα στους συμπατριώτες και τους επισκέπτες της Λέρου, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!        

lerosnews.gr


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook