back to top
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Συνεδρίαση Λιμενικού Ταμείου παρουσία των Δημάρχων Λέρου – Πάτμου Λειψών – Αγαθονησίου: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν! [VIDEO]

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυνεδρίαση Λιμενικού Ταμείου παρουσία των Δημάρχων Λέρου - Πάτμου Λειψών - Αγαθονησίου: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν!

Σε ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου που έλαβε χώρα στο νησί μας και είχε ως μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, τη συζήτηση σχετικά με την “προοπτική και τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου”.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση (που διήρκεσε περίπου 2 ώρες), το “παρών” έδωσαν οι Δήμαρχοι των τεσσάρων νησιών που απαρτίζουν το Λιμενικό Ταμείο, (κ.κ. Κόλιας, Στόικος, Σπύρου, Κόττορος), οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ, συμφώνησαν ότι.. διαφωνούν!

Πιο συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Λέρου, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα του ΔΗΛΙΤΑΠ, επέρριψε τις ευθύνες για την καθυστέρηση υλοποίησης του τελωνείου (πύλη εισόδου – εξόδου), στον Πρόεδρο του ΔΗΛΙΤΑΠ, καταγγέλλοντάς τον, για …περίεργες πρακτικές.

Ειδικότερα ο κ. Κόλιας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

…Ο κ. Ελισσαίου κατά καιρούς έχει αναφερθεί στις κτιριακές υποδομές που διαθέτει η Λέρος για να γίνει το τελωνείο. Εγώ γνωρίζω ότι ούτε η Πάτμος, ούτε και η Κάλυμνος διαθέτουν τις κτιριακές υποδομές που υπάρχουν στη Λέρο. Επανειλημμένως μου εξέφρασαν παράπονα από την εταιρεία “Αρίων”, που έχει μειοδοτήσει σε έναν διαγωνισμό, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτά τα δεδομένα, οπότε η υπόθεση αυτή έχει βαλτώσει. Φέραμε μια άλλη εταιρεία για να εντάξει το νησί της Λέρου στους προορισμούς για την κρουαζιέρα, καταφέραμε και συμμετείχαμε σε αρκετές εκθέσεις, σαν Δήμος, πράγμα το οποίο δεν έκανε το Λιμενικό Ταμείο… Το ΔΗΛΙΤΑΠ επιβάλλεται να συμπεριλαμβάνει σε παρόμοιες δράσεις όλα τα νησιά και όχι μόνο την Πάτμο… Μάλιστα, με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο Κος Ελισσαίου έφτασε στο σημείο να επισκεφτεί το γραφείο που σας ανέφερα, και να κάνει παρατήρηση επειδή …προβάλλουν τη Λέρο!”

Τέλος, ο δήμαρχος Λέρου έθεσε ευθέως θέμα αντικατάστασης του Προέδρου για να προχωρήσει, όπως είπε, το Λιμενικό Ταμείο υπό την παρούσα μορφή.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Λειψών κ. Σπύρου, ο οποίος πληροφόρησε το σώμα για τους λόγους που δεν συμμετέχουν οι σύμβουλοι του Δήμου Λειψών στο Δ.Σ. του ΔΗΛΙΤΑΠ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ήταν πρωτεργάτης στην ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου, υπό τη μορφή που έχει σήμερα, ενώ ταυτόχρονα επέρριψε τις ευθύνες στον Πρόεδρο του ΔΗΛΙΤΑΠ, για την κατάντια -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- που βρίσκεται το Λιμενικό Ταμείο σήμερα. Τέλος, συμφώνησε με τον Δήμαρχο Λέρου θέτοντας και ο ίδιος θέμα αντικατάστασης του Προέδρου.

Εντύπωση προκάλεσε η επαναλαμβανόμενη διακοπή της ομιλίας του Δημάρχου Λειψών από το μέλος Δ.Σ. του ΔΗΛΙΤΑΠ κα Μαύρου, η οποία κατηγόρησε τον Δήμαρχο Λειψών, ότι είναι υπεύθυνος για πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν στο Λιμενικό Ταμείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μέσα σε δυο χρόνια ο Δήμαρχος Λειψών έδωσε το “παρών” μόνο σε μία συνεδρίαση.

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Κόττορος, ο οποίος κινήθηκε στην “ίδια γραμμή” με τους δημάρχους Λέρου και Λειψών, αναφέροντας την αδυναμία συνεργασίας του Δήμου Αγαθονησίου με το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου και ειδικότερα, με τον πρόεδρο κ. Ελισσαίου.

Ο δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος έλαβε το λόγο λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, τονίζοντας οτι τα προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι ανυπέρβλητα και ότι δεν πρόκειται να λυθούν με την παραίτηση του κ. Ελισσαίου.

Παράλληλα, o κ. Στόικος έκανε έκκληση ώστε να δοθεί πίστωση χρόνου λέγοντας ότι οι προσεχείς συνεδριάσεις του ΔΗΛΙΤΑΠ θα πραγματοποιούνται και στα υπόλοιπα νησιά δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, τονίζοντας πως ο ίδιος θα επικοινωνεί με τους υπόλοιπους δημάρχους ώστε να υπάρξει καλύτερη λειτουργία του ΔΗΛΙΤΑΠ.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το λόγο έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗΛΙΤΑΠ, καθώς και οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι Λέρου, εκφράζοντας τις απόψεις τους επί του θέματος.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Αθανάσιο Ελισσαίου, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι βρισκόταν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθ’όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και ίσως γι’ αυτό δεν απάντησε πειστικά σε όσα του καταλογίζουν οι δήμαρχοι των τριών Νησιών (Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου).

Κατά τη λήξη της συνεδρίασης, οι δήμαρχοι ανακοίνωσαν ότι θα συζητήσουν και πάλι το θέμα, καθώς στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ελήφθη καμία απόφαση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αποσπάσματα της συνεδρίασης του ΔΗΛΙΤΑΠ, από το AIGAIO TV.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ