back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συμμετοχή της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” στις εκδηλώσεις μνήμης για το Α/Τ Βασίλισσα Όλγα στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυμμετοχή της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” στις εκδηλώσεις μνήμης για το Α/Τ Βασίλισσα Όλγα στη Λέρο

Η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” , συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 71 χρόνια από την καταβύθιση του Α/Τ Βασίλισσα Όλγα στο Λακκί της Λέρου, με μία επετειακή παρουσίαση στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο του Λακκίου με θέμα “71 χρόνια μνήμης από την Μάχη της Λέρου”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επιζώντες του Α/Τ Βασ. Όλγα και του HMS Intrepid, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο Υφυπουργός Εθν. Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ Βασίλης Υψηλάντης & Δημήτρης Γάκης, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Νοτ. Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Έπαρχος Καλύμνου – Λέρου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Δημητρόπουλος κ.α. 

Στην εκδήλωση, αφού αναλύθηκε η Πολιτικοστρατιωτική κατάσταση της εποχής με μιά σειρά διαφανειών από το ιδρυτικό μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” κ. Νικ. Παπαδόπουλο, ακολούθησε ντοκυμαντέρ 35 λεπτών με οπτικοακουστικό υλικό προερχόμενο από περισσότερα από 20 κρατικά και ιδιωτικά αρχεία.

Στην συνέχεια η κ. Ευδοκία Βουβάλη ανέγνωσε απόσπασμα από τα “Παιδικά βιώματα και αναμνήσεις από τη μάχη της Λέρου”, του συντ. Εκπαιδευτικού κ. Χρήστου Παπαδόπουλου. Στους εκπροσώπους της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Λαμπρόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο κ. Αποστολάκη.

Αντιστοίχως από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στον κ. Υφυπουργό, τον Αρχηγό ΓΕΝ και τον Δήμαρχο Λέρου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους όσους παρευρέθησαν στο επετειακό μας αφιέρωμα και ιδιαίτερα τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο κ. Αποστολάκη, για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει.

Αρχιπέλαγος

Αρχιπέλαγος

Αρχιπέλαγος

Αρχιπέλαγος

Αρχιπέλαγος

Αρχιπέλαγος

Αρχιπέλαγος

Αρχιπέλαγος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ