back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή Δημάρχου Λέρου σε σύσκεψη στην Κω με την Ειδική Επιτροπή Μετανάστευσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυμμετοχή Δημάρχου Λέρου σε σύσκεψη στην Κω με την Ειδική Επιτροπή Μετανάστευσης

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Κω, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, με την Ειδική Επιτροπή Μετανάστευσης και Προσφύγων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κω.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο Δήμαρχος  Κω κ. Γ. Κυρίτσης, ο πρώην Υπουργός και επίτιμο μέλος της Ευρώπης κ. Α. Παυλίδης, ο Δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Β. Κόττορος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλύμνου κ. Διαμαντής και Τηλιακός, καθώς και οι επίτροποι Κύπρου κ. Κυριακίδου, Εσθονίας κ. Kros, Γερμανίας κ. Kord και Αγγλίας κ. Τορ.

Κατά τη σύσκεψη αναπτύχθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας καθημερινά, λόγω της αυξημένης άφιξης προσφύγων – μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Λέρου, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει επιτέλους η Ευρώπη και οι μεγάλες δυνάμεις να σταματήσουν να είναι απλοί θεατές στο να μετατρέπεται το Αιγαίο σε ένα απέραντο νεκροταφείο και να βοηθήσουν οικονομικά τη χώρα μας και κατ’ επέκταση το δήμο μας, να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές άμεσα, ενόψει του χειμώνα και των αντίξοων καιρικών συνθηκών που ήδη αντιμετωπίζουμε.

Τόνισε τη σημαντική βοήθεια αλλά και την άψογη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αλλά και όλων των συνδημοτών μας με τη Δημοτική Αρχή, στη δύσκολη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν τα αναφερθέντα στις Βρυξέλες, αλλά θα είναι και ένα από τα βασικά θέματα στην επόμενη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 12 Δεκεμβρίου.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ