back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στρατιωτικός από τη Λέρο “επιστρέφει” το επίδομα των 500 ευρώ!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτρατιωτικός από τη Λέρο "επιστρέφει" το επίδομα των 500 ευρώ!

Στρατιωτικός από τη Λέρο, που είναι συμπατριώτης μας και υπηρετεί στο 588ΤΕ, απέστειλε στην εφημερίδα την παρακάτω ανοικτή επιστολή σχετικά με το επίδομα των 500 ευρώ που έλαβαν πρόσφατα οι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί:


“Κύριοι της κυβέρνησης, είμαι στρατιωτικός που τιμώ την στολή μου και την θέση που μου εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός λαός. Αυτές τις μέρες έχει γίνει μεγάλος ντόρος για το επίδομα των 500 ευρώ που θα λάβουν οι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί, προερχόμενα από το και καλά πλεόνασμα, ένα πλεόνασμα που βλέπω ότι τελικά το διανέμουν στους λίγους, αφήνοντας έξω χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους, άνεργους και ανθρώπους με πραγματικά προβλήματα.

Πιστεύω ότι ένα πλεόνασμα που προέρχεται από δυστυχία και εξαθλίωση αλλά και από απολύσεις συνανθρώπων μας δεν έχει καμιά θέση στην τσέπη μου και δεν μπορώ να το δεχθώ,διότι δεν με αφήνει η συνείδηση μου αλλά και η αξιοπρέπεια μου.

Αποφάσισα λοιπόν να σας το επιστρέψω… Όχι κύριοι, δεν θα το καταθέσω στα ταμεία σας αλλά σε ένα ίδρυμα που θα έπρεπε πρώτοι εσείς να είχατε σκεφθεί. Παρόλα τα οικονομικά μου προβλήματα πήρα την απόφαση να καταθέσω το ποσό των 500 ευρώ στο Γηροκομείο Λέρου,”Ισιδώρειον”,για μπορέσω να βοηθήσω στην προσπάθεια που κάνει το ίδρυμα να καλυτερεύσει αλλά και να προστατεύσει την ζωή των ηλικιωμένων μας, αυτών που εσείς έχετε εγκαταλείψει μιας και πλέον δεν εξυπηρετούν στην “ανθρώπινη μηχανή” σας…

Το κοινωνικό αυτό μέρισμα δεν διατέθηκε σωστά και με βάση δίκαια κριτήρια ενίσχυσης των οικογενειών των συνανθρώπων μας που εχουν πρόβλημα. Δεν το δέχομαι και δεν δέχομαι να παίζουν με την νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προτρέψω σε παρόμοια κίνηση και άλλους συναδέλφους που συμμερίζονται την ίδια αγωνία για τον συνάνθρωπο, που σήμερα είναι ένας γείτονας, ένας γνωστός και ίσως αύριο εμείς οι ίδιοι”.

Γεώργιος Παλαπουγιούκ

Υπαξιωματικός Ε.Σ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ