back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

– Στη Λέρο ο υφυπουργός Υγείας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Στη Λέρο ο υφυπουργός Υγείας
Επίσκεψη «αστραπή» με ελικόπτερο πραγματοποίησε την Πέμπτη, ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, στη Λέρο, και τους Λειψούς.

O υφυπουργός μετέβη στη Λέρο, όπου είχε επαφές με τη διοίκηση και εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων, του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας. Να σημειωθεί ότι στο Κ.Θ. – Κ.Υ. Λέρου έχουν παρατηρηθεί διάφορα προβλήματα, ιδιαίτερα στις σχέσεις του σωματείου εργαζομένων και της διοίκησης της νοσηλευτικής μονάδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά ζητήματα, με τον κ. Γιαννόπουλο να ενημερώνεται για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει αλλά και για θέματα λειτουργίας του Κ.Θ. – Κ.Υ.

 

Φυσικά, τέθηκε και το θέμα των εφημεριών των γιατρών, οι οποίοι βρίσκονται επί 10ημερο σε επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται χρήματα από δεδουλευμένες εφημερίες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να εγκρίνει πρόσθετο κονδύλι 250.000 ευρώ για όλες τις εφημερίες του έτους, κάτι που όμως απέκλεισε ο κ. Γιαννόπουλος. Υποσχέθηκε όμως ότι ένα σημαντικό μέρος αυτού του ποσού θα καταβληθεί σύντομα και θα δοθεί στους γιατρούς.

 

Η δήλωση αυτή του κ. Γιαννόπουλου, όπως ήταν φυσικό, δεν ευχαρίστησε τους γιατρούς, οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά την επίσχεση εργασίας, εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Η επίσκεψη του κ. Γιαννόπουλου ολοκληρώθηκε με ένα «δώρο» προς το Κ.Θ. – Κ.Υ. Λέρου. Ο υφυπουργός Υγείας ασχολήθηκε προσωπικά με την εγκατάσταση και λειτουργία αξονικού τομογράφου στο νησί, που θα γλιτώσει πολλούς κατοίκους από ταλαιπωρία και έξοδα. Κάθε φορά που χρειάζεται να περάσουν από αξονικό τομογράφο, είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στην Αθήνα, υποβαλλόμενοι σε κόπο και έξοδα, για εισιτήρια, διανυκτερεύσεις κλπ.

Ο κ. Γιαννόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να προωθηθούν με γρήγορο ρυθμό οι διαδικασίες και να εγκατασταθεί το συντομότερο στο νησί.

Πηγή: Εφημερίδα “Ροδιακή”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ