back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Λέρο και τα γύρω νησιά περιοδεύει ο Χαράλαμπος Κόκκινος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Λέρο και τα γύρω νησιά περιοδεύει ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου περιόδευσε στα νησιά της Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου, Κω.

Στις συναντήσεις που είχε με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς των νησιών διαπιστώθηκε η απουσία υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων, η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση (ιδιαίτερα σε Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο), η όξυνση του προβλήματος της ανεργίας (ιδιαίτερα στην Κάλυμνο) αλλά και ο μαρασμός και η «εγκατάλειψη» των δημόσιων δομών υγείας.

Συγκεκριμένα:

Στην Κω, στο νησί του Ιπποκράτη, το κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας (που ολοκηλρώθηκε και παραδόθηκε το 2009) παραμένει κλειστό, χωρίς στελεχιακό δυναμικό. Το νοσοκομείο του νησιού λειτουργεί με πολλές ελλείψεις χάρη στο φιλότιμο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν προχωρά η δημιουργία του νέου νοσοκομείου.

Στη Λέρο η διοίκηση του κρατικού Θεραπευτηρίου «υπερβάλλει εαυτό» για να λειτουργήσει ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και στο Κέντρο Υγείας. Το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. φέρνει ταλαιπωρία στους κατοίκους του νησιού.

Στην Πάτμο, στο νησί της Αποκάλυψης, δυο (2) ιατροί μαζί με το μικρό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό παρέχουν ιατρική φροντίδα στους μόνιμους κατοίκους και στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Τα έργα στο νησί παραμένουν στο σχεδιασμό.

Στην Κάλυμνο, υποστελεχωμένο το «Βουβάλειο Νοσοκομείο του νησιου» και οι κρατικές υπηρεσίες, η ανεργία σε υψηλά επίπεδα, ενώ η τουριστική κίνηση παραμένει σε μέτρια για την εποχή επίπεδα.

Ο περιφερειακός συνδυασμός μας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ καλεί την κυβέρνηση, την Περιφερειακή Αρχή να συνεργαστούν και επιτέλους να εφαρμοστούν οι νησιωτικές πολιτικές τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος. Καλές είναι οι συσκέψεις, καλοί οι «σχεδιασμοί» αλλά οι πολίτες αναμένουν αποτέλεσμα.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ