back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απευθύνεται ο Δήμαρχος Λέρου για συκοφαντικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απευθύνεται ο Δήμαρχος Λέρου για συκοφαντικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλλει ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, απευθυνόμενος παράλληλα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με συκοφαντικά δημοσιεύματα αγνώστων, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook). 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LEROS NEWS, τα δημοσιεύματα αυτά αφορούν άγνωστο άτομο, το οποίο δημοσιεύει με ψευδώνυμο διαδίδοντας (μέσω λογαριασμού που διατηρεί στο facebook και σε facebook group) γεγονότα εν γνώσει ψευδή τόσο για τον κ. Κόλια, όσο και για άλλους επιφανείς πολίτες της Λεριακής κοινωνίας καθώς και για παράγοντες της δημόσιας ζωής του τόπου μας, πολλοί εκ των οποίων έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Λέρου.

Ειδικότερα στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Κόλιας αναφέρει τα εξής:


«Το τελευταίο χρονικό διάστημα άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων, δημοσιεύει με ψευδώνυμο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διαδίδοντας γεγονότα εν γνώσει ψευδή τόσο για το άτομο μου, όσο και για άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής της Λέρου.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο γεγονότα εν γνώσει του ψευδή τα οποία διαψεύδω μετά βδελυγμίας και αγανακτήσεως και ανακοινώνω ότι θα υποβάλλω άμεσα έγκληση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’’ εξακολούθηση και θα καταθέσω αγωγή εναντίον του για προσβολή της προσωπικότητας μου.

Η δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Λέρου τάσσονται υπέρ της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο, καταδικάζοντας παράλληλα τους “κουκουλοφόρους του διαδικτύου”, που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία για καθαρώς παράνομους σκοπούς, νομίζοντας ότι κρυμμένοι πίσω από ψευδώνυμα, μπορούν να συκοφαντούν ευυπόληπτους πολίτες. 

Όλοι αυτοί θα αναγκαστούν πολύ σύντομα να βγάλουν τις κουκούλες και να λογοδοτήσουν πρώτα στη δικαιοσύνη και έπειτα στον Λεριακό λαό».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ