back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην Τουρκία αντιπροσωπεία της Λέρου στην 1η Διεθνή Σύνοδο Αδελφοποιημένων Πόλεων με θέμα τον τουρισμό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτην Τουρκία αντιπροσωπεία της Λέρου στην 1η Διεθνή Σύνοδο Αδελφοποιημένων Πόλεων με θέμα τον τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τεράστιας σημασίας για το νησί μας αποτελεί η συμμετοχή και η εκπροσώπηση από το Δήμαρχο Λέρου κ. Μ. Κόλια, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Μπίλλη, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΙΣΑΠ κ. Β. Μεραμπελιώτη και το Δημοτικό Σύμβουλο Ν. Καρπαθάκη, στην 1η Διεθνή Σύνοδο Αδελφοποιημένων Πόλεων με θέμα τον τουρισμό. 

Η 1η Διεθνής Σύνοδος διεξάγεται στην πόλη Μερσιν της Τουρκίας, στην οποία συμμετέχει ο αδελφοποιημένος Δήμος Didim  από τον οποίο και προσκληθήκαμε.

Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου, ο Δήμαρχος Λέρου μαζί με το Δήμαρχο Didim, ήταν οι βασικοί ομιλητές σε θέματα ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των πόλεων.

Κατά την τοποθέτηση του, ο Δήμαρχος Λέρου ανέφερε τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης αδελφοποίησης, όχι μόνο σε θέματα τουρισμού, αλλά και ευρύτερης  συνεργασίας και ανάπτυξης διαφόρων τομέων, με κοινό στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και συνεργασίας  σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού και εμπορίου.

Επίσης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο της Μερσιν και Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης Αδελφοποιημένων Πόλεων, για την υπέροχη φιλοξενία και τον συνεχάρη για τη διοργάνωση της Συνόδου, ενώ δεν παρέλειψε να τον προσκαλέσει στο νησί μας, πρόσκληση την οποία ο Δήμαρχος της Μερσιν αποδέχτηκε.

Ακόμη, ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο του Didim για την πρόσκληση στο συνέδριο που έχει ιδιαίτερη σημασία για το νησί μας, καθώς ένα τόσο μικρό νησί έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και να εκπροσωπεί την Ελλάδα, ως τη μοναδική ελληνική συμμετοχή ανάμεσα σε 26 χώρες από όλο τον κόσμο, γεγονός, που έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους όλων των χωρών να γνωρίσουν το νησί μας.

Οι επαφές με tour operators διεθνείς εμβέλειας, φορείς και εκπροσώπους θα συνεχιστούν και την δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών στο νησί μας.

Οι αγώνες μας για διεθνή αναγνώριση της Λέρου και η υλοποίηση του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ήδη αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς των δύσκολων προσπαθειών μας. Επιβάλλεται στην προσπάθεια αυτή, να είναι συνοδοιπόροι μας ακόμη και οι πιο δύσπιστοι.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ