back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στέφανος Δράκος για hotspot στη Λέρο: “Τα hotspots πρέπει να δημιουργηθούν στην πηγή του προβλήματος”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτέφανος Δράκος για hotspot στη Λέρο: "Τα hotspots πρέπει να δημιουργηθούν στην πηγή του προβλήματος"

Στέφανος Δράκος: “Τα hotspots πρέπει να δημιουργηθούν στην πηγή του προβλήματος”

Με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Δημοτική Παράταξη «Ελπίδα για τη Λέρο», αναφορικά με τη διαφαινόμενη πρόθεση των αρμοδίων να προχωρήσουν στη δημιουργία hotspot στη Λέρο, επαναλαμβάνω τη θέση μου, η οποία είναι ήδη εκπεφρασμένη και γνωστή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα «Ροδιακή» στις 17 Νοεμβρίου 2015, και ερωτήθηκα για την πιθανότητα δημιουργίας hotspots σε Κω, Λέρο και Κάλυμνο, κατέστησα σαφές πως:

το μεταναστευτικό είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα που χρήζει καθοριστικών ενεργειών. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά δεν είναι και πρέπον να μη γίνεται τίποτα δια την αντιμετώπισή του. Απαιτείται Ευρωπαϊκή λύση και στήριξη. Απαιτείται η δημιουργία hotspots (όπως τα τιτλοφόρησαν) στην πηγή του προβλήματος, δηλαδή στον πρώτο αποδέκτη των μεταναστών, όπως είναι η Τουρκία και όχι τα νησιά. Απαιτείται η προφύλαξη της εικόνας των νησιών και των κατοίκων τους, από την αθρόα προσέλευση προσφύγων”.

Σήμερα, με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ελπίδα για τη Λέρο» – που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα www.lerosnews.gr – στην οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων, η ευχή η Λέρος να μη μετατραπεί στην ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ, επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου, για δημιουργία hotspots στην πηγή του προβλήματος και όχι στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Το μεταναστευτικό, είναι δυσεπίλυτο πρόβλημα και είναι κατανοητό ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και καθοριστικά, αλλά αυτό οφείλεται να γίνει με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για το καλό όλων (κατοίκων και μεταναστών) και πρωτίστως των νησιωτών.


Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ