back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλυπητήρια Επιστολή Γιάννη Σοροκάκη για την απώλεια του Μανώλη Κοντού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυλλυπητήρια Επιστολή Γιάννη Σοροκάκη για την απώλεια του Μανώλη Κοντού

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη και ανέλπιστη απώλεια, αποχαιρετάμε ένα δικό μας άνθρωπο.

Αποχαιρετάμε έναν καλό φίλο, οικογενειάρχη, συνεργάτη, έναν καλό πολίτη που η κοινωνία μας του αναγνώρισε όλα αυτά τα χαρίσματα. Όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του έχουμε να καταθέσουμε μόνο θετικές σκέψεις.

Με τον Μανώλη μεγαλώσαμε μαζί. Στην ίδια γειτονιά, στις ίδιες αυλές, στο ίδιο σχολείο. Συμμαθητές στα πρώτα σχολικά χρόνια. Αλλά πάνω απ’ όλα αδελφικός φίλος. Στήριγμα για όλους. Με την αισιοδοξία του έδειχνε στους υπόλοιπους την θετική πλευρά των πραγμάτων. Διακρινόταν για την ειλικρίνεια, την απλότητα, την εργατικότητα, το ήθος, τις αρχές και τις αξίες του. Ευγενικός, διακριτικός, ουσιαστικός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις.

Με τη συμπεριφορά του, με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, κέρδισε δίκαια την εκτίμηση και το σεβασμό όλων, στην πόλη που εργαζόταν, στην Πάτρα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λέρο, η οποία του έδειξε την αγάπη της εκλέγοντάς τον δημοτικό σύμβουλο στις εκλογές του 2019 με την παράταξή μας.

O Μανώλης γεννήθηκε στην Κάλυμνο το1969. Γιος του αείμνηστου Σταύρου Κοντού, του φούρναρη στην Αγία Μαρίνα και της Κυρά Μαρίας. Ηταν το πρώτο παιδί από την πολύτεκνη οικογένειά του και έχει άλλα τρία αδέλφια.

Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Λέρο. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Μαρίνας, μετέπειτα στο Μπελένιο γυμνάσιο και τέλος στο Μπουλαφέντιο λύκειο.

Μετέβηκε για σπουδές στην Πάτρα, όπου αποφοίτησε από το τμήμα Λογιστικής, της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πατρών. Με το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ξεκίνησε στην Αθήνα την επαγγελματική του σταδιοδρομία εργαζόμενος σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες, με αντικείμενο εργασιών την εμπορία και επισκευή μηχανημάτων αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, σε εταιρία ψυκτικών μηχανημάτων, σε εταιρία ορκωτών λογιστών – ελεγκτών, στην Κ/Ξ Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ως καθηγητής μηχανογραφημένης λογιστικής σε ιδιωτικές σχολές εκπαίδευσης στην Πάτρα, διατηρώντας παράλληλα λογιστικό γραφείο.

Ζούσε με την οικογένεια του στην Πάτρα, παντρεύτηκε την Παρασκευή Δημοπούλου, εκπαιδευτικό, και έχουν ένα γιο τον Σταύρο, που μόλις αποφοίτησε από το Μουσικό σχολείο Πατρών. Φίλε Μανώλη,

Μας ξάφνιασε η απροσδόκητη και ανέλπιστη απώλειά σου.

Φτωχότερο είναι πλέον το νησί μας, ο Δήμος μας και δυσαναπλήρωτη η απουσία σου. Νιώθω βαθύτατη πικρία και θλίψη καθώς έχασα έναν δικό μου άνθρωπο, έναν αδελφικό φίλο, έναν άξιο συνεργάτη.

Σε αποχαιρετούμε, σήμερα, στο τελευταίο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου.

Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ιωάννης Ν. Σοροκάκης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ