back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Σε οριακό σημείο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στα νησιά μας. – Επίσκεψη του βουλευτή Μάνου Κόνσολα στο Α.Τ. Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣε οριακό σημείο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στα νησιά μας. - Επίσκεψη του βουλευτή Μάνου Κόνσολα στο Α.Τ. Λέρου

Το Α.Τ. Λέρου επισκέφτηκε το πρωί ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κος Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους λαθρομετανάστες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε από το διοικητή του τμήματος για το πρόβλημα αλλά και για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Σε δήλωσή του ο κος Κόνσολας τονίζει:

”Τα νησιά μας βρίσκονται σε οριακό σημείο. Η ανεξέλεγκτη και παράνομη είσοδος λαθρομεταναστών δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν μέχρι σήμερα.

Κατέθεσα χθες ερώτηση στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας. Επικοινώνησα και σήμερα το πρωί με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, έχοντας τη διαβεβαίωση ότι εκπονείται ολοκληρωμένο σχέδιο.

Αιχμή του δόρατος πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Με αποτελεσματικά μέτρα και όχι με ημίμετρα. Ζήτησα την εμπλοκή του στρατού στη μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης, την ανάπτυξη και παρουσία δύναμης συνοριοφυλάκων στα Δωδεκάνησα αλλά και ταχείες διαδικασίες μεταγωγής όσων εντοπίζονται ή συλλαμβάνονται.

Πρέπει να το καταλάβουμε μία και καλή ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα αντιμετωπιστεί και θα επιλυθεί μόνο όταν υπάρξει ένα σαφές και συγκεκριμένο μήνυμα: Ότι όποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα, θα συλλαμβάνεται, θα κρατείται και θα επιστρέφει από κει που ήρθε”.

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ