back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ψήφισμα του Εμπορικού Επιμελητηρίου κάνει λόγο για… μαθητευόμενους μάγους του Υπουργείου Οικονομικών!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΨήφισμα του Εμπορικού Επιμελητηρίου κάνει λόγο για... μαθητευόμενους μάγους του Υπουργείου Οικονομικών!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στην ολομέλεια της 13ης 2013 ασχολήθηκε με το ζήτημα της εξαγγελίας του Υπουργείου Οικονομικών περί υποχρέωσης ελέγχου, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής του Υπουργείου, από πλευράς των Ελληνικών επιχειρήσεων των Α.Φ.Μ. όσων δεν έχουν υποβάλει περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. με ποινή την απόρριψη του σχετικού παραστατικού από τα έξοδα τους και την μη έκπτωση υπέρ των αποδεκτών του αναγραφόμενου σε αυτά τα παραστατικά Φ.Π.Α.

Η παραπάνω εξαγγελία αποδεικνύει την έλλειψη ψυχραιμίας και καθαρού μυαλού των αρμοδίων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και την παντελή άγνοια της λειτουργίας της αγοράς.

Οι επιχειρήσεις δεν είναι ούτε και μπορεί να μετατραπούν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η ευθύνη από την μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων δεν μπορεί να καταστεί συλλογική με νομοθετικά τεχνάσματα.

Οι πάσης φύσεως πατέντες που εμπνέονται άνθρωποι επικίνδυνα ανίκανοι και παντελώς άσχετοι με τα θέματα που χειρίζονται, οδηγούν την οικονομία σε αύξηση της ύφεσης και εξόντωση όλων, ακόμα και των ελαχίστων υγιών, επιχειρήσεων της χώρας.

Ταυτόχρονα, η ευθύνη του Κράτους πρέπει να διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρηματιών και σε καμία περίπτωση να μην προσβάλει τους ενήμερους προς όφελος μιας μικρής μερίδας ανεύθυνων επιχειρηματιών.

Η ανάπτυξη σε αυτή την χώρα δεν θα έρθει όσο οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται υπό διωγμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να εγκαταλείψει την μανία με την οποία διώκει την επιχειρηματική κοινότητα και να δουλέψει μαζί με τους πραγματικούς εκφραστές της επιχειρηματικότητας, και όχι την ολιγομελή ελίτ που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, για τον μοναδικό στόχο της αναγέννησης του Ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Τα πειράματα των μαθητευόμενων μάγων, η στοχοποίηση, και οι συνεχείς πολύπλευρες διώξεις, στερούν από την Ελλάδα κάθε ελπίδα επιστροφής στον δρόμο της δημιουργίας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ