back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο Αντεισαγγελέας για το βενζινάδικο στους Λειψούς

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠροκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο Αντεισαγγελέας για το βενζινάδικο στους Λειψούς

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσίευμα της «Ροδιακής» για το ωράριο λειτουργίας του δημοτικού και μοναδικού βενζινάδικου στους Λειψούς, παρήγγειλε ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γ. Κτιστάκης.

Η δικαστική έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω και στο πλαίσιο αυτής θα κληθούν να καταθέσουν υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων στους Λειψούς και το πώς αυτό μπορεί να αλλάξει.

Όπως είναι γνωστό και δημοσίευσε σε σχετικό άρθρο της και η «Ροδιακή», στο νησί υπάρχει ένα και μοναδικό βενζινάδικο το οποίο είναι δημοτικό. Ως εκ τούτου, οι ώρες λειτουργίας του είναι όμοιες με αυτές του δημοτικού καταστήματος, δηλαδή πενθήμερο, κλειστό τις αργίες κ.α.!

Για τους κατοίκους που το γνωρίζουν αυτό, είναι κάτι σύνηθες, δεν προκαλεί εντύπωση και σίγουρα έχουν μεριμνήσει ώστε να έχουν εξασφαλίσει τα καύσιμα που χρειάζονται, ακόμη και σε … μπιτόνια(!) για το χρονικό διάστημα που το βενζινάδικο δεν λειτουργεί.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους επισκέπτες που πηγαίνουν στο νησί έχοντας μαζί τους το όχημα τους, και οι οποίοι αν τύχουν σε αργία και παράλληλα θέλουν να βάλουν καύσιμα, τότε μάλλον … ατύχησαν!

Όλη αυτή η κατάσταση που περιγράφεται στο δημοσίευμα προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση και έτσι το επόμενο διάστημα υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής Λειψών θα κληθούν σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσουν αν δύναται το συγκεκριμένο βενζινάδικο να πάψει να είναι δημοτικό, ή τουλάχιστον αν υπάρχει τρόπος να λειτουργεί όλες τις ημέρες και τις ώρες ώστε να εξυπηρετεί το καταναλωτικό κοινό.

Παράλληλα θα ζητηθούν διευκρινίσεις για το γεγονός ότι οι κάτοικοι φροντίζουν να έχουν απόθεμα καυσίμων στα σπίτια τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους τις ημέρες που αυτό δεν λειτουργεί, αλλά και τι γίνεται με τους επισκέπτες οι οποίοι έχουν άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας του μοναδικού πρατηρίου υγρών καυσίμων στο νησί.

Εφημερίδα Ροδιακή 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ