Feb 19, 2020 Last Updated 00:49, στις 19-02-2020

Πληθώρα προσφορών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς τα Δωδεκάνησα - "Απούσα" η Λέρος...

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 513 φορές

Μια μοναδική ευκαιρία έχουν οι φορείς και ο Δήμος Λέρου, για να διεκδικήσουν χρηματική υποστήριξη των ενεργειών τους από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μόνη προϋπόθεση που θέτει το Ιδρυμα είναι τα χρήματα να διατεθούν για ανθρωπιστικούς και όχι για κερδοσκοπικούς σκοπούς. Καλό θα ήταν οι αιρετοί καθώς και τα Δ.Σ. των συλλόγων της Λέρου να ανατρέξουν στο πληροφοριακό υλικό σχετικά με τη δυνατότητα διεκδίκησης μιας δωρεάς που υπάρχει στο site του ιδρύματος www.snf.org. Συνολικά τα χρήματα που θα διατεθούν θα είναι 100 εκ. ευρώ και σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» δίδονται με στόχο τη βελτίωση των δυσμενέστατων συνεπειών της επιδεινούμενης κρίσης.

Σημαντική ήταν τα τελευταία χρόνια η προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς μη κερδοσκοπικούς συλλόγους και φορείς της Δωδεκανήσου. Μέσα από τις δωρεές του συγκεκριμένου Ιδρύματος έχουν υλοποιηθεί αρκετές δράσεις και τώρα με το νέο πρόγραμμα δωρεών του “Stavros Niarchos Foundation”, ύψους 100 εκ. ευρώ, υπάρχουν προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη μη κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων στα Δωδεκάνησα.

Η προσφορές Νιάρχου στο Νομό

Από το έτος 2002 μέχρι και σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δεκάδες μικρές και μεγάλες δραστηριότητες συλλόγων, φορέων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναλυτικά:

- Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Κέντρων Προστασίας Οικογένειας έγινε δωρεά προς το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου που περιελάμβανε α) την αγορά αυτοκινήτου, β) την ανακαίνιση της κουζίνας και γ) την ανακαίνιση των τουαλετών του Κέντρου. 

- Δωρεά στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης Ναυτικών Ομίλων. Η δωρεά στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου περιελάμβανε την αγορά ενός φουσκωτού σκάφους, το οποίο ήταν απαραίτητο για την ασφάλεια των παιδιών, και χρήσιμο για την εκπαίδευσή τους.

- Χρηματοδότηση με σκοπό την υποστήριξη προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής. Συγκεκριμένα, η δωρεά αφορούσε την αγορά εξοπλισμού για την υλοποίηση προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία της Ρόδου, κατά το δεύτερο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010, σε συνεργασία με τον Δήμο Ροδίων.

- Eνίσχυση για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Χάλκης.

-  Υποστήριξη στην αγορά πνευστού ταχύπλοου περιπολικού σκάφους για την προστασία της νήσου Κάσου. Επίσης για την Κάσο χρηματοδοτήθηκε η αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το ιατρικό κέντρο, καθώς και πέντε γεννητριών.

- Ενίσχυση του Δήμου Μεγίστης για την αποκατάσταση παραδοσιακού κτηρίου με σκοπό τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου και εκθεσιακού χώρου.

- Αγορά ειδικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Τήλου.

- Αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας και βιοχημικού αναλυτή για αναλύσεις αίματος στη Νίσυρο

- Αγορά μουσικών οργάνων για το γυμνάσιο και το λύκειο Λειψών.

- Χρηματοδότηση  του προγράμματος αποκατάστασης των παραδοσιακών ανεμόμυλων της Πάτμου. Συγκεκριμένα, η δωρεά αφορούσε μερική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση τριών ανεμόμυλων που βρίσκονται σε ύψωμα ανατολικά της Ιεράς Μονής και είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν εισέρχεται στο λιμάνι του νησιού. Το πρόγραμμα αφορούσε την πλήρη αποκατάσταση και λειτουργία ενός εκ των τριών ανεμόμυλων, με έναν νέο μεν αλλά παραδοσιακού τύπου μηχανισμό άλεσης.

- Eνίσχυση για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Αστυπάλαιας, όπως και αγορά εξοπλισμού για τα σχολεία του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, μια μοναδική ευκαιρία έχουν όλοι εκείνοι οι φορείς, όπως και οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Νομό, για να διεκδικήσουν χρηματική υποστήριξη των ενεργειών τους από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Μόνη προϋπόθεση που θέτει το Ιδρυμα είναι τα χρήματα να διατεθούν για ανθρωπιστικούς και όχι για κερδοσκοπικούς σκοπούς. Ολες οι πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα διεκδίκησης μιας δωρεάς υπάρχουν στο site του ιδρύματος www.snf.org.

Συνολικά τα χρήματα που θα διατεθούν θα είναι 100 εκ. ευρώ και σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» δίδονται με στόχο τη βελτίωση των δυσμενέστατων συνεπειών της επιδεινούμενης κρίσης.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Δεν εξετάζονται αιτήματα από ιδιώτες ή κερδοσκοπικούς οργανισμούς. 

Αιτήσεις για δωρεά πρέπει να υποβάλλονται ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά, συνοδευόμενες από σύντομη επιστολή με την περιγραφή του οργανισμού και του αιτήματος προς χρηματοδότηση, υπόψη του αρμόδιου Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών και ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή στην οποία εδρεύει ο οργανισμός. Όλοι οι οργανισμοί που υποβάλλουν αιτήσεις, λαβαίνουν γραπτή απάντηση. Εάν θεωρηθεί απαραίτητο, κατά την αξιολόγηση ενός αιτήματος, μπορεί να ζητηθούν συμπληρωματικές πληροφορίες. Το Ίδρυμα δέχεται αιτήσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οργανισμοί με έδρα στην Ελλάδα, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για δωρεά στη διεύθυνση:

Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Τμήμα Διαχείρισης Δωρεών
Τ.Θ. 13607
10310 Αθήνα

Πληροφορίες από εφημερίδα "Δημοκρατική"


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook