back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πετάνε στο δρόμο χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠετάνε στο δρόμο χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Ακατανόητη και χωρίς προηγούμενο χαρακτηρίζει η ΟΤΟΕ την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Κεραυνός στα κεφάλια των εργαζομένων στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου έπεσε σήμερα Τετάρτη η ανακοίνωση από τον εκκαθαριστή που ορίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι στις 31 – 12 – 2013 θα απολυθούν και μάλιστα χωρίς καμιά αποζημίωση!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm, αυτό οφείλεται στον τρόπο που διατυπώθηκε η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα το γεγονός ότι δεν ελήφθη καμιά μέριμνα ώστε να διασφαλισθούν να νόμιμα δικαιώματα του προσωπικού. Η μόνη μέριμνα που ελήφθη ήταν να παραδοθούν οι καταθέσεις της τράπεζας Δωδεκανήσου στην ALPHA BANK.

Έγινε επίσης γνωστό ότι από τα 19 καταστήματα που διατηρούσε η Τράπεζα Δωδεκανήσου, θα συνεχίσουν να λειτουργούν εκείνα της Τήλου, των Λειψών, της Νισύρου και της Κάσου. Τα υπόλοιπα 15 που βρίσκονται στη Ρόδο την Κω, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Πάτμο, τη Λέρο, την Ιαλυσό, τον Αρχάγγελο, τη Σορωνή, θα κλείσουν.

Από τους 145 υπαλλήλους της Τράπεζας Δωδεκανήσου θα διατηρηθούν στις θέσεις τους περίπου 20 – 25 για τα 4 υποκαταστήματα στα μικρά νησιά, ενώ οι υπόλοιποι 120 θα απολυθούν στις 31 – 12, παίρνοντας απλώς τον μισθό τους και ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση!

Για λίγους μήνες θα παραμείνουν στην υπηρεσία του εκκαθαριστή, περίπου 20 στελέχη της Τράπεζας προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, αλλά στη συνέχεια θα απολυθούν και αυτοί, φυσικά χωρίς αποζημίωση.

Όλα τα άλλα που λέγονται από την ALPHA BANK, ότι δηλαδή ύστερα από αξιολόγηση θα διατηρήσει τη δουλειά του ένας (άγνωστος) αριθμός εργαζομένων, αποτελούν λόγια και μόνο αφού δεν υπάρχει καμία δέσμευση, αλλά ούτε και υποχρέωση για να γίνει κάτι τέτοιο.

Ήδη σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι ήρθαν σε συνεννόηση με την ΟΤΟΕ προκειμένου να κινηθούν νομικά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, πρωτίστως δε τις αποζημιώσεις τους.

Κύκλοι της ΟΤΟΕ τόνιζαν ότι πρόκειται για μια ακατανόητη απόφαση από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία μάλιστα δεν έχει προηγούμενο. Εάν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα με διάλογο, δηλαδή με αλλαγή της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος, τότε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Rodosalarm

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ