back to top
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Περιοδεία του βουλευτή ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠεριοδεία του βουλευτή ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση στη Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Στις 23/11 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στη Λέρο από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή, Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α. των ειδικών δυνάμεων.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων και την Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου (ΕΙΘΕΛ) όπως και με το σωματείο και εργαζόμενους στο Δήμο Λέρου. Συναντήσεις έγιναν επίσης με τη διοίκηση του 588 Τάγματος Εθνοφυλακής, τη διοίκηση του ναυστάθμου της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνών Λέρου(ΥΝΤΕΛ) και την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέρου για ζητήματα που αφορούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στην περιοχή.

Στις συναντήσεις κυριάρχησαν τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη ζωή στη Λέρο όπως η δυσκολία μετακινήσεων με τα πανάκριβα εισιτήρια και τα περιορισμένα δρομολόγια, τα καθημερινά προβλήματα της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας  καθώς και οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές όπως η υγεία.

Σοβαρή είναι η κατάσταση στον τομέα της υγείας στο νησί αφού το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρο λειτουργεί στοιχειωδώς χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού. Επιπλέον επισημάνθηκαν και οι αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι που απορρέουν από τη λειτουργία του ευαίσθητου τομέα των δομών ψυχικής υγείας αλλά και από την κάλυψη αναγκών του προσφυγικού πληθυσμού, που είναι εγκλωβισμένος στην “υπερσύγχρονη δομή” – φυλακή του ΚΥΤ. Έντονα είναι επίσης τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς πρόκειται για υποσυντηρημένα – πολλά σε κακή κατάσταση – κτίρια της περιόδου της ιταλικής κατοχής πριν περίπου 100 χρόνια.

Στην συνάντηση  με τους εργαζόμενους και  εκπροσώπους του σωματείου, της τοπικής Διοίκησης έγινε πλούσια συζήτηση για  τα  προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  τόσο  στην εκτέλεση των καθηκόντων τους όσο και για τους μισθούς που δεν φτάνουν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, ενώ εκφράστηκε και η ανησυχία τους για την ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής επιθετικότητας.

Στις συναντήσεις που έγιναν με τους εργαζόμενους  ο Νίκος Παπαναστάσης εστίασε  στο πολιτικό κάλεσμα που κάνει το ΚΚΕ  για να δυναμώσει η συμπόρευση του λαού με το  ΚΚΕ, ανεξάρτητα με το αν υπάρχει καθολική συμφωνία με τις θέσεις του. Ανέφερε  ότι το ΚΚΕ δεν εξαντλεί την προσπάθεια του για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζόμενων μόνο μέσα στο κοινοβούλιο αλλά παλεύει με όσες δυνάμεις έχει στους χώρους δουλειάς, στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, στις γειτονιές. Ανέδειξε ότι τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια είναι  αποτέλεσμα της επιλογή της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, που για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την καταδικάζουν να ζει  σε συνθήκες που δεν  ταιριάζουν με τη εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την κάλυψη των σύγχρονών αναγκών. Ο βουλευτής τόνισε ότι  το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται την υγεία, ως εμπόρευμα και ότι μία άμεση λύση στα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι να παρέχονται αποκλειστικά δωρεάν όλες οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας για όλους. Λύση που είναι σε αντίθεση με την  υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση  που υπάρχει σήμερα και είναι συνειδητή ταξική επιλογή όλων των κυβερνήσεων για να απαξιώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας και να γιγαντώνεται ο ιδιωτικός τομέας. Μια πολιτική που δίνει προτεραιότητα στα κέρδη και τις ιεραρχήσεις των καπιταλιστών και όχι στις ανάγκες των εργαζομένων.

Σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία επισήμανε την ανάγκη απεμπλοκής της χώρας από έναν πόλεμό δε σχετίζεται με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά, αντίθετα, τον βάζει σε μεγάλο κίνδυνο, αφού τον κάνει στόχο πιθανών αντιποίνων και συντηρεί την τουρκική προκλητικότητα  μέσω των δηλώσεων των συμμάχων της αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στο όνομα της συνοχής της συμμαχίας καλούν τη χώρα μας να «τα βρει» με την Τουρκία και τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της, λογική που οδηγεί σε επικίνδυνους και απαράδεκτους συμβιβασμούς και παζάρια εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον οργανωμένο αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους  μέσα από τα σωματεία τους μαζί με το λαό του νησιού.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ