back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΤΜΟΣ: Εγκαταστάθηκαν τρεις μονάδες πόσιμου νερού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠΑΤΜΟΣ: Εγκαταστάθηκαν τρεις μονάδες πόσιμου νερού

Εγκαταστάθηκαν οι τρεις μονάδες πόσιμου νερού στην Πάτμο που θα παράγουν εμφιαλωμένο νερό.

Οι μονάδες αυτές έχουν τοποθετηθεί στον Κάμπο εκεί που βρίσκεται η βρύση, στη Σκάλα κοντά στην άλλη βρύση (μαρίνα) και η τρίτη στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου και θα λειτουργήσουν σύντομα.

Οι τρεις αυτές μονάδες παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού είναι από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερο δημοσίευμα μας, ενέταξε η περιφέρεια 23 άνυδρα νησιά.

Οι μονάδες θα επεξεργάζονται το νερό του δημοτικού δικτύου ύδρευσης με τη μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης, με σκοπό καθεμία από αυτές να παράγει ημερησίως 6.000 λίτρα πόσιμου νερού. Η προμήθεια του εμφιαλωμένου νερού από την πόσιμη μονάδα είναι προαιρετική και στοιχίζει 0,10 ευρώ τα δύο λίτρα και τα 20 λίτρα 1,00 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού, με αποτέλεσμα να μειωθεί αντίστοιχα και η ποσότητα των πλαστικών μπουκαλιών που καταλήγουν στα σκουπίδια, αυξάνοντας τον όγκο τους.

Επίσης, μία μονάδα θα εγκατασταθεί στο Αγαθονήσι για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του ακριτικού νησιού.monada-posimo2 Η προμήθεια και εγκατάσταση 32 συνολικά μονάδων σε 23 άνυδρα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 611.320 ευρώ.

Για τη λειτουργία και τη συντήρηση των μονάδων έχουν περάσει από το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης, δύο υπάλληλοι του Δήμου υδραυλικός και ηλεκτρολόγος.

patmostimes.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ