back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Πάτμου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠαρέμβαση του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Πάτμου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, κατέθεσε Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, για τον Υπουργό Υγείας την επείγουσα επιστολή του Προέδρου της Δ.Ε. του Κ.Υ. Πάτμου, Νικήτα Τσαμπαλάκη, σχετικά με τη χορήγηση νέου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αναφορά σημειώνεται, ότι το ασθενοφόρο, το οποίο ανήκει στην δύναμη του Κέντρου Υγείας Πάτμου παρουσιάζει συνεχώς τεχνικά προβλήματα.

Όπως έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως από τα πληρώματα ασθενοφόρου καθώς και από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας, το συγκεκριμένο όχημα και λόγω της παλαιότητας του (35ετίας), των σοβαρών προβλημάτων αλλά και των ελλείψεων που έχει, το καθιστούν αναξιόπιστο και επικίνδυνο για μεταφορές ασθενών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι και λόγω γεωγραφικής μορφολογίας του νησιού υπάρχουν πολλά δυσπρόσιτα σημεία για την παραλαβή των ασθενών.

Τέλος, στην αναφορά του ο βουλευτής, τονίζει ότι στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΔΕ του ΚΥ Πάτμου, ζητάει την άμεση αποστολή ενός σύγχρονου ασθενοφόρου, το οποίο θα πληρεί τις προδιαγραφές και θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Όλα τα παραπάνω, θεωρούνται απαραίτητα για την ασφαλή μεταφορά όχι μόνο του ασθενούς αλλά και των πληρωμάτων ασθενοφόρου, οι οποίοι οδηγούν ένα επισφαλές όχημα του οποίου ανά πάσα στιγμή η αναξιοπιστία του μπορεί να αποβεί μοιραία στην ζωή ασθενούς και πληρωμάτων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν αποδέχεται ένα υποβαθμισμένο και αναποτελεσματικό ΕΣΥ που ταλαιπωρεί ασθενείς και υγειονομικούς. Ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν εκτός από την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και δυσκολίες στη συγκοινωνιακή τους σύνδεση (προσβασιμότητα), με άλλα νησιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διεκδικεί ένα νέο ολοκληρωμένο, καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ