back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε στη Λέρο ο πρώτος κύκλος ανοικτών εκδηλώσεων για το νέο πρότυπο πιστοποίησης AEGEANCUISINE

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟλοκληρώθηκε στη Λέρο ο πρώτος κύκλος ανοικτών εκδηλώσεων για το νέο πρότυπο πιστοποίησης AEGEANCUISINE

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου οργανώθηκε μία σειρά ανοικτών εκδηλώσεων στη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο και την Λέρο για το νέο πρότυπο πιστοποίησης AEGEANCUISINE.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου έκλεισε στη Λέρο ο πρώτος κύκλος αυτών των συζητήσεων, αρχής γενομένης από τη Ρόδο στις 19 Ιουνίου 2014, οι οποίες είχαν ως αντικείμενο τη μέχρι σήμερα πορεία του Σήματος Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας, τις καλές πρακτικές, τις προοπτικές αλλά και τις προϋποθέσεις ένταξης στο επιχειρηματικό Δίκτυο του AEGEANCUISINE των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν:


Ρόδος Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 Επιμελητήριο Δωδεκανήσου 18:00 – 20:30

Κως Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Παράρτημα Κω 11:00 – 13:00

Κάλυμνος Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Παράρτημα Καλύμνου 10:30 –12:30

Λέρος Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 Γραφεία Εμπορικού Συλλόγου 10:30 –12:30

Στις ημερίδες παραβρεθήκαν μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και επιχειρηματιών του χώρου της εστίασης και φίλοι της γαστρονομίας. Τις γνώσεις και την εμπειρία τους κατέθεσαν οι κυρίες Νίκη Μηταρέα και Ντίνα Νικολάου, opinion leaders της οινογαστρονομίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τελευταίας στον τουρισμό, ο Chef κ. Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, ενώ τα αρμόδια στελέχη της TUV HELLAS κα Καζάζη και κος Δαλέζιος και οι κ. Αυγερινός Αυγερινού και Αντώνιος Κολιάδης, Επιστημονικοί Συνεργάτες του προγράμματος παρουσίασαν το νέο πρότυπο πιστοποίησης AEGEANCUISINE.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις, ώθησε τους συμμετέχοντες να πάρουν μέρος στη συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους. Επιπλέον προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα με σημαντικότερο αυτό της ανάγκης ενίσχυσης της οριζόντιας δικτύωσης και συνεργασίας των επιχειρήσεων του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με αυτόν του τουρισμού και των υπηρεσιών. Οι εισηγητές απάντησαν σε όλα τα θέματα που ειπώθηκαν και η αποδοχή του προτύπου από τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών μας σηματοδότησε μία καλή συνέχεια στο επιτυχημένο ξεκίνημα του AEGEANCUISINE.

Το παρόν υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας στα Δωδεκάνησα», της πράξης με τίτλο «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» – Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ