back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

– Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης του Δημάρχου Λέρου.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης του Δημάρχου Λέρου.

Εμμένει στην παραίτηση που υπέβαλε αιφνιδίως την Τετάρτη, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και λόγους υγείας.

Η είδηση για την παραίτηση του Δημάρχου, διαδόθηκε αστραπιαία, όχι μόνο στη Λέρο αλλά σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο. Στην κοινωνία του νησιού, αρχικά επικράτησε «μούδιασμα», και κατόπιν σκεπτικισμός για την επόμενη μέρα στο Δήμο, χωρίς Κωττάκη, αφού ο δήμαρχος χαίρει εκτίμησης και σεβασμού.

Μετά την -χωρίς προηγούμενο- φημολογία σχετικά με τους λόγους της παραίτησής του, ο ίδιος, με δελτίο τύπου που απέστειλε την Πέμπτη προς όλα τα δωδεκανησιακά ΜΜΕ, ξεκαθάρισε ότι η παραίτησή του, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη φημολογούμενη αντιπαράθεσή που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Κοντραφούρη.

Πάντως εντύπωση προκάλεσε ότι στο εν λόγω δελτίο τύπου ο Τιμόθεος Κωττάκης, υπογράφει ως πρώην Δήμαρχος Λέρου, γεγονός που εκλαμβάνεται από πολλούς, ως οριστικοποίηση της απόφασής του!

Χαρακτηριστικό του κλίματος που υπάρχει στη Λέρο, είναι ότι ο δήμαρχος αμέσως μετά την επιστολή παραίτησης, δεν απαντά σε κανένα τηλέφωνο, και πως ακόμη, δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας (ορκισμένοι πολιτικοί του αντίπαλοι) προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επίσης, πληροφορίες, ανέφεραν, ότι ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του Υπουργού Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη στη Λέρο, ήταν μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Κωττάκη.

Το Παρασκήνιο

Το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Λέρου κατά την προγραμματισμένη προσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα λάμβανε χώρα το απόγευμα τις ίδια μέρας, αντίκρισε πλήθος δημοτών (ιδιοκτήτες πηγαδιών και γεωτρήσεων), οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την επικείμενη γεώτρηση που θα γινόταν σε περιοχή βόρεια του νησιού.

Ο κ. Κωττάκης εμφανώς έκπληκτος, αφού διαβεβαίωσε τους δημότες ότι η γεώτρηση δεν πρόκειται να γίνει, ζήτησε εξηγήσεις από τους συνεργάτες του, λέγοντας ότι δεν είχαν ενημερώσει τον κόσμο σχετικά, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα την δημιουργία προβλημάτων προερχομενων εκ των ιδίων.

Στο σημείο αυτό υπήρξε και η αντιπαράθεση του κ. Κωττάκη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Κοντραφούρη, ο οποίος είπε (το αυτονόητο) ότι κάποιο δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν αντίθετοι με τη γεώτρηση παρακινούν τον κόσμο χωρίς οι ίδιοι να έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να παραπληροφορούν τους δημότες, ως προς τα οφέλη που θα έχει η κοινωνία και πως δεν έχουν πολιτική βούληση σκεπτόμενοι ο καθένας τα μικροπολιτικά του οφέλη!

Επίσης υπήρξε και έντονη αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Δημήτρη Καρανικόλα για το ίδιο θέμα… Μετά από όλα αυτά, ο κ. Κωττάκης μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτησης, συγκάλεσε εκτάκτως τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και τους στενούς του συνεργάτες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ως εδώ! Δεν πάει άλλο. Εγώ τέλειωσα.»

Σύμφωνα πάντα με ασφαλής πληροφορίες, όλα τα παραπάνω ήταν απλά η αφορμή για την παραίτηση του κ. Κωττάκη, αφού ο ίδιος είχε διαπιστώσει αρκετό καιρό πριν, ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενεργούσαν με γνώμονα το μικροπολιτικό συμφέρον και όχι το συμφέρον του τόπου, δημιουργώντας πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να είπε σε στενούς του φίλους: «Αδίκησα άξιους και ικανούς συνεργάτες, ευνοώντας παράλληλα κάποιους άλλους που με εκθέτουν ανεπανόρθωτα σε κάθε ευκαιρία που τους δίδεται».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κωττάκης έχει πλήρη γνώση για κάποιους εκ των συνεργατών του, οι οποίοι στο άκουσμα της είδησης περί παραιτήσεως του από το τιμόνι του δήμου, άρχισαν τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις, ενώ έσπευσαν να διατυμπανίσουν ότι οι ίδιοι θα είναι αυτοί που θα τον αντικαταστήσουν στην περίπτωση που εμείνει στην απόφαση περί παραιτήσεώς του…

Όσοι πάντως γνωρίζουν τον κ. Κωττάκη διατείνονται ότι είναι άνθρωπος ικανός και ψύχραιμος να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, πριν καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις.

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ