back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κω για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟι θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κω για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Διαβάστε παρακάτω τις θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κω για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, όπως αναφέρθηκαν από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου κ. Χατζηβασίλη Νίκο στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κω!


Να δρομολογηθεί σύντομα η εντατική και ενδελεχής φύλαξη των συνόρων μας.

Να γίνει άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας που πλήττονται άμεσα από το προσφυγικό – μεταναστευτικό ρεύμα.

Να αποφευχθεί κάθε άλλη ανοιχτή ή κλειστή δομή φιλοξενίας στα νησιά μας.

Να εξασφαλιστεί η στελέχωση και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών που εξετάζουν αιτήσεις ασύλου.

Να υπάρξει αποτελεσματική και ταχεία οικειοθελής επαναπροώθηση των μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους ή αναγκαστική επαναπροώθηση μεταναστών όταν και όπου αυτό κρίνεται ότι απαιτείται.

Να δρομολογηθούν με εντατικό ρυθμό οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους

Να υπάρξει άμεση ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, των νησιών και της ενδοχώρας που σηκώνουν το βάρος της φιλοξενίας αλλά και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους ώστε να αποφεύγονται οι εστίες τριβείς με τους πρόσφυγες – μετανάστες.

Να εξασφαλιστεί οι τήρηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης όλων των συνανθρώπων μας όσο αυτοί παραμένουν στο ελληνικό έδαφος.

Να εφαρμοστούν πολιτικές ενσωμάτωσης προσφύγων – μεταναστών με πρώτο μέτρο την εκπαίδευση των ανηλίκων στα σχολεία καθώς και όσων επιθυμούν να ακολουθούν την ελληνική παιδεία.

Επιπλέον ο Δικηγορικός Σύλλογος προτείνει τον συντονισμό των ενεργειών των πληττομένων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον σεβασμό από όλους των όρων αναλογικότητας, στην υποδοχή προσφύγων – μεταναστών σε όλη την Ευρώπη, τονίζοντας την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή διάσταση του προβλήματος.

Τον Συντονισμό και συνασπισμό των πληττομένων κρατών μελών που υποδέχονται τους μετανάστες ώστε να τεθούν σε εφαρμογή έμπρακτα μέτρα αλληλεγγύης εκ μέρους τους και να εναρμονιστούν οι Ενωσιακοί κανόνες με την τρέχουσα πραγματικότητα

Να ασκηθούν πιέσεις από την πολιτεία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Διεθνή Κοινότητα προς την Τουρκία ώστε η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα να μην αποτελεί στοιχεία πολιτικών και οικονομικών εκβιασμών.

Να γίνει διεθνοποίηση του προβλήματος μέσα από τα όργανα των διεθνών οργανισμών και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης.

Οι δήμοι των νησιών που πλήττονται άμεσα με το προσφυγικό ρεύμα να αγωνιστούν δημοκρατικά – συλλογικά – ειρηνικά και ελεύθερα, ενωμένοι και με πνεύμα ομοψυχίας σε συνεργασία με την κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση τους από τους πρόσφυγες – μετανάστες και την μετακίνηση αυτών στην ενδοχώρα.

kosnews24.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ