back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι πολίτες καταγγέλλουν: “Πήραν το σκάφος του λιμενικού από τη Λέρο που έχει σώσει ζωές και το πήγαν μόνιμα στη Σύμη”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟι πολίτες καταγγέλλουν: "Πήραν το σκάφος του λιμενικού από τη Λέρο που έχει σώσει ζωές και το πήγαν μόνιμα στη Σύμη"

Αγανακτισμένοι πολίτες της Λέρου καταγγέλλουν στο LEROS NEWS ότι το πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος 123 με έδρα τη Λέρο, που έχει σώσει -κυριολεκτικά- ζωές με τις διακομιδές ασθενών (σε Λέρο – Λειψούς – Πάτμο), πήγε μόνιμα στη Σύμη προς αντικατάσταση του χαλασμένου σκάφους που εδρεύει εκεί.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σύμης είχαν αντιδράσει σφοδρά, ενώ, παρενέβη και ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι το κόμμα του θα δώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την επισκευή του (από 25ετίας) σκάφους του Υπολιμεναρχείου Σύμης, που έχρηζε άμεσης επισκευής. Τελικά, όπως καταλάβατε, η λύση βρέθηκε. Πήραν το σκάφος από τη Λέρο και το πήγαν στη Σύμη!

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή που λάβαμε από ομάδα πολιτών της Λέρου αναφέρει τα εξής:

“Την 14/10/12 0 Δήμαρχος Σύμης με επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για τους ικανούς συνεργάτες του, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη , τον βουλευτή Δωδ/σου κ. Μάνο Κόνσολα και τον Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Μπαντία Δημήτριο, που ανταποκρίθηκαν στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Σύμη με το από 25ετίας σκάφος του Υπολιμεναρχείου Σύμης που αντικαταστάθηκε όπως αναφέρει “από νέο σκάφος, που -σημειωτέον- αναλαμβάνει, εκτός των άλλων, την έκτακτη μεταφορά ιατρικών περιστατικών στη Ρόδο, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, όλο το εικοσιτετράωρο, και ιδιαιτέρα τους χειμερινούς μήνες – ζήτημα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου για τους κατοίκους ενός μικρού ακριτικού νησιού”. 

Όπως θα καταλάβατε το νέο σκάφος που διατέθηκε στην Σύμη είναι το σκάφος με αριθμό 123 που μέχρι πριν λίγες ημέρες ανήκε στο Λιμεναρχείο Λέρου. Το έργο που προσέφερε το εν λόγω σκάφος καθώς και το Ναυαγοσωστικό είναι γνωστό σε όλους και ειδικά σε αυτούς που χρειάστηκε για λόγους υγείας να μεταφερθούν με αυτά.

Συγχαρητήρια στον κ. Μάνο Κόνσολα και στον Δήμαρχο Σύμης που παλεύουν για αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών της Σύμης. Σε καιρούς χαλεπούς προσπαθούν να κρατήσουν το νησί ζωντανό.

Εμείς τι κάναμε αν και ήταν γνωστό από διμήνου στους πολιτικούς μας (Βουλευτές – Αιρετοί Άρχοντες της Λέρου) ότι επίκειται αυτή η μετακίνηση;

Ποιες ενέργειες έκαναν για να παραμείνει το σκάφος στην Λέρο; Τελικά οι μόνες δυνατότητες που έχουν είναι να συντάσουν Δελτία Τύπου.

Κρίμα…”

lerosnews.gr 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ