back to top
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Νέος Πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου ο Γιώργος Βογιατζής – Ποιοι φέρονται επικρατέστεροι Αντιδήμαρχοι

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΝέος Πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου ο Γιώργος Βογιατζής - Ποιοι φέρονται επικρατέστεροι Αντιδήμαρχοι

Ολοκληρώθηκε σήμερα (6.1.2013) χωρίς απρόοπτα, η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Προεδρεύων δημοτικός Σύμβουλος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν ο Αντιδήμαρχος Λέρου κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης. Σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου κ. Μιχάλη Κόλια, Πρόεδρος Δ.Σ. αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Βογιατζής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα επικρατέστερα ονόματα που φέρονται ότι θα προταθούν για την Αντιδημαρχία, είναι η κα Γιαννουκά-Κουμπάρου ως Αντιδήμαρχος Τ.Υ. και ο κ. Κωνσταντινίδης ο οποίος θα κρατήσει τη θέση του Αντιδημάρχου Οικ. Υπηρεσιών μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής.

Αναλυτικότερα:

Πρόεδρος Δ.Σ. Γιώργος Βογιατζής

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Μαραβέλιας Μανώλης

Γραμματέας Δ.Σ. Νταλλαρής Αντώνης

Τακτικά Μέλη Οικονομικής Επιτροπής: Γιαννουκά-Κουμπάρου Θεοφανία, Καλούδης Εμμανουήλ, Μαυρουδής Αντώνιος-Μιχαήλ, Σκυλλάς Γεώργιος, Κουμπάρος Εμμανουήλ, Συφουνιός Ιωάννης.

Τι έγινε κατά τη διαδικασία εκλογής:

Ο Προεδρεύων δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, καλωσόρισε το Σώμα και έδωσε ευχές προς όλους για τη νέα χρονιά και ανέφερε πως συγκάλεσε την σημερινή ειδική συνεδρίαση, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία, για την εκλογή μελών προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και εκλογή μελών Οικονομική Επιτροπής.

Ακολούθως ανέθεσε τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του Συμβουλίου για την τήρηση των πρακτικών της εκλογής, στον υπάλληλο του Δήμου Νίκο Γαρυφαλλή.

Ο Προεδρεύων κάλεσε το Συμβούλιο να προβεί στην εκλογή μελών Προεδρείου του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για το χρονικό διάστημα από σήμερα 06-01-2013, μέχρι 31-08- 2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 3852/2010 και τις όμοιες της υπ’αριθ. πρωτ. 71351/14-10-2010 εγκυκλίου 41, του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, θα προταθεί ο Πρόεδρος από τον πλειοψήσαντα συνδυασμό, ο Αντιπρόεδρος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και ο Γραμματέας από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας. Επισήμανε δε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 οι Αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και κάλεσε όλους τους Συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας να αναδείξουν τον υποψήφιο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, κάλεσε τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας να αναδείξουν τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της ελάσσονος μειοψηφίας να αναδείξουν τον υποψήφιο Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υποψήφιοι από τις παρατάξεις, όπως ενημέρωσε ο Προεδρεύων, θα είναι όσοι συγκεντρώσουν την απόλυτη του συνόλου των μελών των αντίστοιχων παρατάξεων. Εάν κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του συνδυασμού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται, και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας υποψηφίων για οποιοδήποτε αξίωμα, γίνεται κλήρωση από τον Προεδρεύοντα.

Ακολούθησε η παραπάνω διαδικασία από τους Συμβούλους των παρατάξεων της πλειοψηφίας και μειοψηφίας και μετά την ολοκλήρωσή της ο Προεδρεύων ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων που εκλέχθηκαν, ήτοι: υποψήφιος Πρόεδρος ο κ. Βογιατζής Γεώργιος, υποψήφιος Αντιπρόεδρος ο κ. Μαραβέλιας Εμμανουήλ και υποψήφιος Γραμματέας ο κ. Νταλλαρής Αντώνιος.

Ο Προεδρεύων κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί στην εκλογή των μελών του Προεδρείου με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και για όσους υποψηφίους δεν επιτευχθεί, να ακολουθήσει δεύτερη και τέλος τρίτη ψηφοφορία, προκειμένου να εκλεγούν με πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το λόγο αυτό κάλεσε τους Συμβούλους έναν-έναν χωριστά να ψηφίσουν με μυστικές χωριστές ψηφοφορίες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αίθουσας, προκειμένου να εκλεγεί το προεδρείο του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο δέκα (10) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Βογιατζή Γεώργιο, που δεν αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά συνέπεια ακολούθησε δεύτερη μυστική ψηφοφορία. Μετά την αποσφράγιση των φακέλων της δεύτερης ψηφοφορίας καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο δέκα (10) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Βογιατζή Γεώργιο, που ομοίως δεν αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά συνέπεια ακολούθησε και τρίτη μυστική ψηφοφορία. Μετά την αποσφράγιση των φακέλων της τρίτης ψηφοφορίας καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο δεκατρείς (13) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Βογιατζή Γεώργιο, που αποτελούν την πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα αντίστοιχα και μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο δεκατρείς (13) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο κ. Μαραβέλια Εμμανουήλ, που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος και μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο δεκατρείς (13) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο Γραμματέα κ. Νταλλαρή Αντώνιο, που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της αναφερόμενης διαδικασίας, διαπιστώθηκε από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο ότι εκλέχτηκαν για το χρονικό διάστημα από σήμερα 06-01- 2013, μέχρι 31-08-2014, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Βογιατζής Γεώργιος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαραβέλιας Εμμανουήλ και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Νταλλαρής Αντώνιος.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ