ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
crithonis-paradise-hotel
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
15 °c
Agia Marina
20 ° Πε
20 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Μύλος: Ένα από τα πιο ξακουστά ψαροεστιατόρια στο Αιγαίο είναι στη Λέρο

Μύλος: Ένα από τα πιο ξακουστά ψαροεστιατόρια στο Αιγαίο είναι στη Λέρο

Leros News Leros News
1 Αυγούστου 2024
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 5 Λεπτά
A A
0
Μύλος: Ένα από τα πιο ξακουστά ψαροεστιατόρια στο Αιγαίο είναι στη Λέρο
26
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
877
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Πώς δύο αδέρφια μετέτρεψαν μια οικογενειακή ταβέρνα στη Λέρο σε ένα εστιατόριο-γαστρονομικό προορισμό που συζητιέται όσο λίγα.

Ο Μύλος στη Λέρο είναι πέρα για πέρα επιχείρηση οικογενειακή. Τουτέστιν, κατεβαίνοντας τα σκαλάκια προς την είσοδο γνωρίσαμε τη σύζυγο του σεφ Μάριου Κουτσουνάρη, που έφευγε εκείνη την ώρα για να ταΐσει τα δύο τους παιδάκια: την τρισχαριτωμένη Αυρηλία και το ολίγων μηνών μωρό που τώρα ξεκίνησε να τρώει τις κρέμες του. Στην είσοδο μάς καλωσόρισε ο αδελφός του Γιώργος, ο χαρισματικά επικοινωνιακός και πολύγλωσσος οινογνώστης, που έχει ανάγει την υποδοχή σε τέχνη. Στο μπαράκι όπου περιμένει κανείς εωσότου ετοιμαστεί το τραπέζι του είτε απλώς απολαμβάνει το ποτό του με την ωραία θέα της Αγίας Μαρίνας στο φόντο, συναντήσαμε τους γονείς, τον πατέρα τους Τάκη, που ασχολήθηκε πρώτος με την εστίαση ανοίγοντας την ταβέρνα το 1999, και τη μαμά τους Ιωάννα, που ως σήμερα έχει την ευθύνη των γλυκών.

Βέβαια έλειπε ίσως η πιο σημαντική μορφή που καθόρισε τελικά τη μοίρα δύο γενεών. Η γιαγιά Μπέμπα (οξύμωρον αλλά έτσι τη φωνάζουν), κατά κόσμον Δήμητρα Νικηφόρου, Λεριά με καταγωγή από την Κάλυμνο, έχει πάθει ένα εγκεφαλικό που την έχει καθηλώσει σπίτι. «Εγώ σ΄εκείνη οφείλω ότι ασχολήθηκα με την μαγειρική» λέει ο Μάριος. «Έμπαινα στην κουζίνα και την έβλεπα επί το έργον. Τι μακαρονάδες, τι μαγειρευτά, ήταν τρομερή, κοντά της έμαθα. Στα 18 δούλεψα σερβιτόρος στο μαγαζί μας για έναν χρόνο και μετά πέρασα Γεωλογία. Παρακολούθησα τα μαθήματα για 2 εξάμηνα και ύστερα πήρα τον πατέρα μου τηλέφωνο: ‘’Τα παρατάω όλα να γίνω μάγειρας’’ του είπα. ‘’Δεν έχεις να πας πουθενά! Δεν είδες από μας πόσο σκλαβιά είναι αυτή η δουλειά;’’ επέμενε. Εγώ του κεφαλιού μου. Πήγα στη Le Monde, όπου βέβαια λόγω της τριβής μου ήξερα να κάνω τα περισσότερο πράγματα. Και να ‘μαστε σήμερα, εγώ και ο αδελφός μου που επίσης έκανε και αυτός άλλες σπουδές να έχουμε αναλάβει τα πάντα εδώ και μερικά χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

Τιμητική διάκριση για τον Παντελή Μαραβέλια στο 13ο Med-Professionals Medical Awards Leaders

Τιμητική διάκριση για τον Παντελή Μαραβέλια στο 13ο Med-Professionals Medical Awards Leaders

25.11.2025
961
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

25.11.2025
982

Όση ώρα μιλούσε κοιτούσα μαγεμένη τον φωτισμένο παλιό Μύλο πλάι στα τραπέζια, που έμοιαζε να αιωρείται μέσα στο σκοτεινό πέλαγος. Η θέση του εστιατορίου είναι προνομιακή, σαν να βρίσκεσαι σε πλώρη θαλαμηγού που έχει πιάσει λιμάνι. Πέσαμε σε έναν από τους καύσωνες του Ιουλίου που, ακόμα και στο νησί, φυσούσε ζεστός αέρας βραδιάτικα. Ευτυχώς όμως μερικοί ισχυροί ανεμιστήρες έφερναν πνοή δροσιάς. Οι μουσικές επιλογές ήταν τόσο επιμελημένες όσο και τα πιάτα: από τζαζ μέχρι Χατζηδάκι, σε ιδανική ένταση που σε αφήνει να μιλάς με άνεση στον απέναντί σου. Το σέρβις δούλευε ρολόι, τα πιάτα έρχονταν με τέμπο ακόμα και όταν υπήρχε ο μέγιστος φόρτος δουλειάς και κάθε φορά που προσγειώνονταν στο τραπέζι, ακολουθούσε η αναλυτική εξήγηση για το περιεχόμενο, τον τρόπο μαγειρέματος και τα αρτύματα.

Η λίστα κρασιών ήταν επίσης εξαιρετικά καταρτισμένη αλλά τις περισσότερες φορές οι πελάτες ζητούν από τον ίδιο τον Γιώργο Κουτσουνάρη να επιλέξει εκείνος τι ταιριάζει με τις επιλογές από τον κατάλογο. Σ’ εμάς έφερε μια ωραία Σαντορίνη με οξύτητα και ορυκτότητα, που κοίταξε με θάρρος στα μάτια όλες τις ιδιαίτερες γεύσεις, από τα αλλαντικά σιτεμένου ψαριού ως τα ωμά και τα λεπταίσθητα μαγειρεμένα. Ο κόσμος γύρω μας χωριζόταν σε δυο κατηγορίες. Αυτοί που είχαν έρθει για να φάνε, που απολάμβαναν όντως το φαγητό τους, άλλοι που είχαν επίσης έρθει για να φάνε αλλά και για να στείλουν σέλφι σε φίλους τους ότι επισκέφθηκαν το πιο ξακουστό –αυτήν την περίοδο– ψαροεστιατόριο στο Αιγαίο. Συνεπώς υπήρχαν και μερικά πιο θορυβώδη και ζωντανά τραπέζια (κυρίως Τούρκοι) μόνο και μόνο από την έξαψη ότι εν τέλει βρέθηκαν εκεί όπου όλοι θέλουν να πάνε. Το περιβάλλον είχε πάντως μια καλαίσθητη, χαμηλόφωνη απλότητα, που στέκεται στον αντίποδα της κραυγαλέας πολυτέλειας που συναντά κανείς συχνά σε τέτοια μαγαζιά στα νησιά.

Στο φαγητό, αντιλαμβάνεται κανείς από την πρώτη μπουκιά ότι έχει να κάνει με σεφ τεχνίτη και δεν είναι καθόλου παράδοξο ότι η μεγάλη αγάπη του Μάριου Κουτσουνάρη είναι τα παλιά αυτοκίνητα. Έχει στη συλλογή από μια Gran Turismo Alfa Romeo ως Triumph που τα επισκευάζει μόνος του. Θα αναρωτηθεί κανείς τι σχέση μπορεί να έχουν τα μπουζί και οι κινητήρες με τις περίτεχνες κοπές, τους ιδιοφυείς συνδυασμούς και την λεπτότητα που έχουν οι συνταγές του. Η λέξη μερακλής, βγαίνει από την τουρκική λέξη merak που σημαίνει περιέργεια. Ο Κουτσουνάρης πειραματίζεται ακατάπαυστα, μπορεί να διαλύσει και να ανασυνθέσει δημιουργικά γεύσεις όπως ξεβιδώνει έναν κινητήρα και στο τέλος τον κάνει να δουλεύει. «Προσθέστε ότι όπως και στα αυτοκίνητα αν έχεις κάνει κάποιο λάθος δεν παίρνει μπροστά έτσι και με τα πιάτα μαθαίνεις από τα λάθη» μας έλεγε γελώντας. Πρώτα ήρθε στο τραπέζι μας η αποδομημένη σπανακόπιτά του που μας άρεσε πολύ. Είχε χειριστεί το βασικό υλικό σε δυο διαφορετικές υφές (κρέμα από σπανάκι και τσιγαρισμένο σπανάκι), για να το μπλέξει ύστερα με κρέμα από φέτα και σπιτικό φύλλο. Ακολούθησε ο τόνος σασίμι με τη γνώριμη γεύση του, που όμως αποκτούσε άλλη αίγλη με μια καταπληκτική παλαιωμένη σόγια και φρέσκο ουασάμπι (δεν είχα δει ποτέ ξανά τη γιαπωνέζικη ρίζα από χρένο να περνά από τον τρίφτη).

Την παράσταση έκλεψαν τα επόμενα. Καρπάτσιο από τριών ειδών γαρίδες με φρέσκια φράουλα, βασιλικό, φρέσκο κρεμμύδι και λάδι μαϊντανού. Εξεζητημένο πάντρεμα αλλά η σάρκα του θαλασσινού ταίριαξε με την οξύτητα του φρούτου, όπως συνέβη και με το σεβίτσε από σκάρο που ακολούθησε, ο οποίος σερβιρίστηκε με κουμ κουάτ, ξερό κρεμμύδι, κόλιανδρο και ψημένο φαγόπυρο. Η πιατέλα που ήρθε μετά ήταν τα αλλαντικά από δυο διαφορετικά dry aged ψάρια (από 20 ως 40 ημέρες ωρίμανση) σε πέντε διαφορετικές παρασκευές: τόνος σε σαλάμι με φυστίκι Αιγίνης και μάραθο, μπέικον από την κοιλιά του τόνου, δηλαδή το πιο λιπαρό του κομμάτι, μπρεζάολα αλλά και λούντζα από το ίδιο ψάρι. Από κοντά και ο ξιφίας – παστουρμάς με τσιμένι. Για κυρίως παραγγείλαμε ένα χριστόψαρο με beurre blanc. Το ψάρι ψήθηκε πάνω σε «κρεβάτι» από δενδρολίβανο, κρεμμύδι και λεμόνι με λάδι και αλατοπίπερο. Στα μισά της παρασκευής ο ζωμός του αφαιρείται και γίνεται μια ωραία σάλτσα με κρασί που μετά δένεται με φρέσκο βούτυρο. Τα γλυκά δια χειρός της μητρός ήταν επίσης εξαίσια: πάβλοβα, πουγκιά με αμυγαλόψυχα και μανταρίνι και μπακλαβάς με κρέμα από φυστίκι Αιγίνης και παγωτό μαστίχα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μάριος Κουτσουνάρης καταφέρνει με το ταλέντο του να σπάσει μερικά από τα πιο ισχυρά τοτέμ της ελληνικής ψαροφαγίας: την ιερή και πατροπαράδοτη φρεσκάδα του προϊόντος. Εγώ πάντα δίσταζα λ.χ. να δοκιμάσω ψάρια ωρίμανσης. Ακόμα και η θέα τους να σιτεύουν μέσα σε βιτρίνα μου προκαλούσε ανάμεικτα συναισθήματα. Τα αλλαντικά του πάντως είχαν ενδιαφέρον όσο και αν θεωρεί κανείς την ιδέα της παλαίωσης ξένη προς τα ελληνικά γαστρονομικά ήθη. Άλλωστε, στην εποχή μας, που κινδυνεύουν τα αποθέματα ιχθύων, έχει μια λογική να χειρίζεσαι ένα μεγάλο ψάρι κατ΄αυτόν τον τρόπο ώστε να το διατηρείς περισσότερο. Όπως άλλωστε να παρεμβαίνεις και στη μέθοδο της θανάτωσής του. Τους αλιείς με τους οποίους έχει μόνιμη συνεργασία τους έχει διδάξει πως να το σκοτώνουν αμέσως με την ειδική ιαπωνική τεχνική έτσι ώστε να μην εκκρίνει ο εγκέφαλος του ουσίες και χαλάει ως εκ τούτου η γεύση του. «Ακολουθούν τις προδιαγραφές και την τεχνογνωσία που τους έχω δώσει για να κάνουμε μαζί δουλειά. Καταλαβαίνω επίσης ότι το dry aging μπορεί να μη το δέχονται όλοι αλλά είναι και οικολογικό. Και εμένα μου πήρε καιρό να το αφομοιώσω ως τεχνική. Να φανταστείτε, όταν πειραματιζόμουν, έφτιαξα μόνος μου το πρώτο σύστημα ωρίμανσης με ένα παλιό ψυγείο για αναψυκτικά. Είδα στην πράξη πως μειώνοντας σταδιακά την υγρασία του ψαριού ενισχύεται η γεύση του», λέει ο σεφ που βγήκε από την κουζίνα και κάθισε στο τραπέζι μας με μια μπίρα.

«Μεγάλωσα με το ψάρι, είχα βάρκα, ήμουν και καλός ψαράς και ψαροντουφεκάς. Όταν όμως μπήκα στη δουλειά είχα τη φιλοδοξία να κάνω κάτι πέρα από τα ψητά και τα τηγανητά. Βαριόμουν να ασχοληθώ μόνο με αυτούς τους δυο τρόπους, με την πεπατημένη. Μου άρεσαν τα σούσι και έτσι άρχισα να διαβάζω πολύ για το τι κάνουν οι Ιάπωνες. Ξεκίνησε ο πειραματισμός και έτσι πήρα το δρόμο που με οδήγησε εδώ που είμαι σήμερα. Το να ψάχνομαι είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο να συνεχίζω να βελτιώνομαι. Καμιά φορά νιώθω σαν τον μαέστρο. Όλα τα υλικά που βάζω είναι σαν μια ορχήστρα αλλά ο σολίστ είναι πάντα το ψάρι. Επίσης είμαι εμμονικός με το αυθεντικό. Θέλω σε κάθε πράγμα να γευτώ το γνήσιο. Να φανταστείτε συλλέγω και καλλιεργώ ως και παλιούς σπόρους. Οπότε ναι μεν δεν είμαστε ταγμένοι στην ελληνική παράδοση αλλά ό,τι άλλο προσθέτουμε προέρχεται ατόφιο από μια άλλη παράδοση, όπως η παλαιωμένη σόγια ή η ρίζα του γουασάμπι. Τους χειμώνες που τους περνάμε ανάμεσα στη Λέρο και σε ταξίδια που κάνουμε στον κόσμο, έχω όλο το χρόνο να δουλεύω τις γεύσεις, συνδυασμούς, διαβάζω συνέχεια, ενημερώνομαι. Καλύτεροι πελάτες είναι οι Έλληνες, ύστερα οι Γάλλοι και οι Ιταλοί. Έχω πάρει και πολλά κοπλιμέντα από Ιάπωνες, που το θεωρώ μεγάλη τιμή» μας λέει.

«Βασικό συστατικό πάντως είναι η ομάδα μου, που είναι σταθερή, και κυρίως ο αδελφός μου, που μπορεί και σηκώνει αυτό το κομμάτι της δουλειάς στην πλάτη του. Είναι τόσο επιδέξιος στον χειρισμό ακόμα και των πιο δύσκολων πελατών, που τον θαυμάζω. Προχθές πήγε σε μια παρέα με έναν εριστικό πελάτη που του έφταιγαν όλα και παραλογιζόταν. Στο τέλος τον έφερε τόσο βόλτα που ο τελευταίος τον κυνηγούσε σε όλο το εστιατόριο να του αφήσει το φιλοδώρημα. Εγώ είμαι πολύ πιο μονοκόμματος, κλεισμένος στην κουζίνα». Στα σχέδια για το μέλλον είναι ένα μπουτίκ αλλαντοποιείο ψαριών στη Λέρο με πολύ μικρή και προσεγμένη παραγωγή. «Το βασικό που δεν γνωρίζουν πολύ για το νησί είναι ότι λόγω του Ψυχιατρείου, στο οποίο δούλευε για δεκαετίες τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού, οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι. Ακόμα και σήμερα μεγάλη ομάδα των ατόμων από 20 -30 ετών πάνε για συνοριοφύλακες. Νομίζω λοιπόν ότι η αναγνώριση του μαγαζιού δίνει κάτι στην τοπική κοινωνία. Ένα παράδειγμα ότι μπορείς να ρισκάρεις και να πας μπροστά. Αυτό το χαιρόμαστε πολύ».

Tags: LEROS
Share10Tweet7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Ανακοίνωση – Πρόσκληση χορήγησης υποτροφιών από την Εφορεία Σχολών Λέρου
ENGLISH EDITION

Port Authority of Leros: Activation of Areas for Aeronautical and Naval Exercises

15.10.2025
431
ENGLISH EDITION

Municipality of Leros: New Power Outage Announcement for 9–10 October – See the Affected Areas

08.10.2025
222
Χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρισμού καταγγέλλει η βιομηχανία – Zητεί έρευνα από τη ΡΑΑΕΥ
ENGLISH EDITION

Leros: Scheduled power cut on Monday 29/9 – See affected areas

27.09.2025
235
Επόμενο
Πάτμος: Διακομιδή ασθενών στη Λέρο

Εντοπισμός 22 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέρο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λέρου

    26.11.2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λέρου Πριν 14 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ουρανία Ρεμπούλη: H μοναδική Δωδεκανήσια που περιλαμβάνεται στον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ για το…

    26.11.2012
    Ουρανία Ρεμπούλη: H μοναδική Δωδεκανήσια που περιλαμβάνεται στον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ για το 2013! Πριν 13 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Βαρύ το κλίμα στην Κάλυμνο. «Έφυγε» ο οδοντίατρος Σ. Κλωνάρης

    26.11.2013
    Βαρύ το κλίμα στην Κάλυμνο. «Έφυγε» ο οδοντίατρος Σ. Κλωνάρης Πριν 12 χρόνια 3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Μοναδικά χειροποίητα τεχνήματα στη Γκαλερί “Αγιά Μαρίνα”

    26.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Μοναδικά χειροποίητα τεχνήματα στη Γκαλερί “Αγιά Μαρίνα” Πριν 11 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση του Πανιωνίου Λέρου

    26.11.2015
    Ανακοίνωση του Πανιωνίου Λέρου Πριν 10 χρόνια 1.3K
louloudias

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2.2K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά…

    22.11.2025
    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια» 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε…

    20.11.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    85 shares
    Share 45 Tweet 17
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    59 shares
    Share 27 Tweet 13
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    46 shares
    Share 20 Tweet 11
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    62 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
Currently Playing

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Featured
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Featured
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Ενημέρωση για Περιβαλλοντική Δράση ΕΠΑ.Λ. – «ReSea Leros»
  • Μιχάλης Κόλιας για ανακύκλωση: “Δεματοποιημένα χαρτόνια μεταφέρονται ως σκουπίδια στη χωματερή”
  • Τιμητική διάκριση για τον Παντελή Μαραβέλια στο 13ο Med-Professionals Medical Awards Leaders
  • Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

982 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.