back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μιχάλης Κόλιας: “Δίμηνη παράταση στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ Λέρου”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜιχάλης Κόλιας: "Δίμηνη παράταση στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ Λέρου"

Δίμηνη παράταση στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ Λέρου, μέχρι τις 18 Μαρτίου 2013 αποφάσισαν οι αρμόδιοι στο υπουργείο οικονομικών!

Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι καθόλα έγκυρη και ήλθε δια στόματος του δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, ο οποίος δήλωσε στο LEROS NEWS ιδιαίτερα αισιόδοξος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η εφορία της Λέρου θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως μέχρι σήμερα και υπάρχει αισιοδοξία ότι στο μεσοδιάστημα, οι ιθύνοντες του ΥΠ.ΟΙΚ θα σκεφτούν καλύτερα το όλο θέμα”.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Λέρου μας πληροφόρησε ότι μαζί με την εφορία της Λέρου, οι νησιωτικές ΔΟΥ σε Σπέτσες, Κέα, Άνδρο, Μήλο, Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Καρπάθου, Καλύμνου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Τήνου, Κυθήρων, Λήμνου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αγίου Κηρύκου θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ζημιωμένος από την απόφαση του ΥΠ.ΟΙΚ. σε πολιτικό επίπεδο είναι ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, ο οποίος πριν λίγες μέρες έσπευσε να ανακοινώσει ότι κατάφερε να ανατρέψει το οργανόγραμμα της κυβέρνησης, σχετικά με την ΔΟΥ Καλύμνου.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι, με κριτήριο το ύψος των εσόδων ανά ΔΟΥ επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού – εξαιρουμένων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δεν αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων ΔΟΥ: Θήρας, Αιγίου Αχαΐας, Μυκόνου, Αμαλιάδας, Κύμης Ευβοίας και Πάρου.

Οι υπόλοιπές 51 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών στις 14/01/2013.

Παράλληλα, ιδρύονται 39 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στις περιοχές όπου υπήρξε αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ κατά την 1η φάση της ενοποίησης.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ