ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Λέρου Μιχάλη Κόλια – Με αφορμή τη σημερινή πρωινή συνέντευξη του Δημάρχου Λέρου κ. Κωττάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λέρου, οφείλω να τοποθετηθώ ξεκάθαρα απέναντι στις ανακρίβειες και στους επικοινωνιακούς χειρισμούς του.
Ο κ. Κωττάκης, προκειμένου να δικαιολογήσει την απαράδεκτη έως σήμερα στάση του απέναντι στα σοβαρά ζητήματα του Νοσοκομείου μας, επιχειρεί —ακόμη και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας— να παραπλανήσει τους συμπολίτες μας εμφανιζόμενος δήθεν ως ενδιαφερόμενος για την υγεία τους.
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη:
• Οι αεροδιακομιδές και οι διακομιδές ασθενών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
• Στο Νοσοκομείο Λέρου λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες, ενώ οι ελάχιστοι γιατροί που έχουν απομείνει καλύπτουν μονοπρόσωπες θέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού.
• Πριν από ενάμιση χρόνο, η παράταξή μας είχε ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της Υγείας, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Το αίτημά μας απορρίφθηκε.
• Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αργότερα με την παρουσία ιατρών, ο κ. Κωττάκης αρνήθηκε να συμμετάσχω στην επιτροπή, δηλώνοντας μάλιστα ότι «ο ίδιος ανοίγει την πόρτα του υπουργού και δίνει λύσεις».
• Σε καμία από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων για τη στήριξη του Νοσοκομείου δεν παρευρέθηκε, αποφεύγοντας να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Υπουργό και την κυβέρνηση.
Κύριε Κωττάκη, με τη στάση σας συμβάλατε στη διάλυση του Νοσοκομείου Λέρου.
Σας καλώ, έστω και την ύστατη στιγμή, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να αντιληφθείτε τους κινδύνους που διατρέχουν οι συμπολίτες μας και να σταματήσετε τους θεατρινισμούς και τα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της Υγείας.
Ο τομέας της Υγείας δεν σηκώνει πολιτικές αποχρώσεις ούτε μικροκομματικούς υπολογισμούς. Είναι θέμα ανθρώπινων ζωών, αξιοπρέπειας και ευθύνης.
Μιχάλης Κόλιας
Επικεφαλής Συνδυασμού «Λέρος με Όραμα και Σχέδιο για Όλους»

















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο
Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες
Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]