back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Μεταφέρεται το Πεδίο Βολής του 588 ΤΕ , από την περιοχή Αγίας Κιουράς στο Παρθένι Λέρου, λόγω επικείμενου ελλιμενισμού σκαφών!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜεταφέρεται το Πεδίο Βολής του 588 ΤΕ , από την περιοχή Αγίας Κιουράς στο Παρθένι Λέρου, λόγω επικείμενου ελλιμενισμού σκαφών!

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, μεταφέρεται το Πεδίο Βολής του 588 ΤΕ, από την περιοχή Αγίας Κιουράς στο Παρθένι Λέρου, μετά από αίτημα της εταιρείας «Marine Investment Ε.Π.Ε.», με έγγραφο της οποίας δηλώνεται πως κατέχει νόμιμα ακίνητο έκτασης 22000 μ2 στην περιοχή Αγίας Κιουράς Παρθενίου, στο οποίο προτίθεται να κατασκευάσει εγκαταστάσεις μαρίνας σκαφών, η οποία θα μπορεί να ελλιμενίζει περίπου 320 σκάφη μεσαίου και μεγάλου μεγέθους!

Επίσης γνωστοποίησαν ότι τον παραπάνω χώρο τον καταλαμβάνει ο Στρατός (588 ΤΕ) και τον χρησιμοποιεί ως πεδίο βολής αυθαίρετα και παρά την καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας από το έτος 2009.

Καταλήγοντας στο έγγραφο που απέστειλε η εταιρεία προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου και με βάση τα παραπάνω στοιχεία ζήτησε από το Σώμα, να λάβει απόφαση απομάκρυνσης και μετεγκατάστασης του πεδίου βολής σε άλλο χώρο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου αφού αποφάσισε ομόφωνα τη μεταφορά του πεδίου βολής του 588 ΤΕ , από την περιοχή Αγίας Κιουράς Παρθενίου σε άλλο χώρο, έλαβε παράλληλα και την απόφαση σύστασης επιτροπής για την εύρεση κατάλληλου χώρου, όπου θα μεταφερθεί το πεδίο βολής από την περιοχή Αγίας Κιουράς Παρθενίου, στην οποία θα συμμετέχουν από το Δήμο Λέρου, ο κ. Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασιλείου Κωνσταντίνος, κ. Κουμπάρος Παναγιώτης και κ. Νταλλαρής Αντώνιος και ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας Δήμου Λέρου κ. Έλληνας Χριστόδουλος.

Επίσης στην παραπάνω επιτροπή θα ζητηθεί να συμμετέχουν και δύο αρμόδιοι αξιωματικοί της 80ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΚΩΣ», οι οποίοι χειρίζονται τεχνικές προδιαγραφές των πεδίων βολής.

Ομοίως αποφασίστηκε να αποκλειστούν από τις ενδεχόμενες κατάλληλες περιοχές που θα αναδειχθούν από την επιτροπή αφενός η περιοχή Ασφούγγαρος, καθότι αυτό το γεγονός θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής στο Μπλεφούτι και ομοίως θα υποβαθμίσει και θα καταστρέψει αυτή την εξαιρετικά όμορφη περιοχή του νησιού μας και αφετέρου η περιοχή στον Μάρκελλο, καθότι είναι η μόνη περιοχή του νησιού μας που ενδεχόμενα μπορεί να κατασκευαστεί νέος διεθνής αερολιμένας.

Τέλος σημειώνεται πως σε κάθε περίπτωση η επιτροπή οφείλει να μεριμνήσει και να διασφαλίσει, ότι στον νέο χώρο που θα μεταφερθεί και θα λειτουργεί το πεδίο βολής, δεν θα προκαλείται όχληση και προβλήματα στους κατοίκους του νησιού μας. 

Πηγή: lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ