back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με τον Φώτη Κουβέλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέρου για το θέμα της ΔΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜε τον Φώτη Κουβέλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέρου για το θέμα της ΔΟΥ

Με τον Φώτη Κουβέλη συναντήθηκε τη Δευτέρα 28/1/2013 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαλης Κόλιας, για το μείζον θέμα της ΔΟΥ Λέρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούν οι τέσσερις δήμαρχοι του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Λέρου, Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου) για τη συνέχιση λειτουργίας της ΔΟΥ Λέρου.

Στη συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος Λέρου και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας της εφορίας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι από τη στιγμή που ο Δήμος Λέρου είναι διατεθειμένος να καλύψει όλες τις λειτουργικές δαπάνες, οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα λειτουργικά έξοδα της ΔΟΥ Λέρου.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν εκτός των δημάρχων των προαναφερθέντων νησιών, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Πάτμου κ. Γρύλλης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος και ο πρόεδρος της επιτροπής για την μείωση των εφοριών κ. Θεοχάρης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης άκουσε με προσοχή τους δημάρχους και υποσχέθηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά σε συνάντηση που θα έχει με τον κ. Βενιζέλο και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, κατέστη σαφές στους δημάρχους των 4 νησιών, ότι δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές αφού στις μνημονιακες υποχρεώσεις της χώρας μας, υπάρχει η δέσμευση της μείωσης των εφοριών πανελλαδικά, ενώ πολύ σύντομα και άλλες ΔΟΥ ανά την Ελλάδα θα έχουν την ίδια τύχη, αφού οι πολίτες θα συναλλάσσονται με το δημόσιο μέσω των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) ή μέσω του ιντερνετ, των τραπεζών και των ταχυδρομείων.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ