back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λιμενικό Ταμείο Πάτμου: “Κινδυνεύει η ευστάθεια του προβλήτα στο Λακκί λόγω υποσκαφών”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛιμενικό Ταμείο Πάτμου: "Κινδυνεύει η ευστάθεια του προβλήτα στο Λακκί λόγω υποσκαφών"

Έγγραφο με χαρακτηρισμό “Επείγον” απέστειλε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου στον Δήμαρχο Λέρου όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι σύµφωνα µε την τεχνική έκθεση καταδυόµενου Αγρονόµου – Τοπογράφου Μηχανικού, κινδυνεύει η ευστάθειά του προβλήτα στο Λακκί λόγω υποσκαφών”. Αναλυτικότερα το έγγραφο αναφέρει τα παρακάτω:

“Σας γνωρίζουµε ότι από την ύφαλη βιντεοσκόπηση των λιµένων της νήσου Λέρου που διενεργήθηκε µε µέριµνα της Υπηρεσίας µας προέκυψε ότι ο προβλήτας Ε/Γ-Ο/Γ σκαφών λιµένα Λακκίου Λέρου αντιµετωπίζει σοβαρό πρόβληµα λόγω εξαρχής κακής κατασκευής, αλλά και υποσκαφών.

Σύµφωνα µε την τεχνική έκθεση του καταδυόµενου Αγρονόµου – Τοπογράφου Μηχανικού κ. Κυριάκου Παπαγεωργίου «η διαµορφωθείσα  κατάσταση  αξιολογείται ως χρήζουσα επείγουσας  επισκευαστικής   επέµβασης.  Η  εικόνα  του  κρηπιδοτοίχου   είναι  τέτοια  που  αν  το φαινόµενο των υποσκαφών αφεθεί να εξελίσσεται, κινδυνεύει η ευστάθειά του».

Κατόπιν τούτου και προκειµένου να µην απολεσθεί πολύτιµος χρόνος, η Υπηρεσία µας προτείνει  την  σύνταξη  φακέλου  έργου  µε  τίτλο  «Αποκατάσταση  βλαβών  προβλήτα Ε/ΓΟ/Γ σκαφών  λιµένα Λακκίου  Λέρου» από τον Πολιτικό Μηχανικό της Υπηρεσίας µας, στον οποίο θα γίνεται η προεκτίµηση της αµοιβής της µελέτης του έργου βάσει του σχετικού κανονισµού και θα αναδεικνύεται ο κατεπείγων χαρακτήρας του.

Στη συνέχεια, αφού ο Φάκελος Έργου θεωρηθεί από την Προϊσταµένη του Τµήµατος Συγκοινωνιακών Έργων της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Έργων ∆ωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα ζητηθεί η σύµφωνη γνώµη του Συµβουλίου ∆ηµοσίων Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειµένου για την ανάθεση της µελέτης να εφαρµοσθεί η διαδικασία του άρθρου 10 του Ν. 3316/2005 (ανάθεση της µελέτης µε διαπραγµάτευση χωρίς την δηµοσίευση σχετικής προκήρυξης), δηλαδή η ίδια που εφαρµόστηκε για την ανάθεση των αντίστοιχων µελετών για τους λιµένες Σκάλας Πάτµου και Λειψών. 

Ενόψει της σύστασης του νέου ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Λέρου, παρακαλούµε να µας γνωστοποιήσετε τις απόψεις σας επί της ανωτέρω πρότασης, λαµβάνοντας υπόψη ότι σε περίπτωση έναρξης λειτουργίας του πριν την ολοκλήρωση της µελέτης, θα κληθεί να αποπληρώσει τον ανάδοχό της.

Με την ευκαιρία επιθυµούµε να επισηµάνουµε ότι για την κατά το δυνατόν ταχεία προώθηση των σχετικών διαδικασιών απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσέλευση των εκπροσώπων του ∆ήµου σας στις συνεδριάσεις του ∆.Σ. της Υπηρεσίας µας, η οποία αν και εξαγγέλθηκε από τα δηµαρχιακά χείλη κατά την συνεδρίαση του  ∆ηµοτικού Συµβουλίου Λέρου της 25ης   Μαΐου 2012, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούµενο.

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Ελισσαίου 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ