back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Υπεγράφη η διαβαθμική σύμβαση για την κατασκευή του Αγκυροβολίου Αλίντων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Υπεγράφη η διαβαθμική σύμβαση για την κατασκευή του Αγκυροβολίου Αλίντων

Αγκυροβόλιο, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και  δυναμικότητας 73  τουριστικών σκαφών,  στα Άλιντα της Λέρου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί και υλοποιεί το έργο για λογαριασμό του Δήμου Λέρου, με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής υποδομής του νησιού 

Στην ενίσχυση της τουριστικής υποδομής της Λέρου και στην αύξησης της τουριστικής κίνησης, στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, αποσκοπεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη δημιουργία αγκυροβόλιου τουριστικών σκαφών στα Άλιντα, την πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού, προϋπολογισμού 1,5 εκατ.  ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, η οποία και θα το υλοποιήσει, για λογαριασμό του Δήμου Λέρου. 

Για το σκοπό αυτό,  στην υπογραφή νέας Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Λέρου, προέβησαν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, με αντικείμενο την παραχώρηση αρμοδιότητας από το Δήμο Λέρου στην Περιφέρεια για την εκτέλεση του έργου. 

Υπενθυμίζεται ότι για τον σκοπό αυτό είχε αρχικά υπογραφεί Διαβαθμιδική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, το 2017, συνολικού προϋπολογισμού 1.280.000,000 €.  Επειδή το έργο εντάχθηκε τελικά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αυξημένο προϋπολογισμό, 1.500.000,00€, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη,  απαιτείται η υπογραφή νέας Διαβαθμιδικής Σύμβασης, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, το συντομότερο δυνατόν. 

Με βάση τη μελέτη, το αγκυροβόλιο θα κατασκευαστεί στην βορειοανατολική ακτή του όρμου Αλίντων και θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 73 σκάφη, μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά,  μήκους από 5 έως 30 μέτρα. Προβλέπονται επίσης βοηθητικοί χώροι (γραφεία, αποθήκες, μηχανοστάσιο, δεξαμενή, τουαλέτες κλπ), καθώς η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης οχημάτων.

Η διάρκεια της Διαβαθμιδικής Σύμβασης, είναι ένα έτος, με την ολοκλήρωση των εργασιών.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ