back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λέρος: Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του ΟΗΕ στην Ελλάδα, κ. Φατούρος, σε σύνδεση με το 2ο Γυμνάσιο!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του ΟΗΕ στην Ελλάδα, κ. Φατούρος, σε σύνδεση με το 2ο Γυμνάσιο!

Την Τρίτη 15/2/22 η Β΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Λέρου παρακολούθησε διαδικτυακά σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Δράμας την ομιλία του κ. Φατούρου, ως υπεύθυνου Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του ΟΗΕ στην Ελλάδα, με θέμα: «Τα Ηνωμένα Έθνη, ένας δικός σας οργανισμός. Το έργο του ΟΗΕ, η σχέση του με την Ελλάδα και οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Ο κ. Φατούρος εργάζεται στο Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών και είναι υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα στον ΟΗΕ. Αναφορικά με τη συγκεκριμένη δράση, ο κ. Φατούρος δήλωσε στον Τύπο της Δράμας ότι «πρόκειται για μια ενημερωτική συνάντηση για τα Ηνωμένα Έθνη, την ιστορία τους, το έργο τους, τη συμμετοχή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, την παρουσία των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν κυρίως τους νέους, τους μαθητές, το πώς τα Ηνωμένα Έθνη επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, το πώς επηρεάζουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Γίνεται αναφορά, επίσης, σε διεθνή θέματα και το πώς ένα γεγονός πολύ μακριά από μια χώρα μπορεί να επηρεάσει μια άλλη χώρα, όπως μια φυσική καταστροφή, για παράδειγμα, ή ένας πόλεμος, μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα το οποίο θα δούμε στην πόρτα μας”.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δράση αυτή με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς, του 2ου Γυμνασίου Λέρου κα. Κόλια Ευτυχία Ειρήνη, και του 1ου Γυμνασίου Δράμας κα. Γεωργιάδου Ελισάβετ. Επισημάνθηκε από όλους τους μαθητές η πρωτοτυπία της εκδήλωσης αυτής, καθώς και το γεγονός ότι οι μαθητές έχουν πολύ λίγες ευκαιρίες να παρακολουθήσουν ανάλογες ομιλίες, οι οποίες συμβάλλουν στη διεύρυνση των γνώσεών τους και στην ευαισθητοποίησή τους σε διεθνή θέματα. Αυτό επετεύχθη με τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, ο οποίος επέλυσε σημαντικές απορίες των μαθητών και στάθηκε αφορμή να διασαφηνιστούν καίριοι προβληματισμοί αυτών.

Στην ακριτική περιοχή της Ελλάδας που ζούμε, καλούμαστε να υπερασπιστούμε κάθε πτυχή του παιδαγωγικού συστήματος με ταυτόχρονη επίλυση οποιασδήποτε δύσκολης κατάστασης και υλοποίηση δράσεων που σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια του σχολείου και ειδικότερα την ολοκλήρωση της προσωπικότητας κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Λέρου

Κιαννιέ Ευαγγελία


 Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Δράμας

Κοτζάμπασης Παναγιώτης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ