back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λέρος: Την 31η Μαΐου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Την 31η Μαΐου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων

Αναλυτικά στοιχεία για το πώς προχωράει ο εμβολιασμός στα νησιά έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για τον Τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έστειλε μήνυμα στους δημάρχους και παράγοντες των νησιών να μην διαφημίζονται ως covid free γιατί είναι «παγίδα».

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης σε είκοσι νησιά μικρά, ανάμεσά τους η Θηρασιά, το Αγαθονήσι, η Θύμαινα, οι Αρκοί, οι Αντίπαξοι, το Μαράθι, το Καστελόριζο, έχει γίνει πλήρως εμβολιασμός.

Σε εξέλιξη και σε ολοκλήρωση της επόμενης εβδομάδος βρίσκεται ο εμβολιασμός σε οκτώ νησιά, ανάμεσά τους τα Αντικύθηρα, η Ψέριμος, η Νίσυρος, ο Άγιος Ευστράτιος.

Σε έξι νησιά, ανάμεσά τους η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, η Ανάφη, η Σίκινος, η Δονούσα, Αμμουλιανή, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος εμβολιασμός, η δεύτερη δόση ολοκληρώνεται την 3η Μαΐου 2021.

Σε τέσσερα νησιά, στην Ελαφόνησο, στο Κουφονήσι, στη Σχοινούσα, στην Ηρακλειά, έχει γίνει ο πρώτος εμβολιασμός και ολοκληρώνεται η δεύτερη δόση στις 10 Μαΐου 2021.

Σε δεκαεννιά νησιά, όπως η Πάτμος, η Ιθάκη, η Σαμοθράκη, η Σίφνος, η Κέα, οι Παξοί, η Ίος, η Ύδρα, η Αμοργός, η Κύθνος, η Σέριφος, η Αστυπαλιά, η Αντίπαρος, το Αγκίστρι, η Κάσοςολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετών και ο εμβολιασμός του συνόλου των κατοίκων θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου 2021.

Σε τρία νησιά, στον Πόρο, στις Σπέτσες και τα Κύθηρα, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετών και μέχρι 24 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο των κατοίκων αυτών των νησιών.

Και σε οκτώ νησιά, στην Άνδρο, στην Τήνο, στην Ικαρία, στη Λέρο, στην Κάρπαθο, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και στη Μήλο, ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού και θα ολοκληρωθούν 31 Μαΐου 2021.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ