back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Τη δημιουργία μουσείου με εκθέματα από τον Βυθό της Λέρου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Τη δημιουργία μουσείου με εκθέματα από τον Βυθό της Λέρου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥΝΕΛ – ΜΕΡΙΚΙΑΣ


Τη δημιουργία μουσείου με εκθέματα από τον Βυθό της Λέρου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2014. Ειδικότερα, το νέο μουσείο θα στεγαστεί σε δημοτικό κτήριο που βρίσκεται πλησίον του Ευαγγελισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, στην εισήγηση που έκανε ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ανέφερε τα εξής:

«…Ακολουθώντας το παράδειγμα του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο στηρίχτηκε στις δωρεές των πολιτών καταφέρνοντας να γίνει ένα από τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο, προτείνουμε τη δημιουργία Μουσείου που θα αφορά το Βυθό της Λέρου. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν εκφράσει παρόμοια επιθυμία, αφού διαθέτουν πλήθος κοχυλιών και άλλων θαλάσσιων στολιδιών τα οποία επιθυμούν να παραχωρήσουν στο δήμο μας. Ένα τέτοιο μουσείο, που ταιριάζει απόλυτα στη φυσιογνωμία του νησιού μας, θα ήταν πόλος έλξης πολλών επισκεπτών και κυρίως όσων ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό τουρισμό και συγκεκριμένα τον καταδυτικό. Η πρόταση μας αφορά μόνο σε άψυχα αντικείμενα και όχι σε έμψυχα με τη μορφή ενυδρείου, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρό, αλλά παράλληλα και χρονοβόρο. Με σωστό προγραμματισμό, μπορούν οι δωρητές να κάνουν την προσφορά τους άμεσα και το μουσείο να ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του. Ως χώρος στέγασης του «Βυθού της Λέρου», προτείνεται το κτίριο που βρίσκεται πλησίον του Ευαγγελισμού…»

Κατόπιν αυτών το Δ.Σ. Λέρου αποφάσισε ομόφωνα την δημιουργία μουσείου «Ο Βυθός της Λέρου», στο δημοτικό κτίριο που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 58/2014.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ