back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ξυλινά Μίκη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ξυλινά Μίκη

“Έχουμε ιστορία 33 και πάνω αιώνων συνεχούς ελληνικής κουλτούρας μοναδικής σε συνέχεια και λαμπρότητα”


Στα πλαίσια της εξασφάλισης ισότιμης και ισοδίκαιης προβολής των θέσεων και απόψεων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Λέρου οι οποίοι πρόκειται να πολιτευτούν στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, η εφημερίδα «LEROS NEWS» άνοιξε έναν κύκλο συνεντεύξεων, όπου οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων θα μπορούν να προβάλλουν τις θέσεις τους στον Λεριακό Λαό.

Η συνέντευξη που ακολουθεί, ανήκει στον κ. Ξυλινά Μίκη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ” του Μιχάλη Κοντραφούρη

Να σημειωθεί ότι για την προστασία των υποψηφίων από κακόβουλη κριτική, δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια


Ερώτηση: Κύριε Ξυλινά βλέπουμε τις αφίσες σας και τις ανακοινώσεις σας παρακαλώ εξηγήσετε μου τους στόχους σας στην παράταξη της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Απάντηση: Η ΕΛΠΙΔΑ είναι μια πολυδύναμη ομάδα δράσης με αρχηγό για Δήμαρχο τον Μιχάλη Κοντραφούρη. Σκοπός όλων μας είναι ένας : η Λέρος.


Ερώτηση: Εσείς σαν υποψήφιος τι ρόλο ευελπιστείτε να παίξετε;

Απάντηση: Σε δυο τομείς: Τα Θεραπευτήρια και ο πολιτισμός.


Ερώτηση: Θεραπευτήρια εννοείται τα λεγόμενα Ιδρύματα;

Απάντηση: Μάλιστα. Έχω μακρά πείρα στην διαχείριση και διεύθυνση προγραμμάτων Υγείας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Είμαι γιατρός και επίσης έχω δίπλωμα γιατρού Δημοσίας Υγείας. Σαφώς ο πρωταρχικός μου σκοπός και στόχος είναι να συνδράμω στην αναμόρφωση των Θεραπευτηρίων της Λέρου για να καταστούν ο πυλώνας και πρώτος εργοδότης του νησιού Τα ιδρύματα αυτά έχουν τεράστιο κεφάλαιο σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομή, τεχνογνωσία, εξοπλισμό και διαμορφωμένο χώρο. Πρέπει να τα αναπτυχθούν σε πρώτης κατηγορίας κέντρα παροχής θεραπευτικών παροχών για ασθενείς και πάσχοντες. Πρέπει με τις κατάλληλες και εύστοχες επενδύσεις Ευρωπαϊκές αλλά και ιδιωτικές και εθνικές να αναβαθμιστούν αυξάνοντας μάλιστα το ανθρώπινο δυναμικό τους σε χίλιους εργαζόμενους.


Ερώτηση: Αναφέρεστε και σε τουριστική ανάπτυξη; Τι έχετε σαν πρόγραμμα;

Απάντηση : Μέσα στα πλαίσια του εμπεριστατωμένου προγράμματος που εκπόνησε ο Μιχάλης Κοντραφούρης θέλω να αφοσιωθώ στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ιστορία 33 και πάνω αιώνων συνεχούς ελληνικής κουλτούρας μοναδικής σε συνέχεια και λαμπρότητα με άξονα την γλώσσα μας και την συνεκτική συμβολή της ορθοδοξίας. Από της Ιωνικής εποχής, στην αρχαία κλασική, την Ελληνιστική, την Ρωμαϊκή, την πρωτο-χριστιανική, την Βυζαντινή, την Ιπποτική αλλά και τη οθωμανική και εκείνη της Ιταλοκρατίας έχουμε ιστορική συνέπεια και απτά αρχαιολογικά δείγματα. Ακριβώς αυτά οφείλουμε να προάγουμε και να αναδιφήσουμε. Σκοπός η εθνική μας υπερηφάνεια αλλά και η συμβολή αυτής της ιστορικής μας οντότητας σαν πόλος τουριστικής ανάπτυξης.


Ερώτηση: Πρακτικά σε τι προσδοκάτε ;

Απάντηση: Να πετύχει η Λέρος ο, τι πέτυχε και η αγαπητή μας Πάτινος: επισκέψεις των κρουαζιερόπλοιων για ολιγόωρες παραμονές αλλά και έλξη για εκτεταμένο εκλεκτικό τουρισμό για πιο μακροήμερες παραμονές χάρις στην κουλτούρα μας σαν Λεριών.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ