back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο κα Παπαφώτη Μαρία

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο κα Παπαφώτη Μαρία

“Ο δήμος, στάθηκε κοντά στους «ανήμπορους» οικονομικά πολίτες του, αναπτύσσοντας στο μέγιστο βαθμό την κοινωνική πολιτική”


Στα πλαίσια της εξασφάλισης ισότιμης και ισοδίκαιης προβολής των θέσεων και απόψεων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Λέρου οι οποίοι πρόκειται να πολιτευτούν στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, η εφημερίδα «LEROS NEWS» άνοιξε έναν κύκλο συνεντεύξεων, όπου οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων θα μπορούν να προβάλλουν τις θέσεις τους στον Λεριακό Λαό.

Η συνέντευξη που ακολουθεί, ανήκει στην κα. Παπαφώτη Μαρία, υποψήφια δημοτική σύμβουλο της παράταξης “ΛΕΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” του Μιχάλη Κόλια, και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Να σημειωθεί ότι για την προστασία των υποψηφίων από κακόβουλη κριτική, δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Παπαφώτη γεννήθηκε το 1977. Ζει και δραστηριοποιείται στη γενέτειρά της, τη Λέρο. Είναι παντρεμένη με το ψυχίατρο Νικήτα Βασιλάκο και έχουν μία κόρη, τη Βασιλική. Είναι απόφοιτη της Μαιευτικής Σχολής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Το 2007 ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας το πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Επίσης, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση». Από το 2000 και έπειτα εργάσθηκε ως μαία στο Μαιευτικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Λέρου και ως εκπαιδευτικός στον τομέα υγείας και πρόνοιας του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας. Το 2008 διορίσθηκε ως μόνιμη εκπαιδευτικός στο Επαγγελματικό Λύκειο Λέρου και σήμερα είναι σε διαθεσιμότητα.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί επιλέξατε να κατεβείτε στις εκλογές αυτές με το συνδυασμό του Μιχάλη Κόλια;

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΦΩΤΗ: Η πρόσκληση του νυν δημάρχου για συμμετοχή μου στο συνδυασμό «ΛΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορη. Στο πρόσωπο του αναγνωρίζω ένα άτομο καταξιωμένο, με εμπειρία και γνώση των πραγμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτοιμο να αγωνισθεί για το συμφέρον του τόπου και των συμπατριωτών του. Συστρατεύομαι μαζί του, γιατί απέδειξε πως ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες μπορεί να ηγηθεί, ενεργώντας πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όντας απαλλαγμένος από «κηδεμονίες», μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά συμφέροντα. Απέδειξε πως η πόρτα του γραφείου του και της καρδιάς του είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες της Λέρου. Επιπλέον, κατόρθωσε να συνενώσει αρμονικά το παλαιό με το νέο στοιχείο σε ένα ψηφοδέλτιο πολυκομματικό και ανανεωμένο. Όλοι μαζί δημιουργήσαμε ένα «μεγαλόπνοο» αναπτυξιακό πρόγραμμα, απόλυτα εφικτό και εφαρμόσιμο, «γέννημα» της ίδιας της κοινωνίας και των αναγκών της. Επειδή, λοιπόν, η τοπική αυτοδιοίκηση χρήζει ατόμων με γνώσεις, εμπειρία και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζονται στους συνυποψήφιους μου, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού του Μιχάλη Κόλια, διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών μου.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Είστε ένα νέο πρόσωπο στο πολιτικό προσκήνιο. Γιατί πιστεύετε πως οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές;

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΦΩΤΗ: Η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές είναι μια απόφαση ευθύνης. Οι νέοι οφείλουμε να ασχολούμαστε με τα δημοτικά δρώμενα. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, στον τόπο μας, στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας… Υπάρχουν άξια μέλη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία μπορούν να συνδράμουν με τις γνώσεις τους, το μεράκι τους, με αγάπη και με διάθεση προσφοράς στον τόπο που γεννήθηκαν και επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν. Οι νέοι, έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, ρομαντισμό, καινοτόμες ιδέες και μπορούν να «οικοδομήσουν» ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους, να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή αναγέννηση του, αφήνοντας πίσω πρακτικές του γκρίζου, της οπισθοδρόμησης και της «ψηφολαγνείας».


ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε καιρούς κρίσης η κοινωνική πολιτική του δήμου είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ. Θεωρείται πως έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από την υπάρχουσα δημοτική αρχή;

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΦΩΤΗ: Στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διανύουμε, με ένα κράτος υπόδουλο των μνημονιακών «επιταγών», οι πολίτες της «Ψωροκώσταινας» Ελλάδας εξαθλιώθηκαν ακόμη περισσότερο οικονομικά. Η κρίση αυτή δεν άφησε ανέπαφους και τους συμπατριώτες μας. Ο δήμος, στάθηκε κοντά στους «ανήμπορους» οικονομικά πολίτες του, αναπτύσσοντας στο μέγιστο βαθμό την κοινωνική πολιτική. Η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα, η μηνιαία στήριξη τουλάχιστον 70 απόρων οικογενειών, είναι μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και υποδηλώνουν πως προτάσσεται πάνω από όλα ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Κοντά στάθηκε και στην Τρίτη ηλικία, δημιουργώντας την «Ομάδα Αγάπης», ενώ πραγματοποιήθηκαν πλήθος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και εμβολιασμών. Όλα αυτά αποτελούν απόρροια της διάθεσης προσφοράς και της έμπρακτης αγάπης του δημάρχου και των συνεργατών του προς τους δημότες του νησιού μας.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπατριώτες σας;

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΦΩΤΗ: Στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που ζούμε, αποτελεί όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη η ανάληψη των ηνίων της δημοτικής αρχής, από ανθρώπους ικανούς και δραστήριους. Με όραμα και σχέδιο, ισχυρό αίσθημα ευθύνης, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής, να ξεπεράσουμε «σκοπέλους» και αναχρονιστικές πρακτικές που οδηγούν σε στασιμότητα, να επανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να εργασθούμε σκληρά για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του τόπου μας. Σε αυτή την προσπάθεια δηλώνω παρούσα, ζητώντας τη ψήφο των συμπολιτών μου, δεσμευόμενη να υπηρετήσω με όλες τις δυνάμεις μου, τον τόπο που γεννήθηκα και αγαπώ. Για να καταπολεμήσουμε την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση, τη μετανάστευση, την ερήμωση των ψυχών, των «βαλαντίων» και του νησιού μας. Για να απαιτήσουμε την υγειονομική «θωράκιση» του νησιού μας, την τουριστική ανάπτυξη, την αναγέννηση της παιδείας και του πολιτισμού μας. Για να αποκτήσουμε τη Λέρο που αγαπάμε, τη Λέρο που ονειρευόμαστε.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ