back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Συνεχίζεται η ένταση στο Δήμο – Απάντηση Δημάρχου στον Μιχάλη Κοντραφούρη για το μεταναστευτικό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Συνεχίζεται η ένταση στο Δήμο - Απάντηση Δημάρχου στον Μιχάλη Κοντραφούρη για το μεταναστευτικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Με αφορμή το δελτίο τύπου του κ. Κοντραφούρη για το μεταναστευτικό, ο δήμος μας, από την πρώτη στιγμή που εντατικοποιήθηκε το πρόβλημα της άφιξης, λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού μας, προσπάθησε και προσπαθεί να βρει μια μόνιμη και κυρίως ρεαλιστική λύση. Προς αποφυγή της δυσάρεστης εικόνας με υγειονομικό – αισθησιακό κίνδυνο και αντίκτυπο, με θέμα ασφάλειας των κατοίκων της Λέρου και κυρίως του Λακκιού, αποφασίσαμε ομόφωνα ως Δημοτικό Συμβούλιο να χρησιμοποιηθεί ο υπαίθριος χώρος των Λεπίδων ως κέντρο υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων – μεταναστών.

Ήλθαμε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που ούτε το θέλαμε, ούτε το επιδιώξαμε. Έχουμε τις επιφυλάξεις μας, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ταυτόχρονα να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για το δήμο μας και τους κατοίκους, όπως έχουμε καταθέσει και μια σειρά προτάσεων τόσο στον κύριο Πρωθυπουργό όσο και στα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μην επικεντρώνεστε μόνο στα απορριμματοφόρα! Δε μιλήσαμε ποτέ για φυλακές, αλλά για ολιγοήμερη, ει δυνατόν και αυθημερόν διαμονή προσφύγων μεταναστών σε ανθρώπινες συνθήκες, μακριά από τα διάφορα κεντρικά σημεία του νησιού.

Ερωτάται ο κύριος Κοντραφούρης, θέλει να ζήσει ξανά τις απείρου κάλους σκηνές του Αυγούστου στο Λακκί με το να μην προτείνει κάτι συγκεκριμένο; Μήπως αντί ορθολογικής αντιμετώπισης θέλει ΜΑΤ στο νησί και διχασμό της μικρής φιλήσυχης και φιλόξενης κοινωνίας μας; Το όχι στα HOT SPOT δε λέει τίποτα! Δε λύνει κανένα ζήτημα. Όπως ούτε οι προτάσεις των μελών του συνδυασμού του στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάνε στο πουθενά ή να τους πυροβολούμε, γιατί δυστυχώς έτσι πρότειναν τα μέλη της μειοψηφίας, σε ένα τόσο καυτό και άμεσα αντιμετωπίσιμο πρόβλημα.

Αντί της αοριστίας και της αμπελοφιλοσοφίας ελάτε κύριε Κοντραφούρη να αγωνιστούμε μαζί, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ρεαλιστικές θέσεις και όχι μικρόψυχα και εφήμερα μικροκομματικά συμφέροντα. Η ανεργία και η αγωνία μικρών και μεγάλων για ένα μεροκάματο, θα πρέπει να μας απασχολεί και να μην τα αντιμετωπίζουμε εκ του ασφαλούς”.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ