back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Αλίντων στην Παγκόσμια Ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Αλίντων στην Παγκόσμια Ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου συμμετείχε στις δράσεις της HELMEPA  για την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών.

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων: μαθητών , εκπαιδευτικών , γονέων και πολιτών για 25η συνεχή χρονιά.

Η δράση αυτή η οποία υλοποιείται την περίοδο αυτή έχοντας αφετηρία την 19η  Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου , διάστημα το οποίο έχει οριστεί ως μήνας δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον

Όπως γνωρίζουμε , η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας . Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας και των ακτών μπορεί να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων  

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου δάσκαλοι και μαθητές του σχολείου με θέληση και χαρά ξεχύθηκαν στην παραλία των Αλίντων και πραγματοποίησαν καθαρισμό.  Μάζεψαν χιλίων λογιών σκουπίδια που καταγράφηκαν και κοινοποιήθηκαν στη HELMEPA. 

Το ερώτημα για τα παιδιά κυρίως ήταν το: « Γιατί  να υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που επιμένουν στην ρύπανση Ακτών, θαλασσών και γενικά του Περιβάλλοντος  αφού  Αυτό είναι το ”μεγάλο μας σπίτι;»

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ