back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις διακοπές ρεύματος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις διακοπές ρεύματος

Από το Γραφείο Δημάρχου Λέρου γίνεται γνωστό, ότι λόγω πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί μας από πτώσεις δέντρων, κεραυνών και γενικότερα των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο κ, Κόλιας με προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, σας ενημερώνουμε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση από το υποστελεχωμένο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ Λέρου.

Υπό τις παρούσες συνθήκες εργασίας, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ εκ μέρους της Λεριακής Κοινωνίας, για τη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν.

Δυστυχώς δεν αξίζει το ίδιο και στον ΔΕΔΔΗΕ, αφού όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, οι συχνές βλάβες ηλεκτροδότησης βρέξει – δεν βρέξει, τείνουν να γίνουν -αν δεν έχουν γίνει ήδη- άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Λέρου έχει υποβάλλει μηνύσεις για το πρόβλημα αυτό, και το ίδιο θα πράξει και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να αναζητηθούν ευθύνες για αυτή την απίστευτη κατάσταση και ταλαιπωρία των δημοτών μας.

Σημειώνεται πως από τις μέχρι σήμερα ενέργειες και πιέσεις του Δήμου Λέρου, έχει εγκριθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χρηματοδότηση 2.640.000 εκ. ευρώ για την πόντιση δύο (2) νέων υποβρυχίων καλωδίων. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη τον Απρίλιο του 2018, και υπενθυμίζουμε προς την ΡΑΕ ότι σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δίνουμε στη δημοσιότητα, το έργο πρέπει να υλοποιηθεί εντός ενός (1) έτους, δηλαδή, μέσα στους επόμενους τρεις (3) μήνες.

Κατόπιν αυτών, ο Δήμος και οι κοινωνία της Λέρου αναμένουν την εν λόγω υλοποίηση του έργου στο επόμενο τρίμηνο, ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν υλοποιηθεί βάσει χρονοδιαγράμματος, θα απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και θα γνωστοποιήσουμε το τριτοκοσμικό πρόβλημα ηλεκτροδότησης του νησιού μας στο ευρύ κοινό.

Τέλος, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι υπάρχει σοβαρή βλάβη στις κεραίες αναμετάδοσης τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος DIGEA, καθώς και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και αναμένεται το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ