Πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων μου στη διοίκηση του ΚΘΛ και ομολογώ ότι ήταν χρόνος γεμάτος από νέες εμπειρίες, νέες γνωριμίες, νέα προβλήματα και δράσεις με συνεχή προσπάθεια, μαζί με τα μέλη του ΔΣ, να αντιμετωπίσουμε τις ζωτικές ελλείψεις και προβλήματα σε πολλά επίπεδα.
Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω την ευθύνη της λειτουργίας του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου που έχοντας ζήσει στο παρελθόν δραματικά τραγικές στιγμές, έγραψε ιστορία στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση, με μια πρότυπη διαδικασία σε πανελλαδικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. ‘Έχει νοσηλεύσει χιλιάδες ασθενείς από όλη τη χώρα και τους έχει οδηγήσει στην αποϊδρυματοποίηση και μεγάλο αριθμό εξ αυτών στην επανένταξη τους στην κοινωνία.
Το ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στον πληθυσμό του νησιού [8000-9000 κάτοικοι], στους κατοίκους των γύρω νησιών [4000 περίπου], στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στα Λέπιδα και στο Λακκί [500-800 άτομα] καθώς και στους επισκέπτες του νησιού.
-
Τα κύρια προβλήματα ήταν:
-
η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και εργατοτεχνικού,
-
η παλαιότητα και έλλειψη συντήρησης της κτιριακής υποδομής (Νοσοκομείου και Θεραπευτηρίου), λόγω της οποίας παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα,
-
η ανάγκη καλύτερης και αποδοτικότερης οργάνωσης της λειτουργίας του οργανισμού καθώς βέβαια και
-
η δύσκολη οικονομική συγκυρία με τις περιορισμένες δυνατότητες και τις μνημονιακές υποχρεώσεις.
Αναλαμβάνοντας την Διοίκηση αυτής της Νοσηλευτικής Μονάδας, τραγική ήταν η έλλειψη ορισμένων κρίσιμων ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού, δεν υπηρετούσε στο ΚΘΛ αναισθησιολόγος και με αγωνία καλύπταμε το κενό με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία με την βοήθεια της ΔΥΠΕ. Καλυπτόταν το 19% των οργανικών ιατρικών θέσεων. Ως εκ τούτου η χειρουργική κλινική λειτουργούσε με την αυτοθυσία των 2 χειρουργών που είχαμε τότε. Οι 250 χρόνιοι ασθενείς μας αντιμετωπιζόταν από 2 μόνο ψυχιάτρους ενώ είχε διακοπεί η λειτουργία του Τμήματος Οξέων Ψυχιατρικών Περιστατικών για 2 περίπου χρόνια.
Σημειωτέον ότι από 2010 είχαν παγώσει οι διαδικασίες προσλήψεων νέων γιατρών που βρισκόταν σε εξέλιξη και δεν γινόταν νέες προκηρύξεις ενώ παράλληλα αποχώρησαν κάποιοι γιατροί είτε με σύνταξη είτε με μετάθεση.
-
Ιατρικό προσωπικό
Μέσα στο 2016 ενεργοποιήθηκαν πάλι από το Υπουργείο Υγείας οι προκηρύξεις ιατρικών θέσεωντου 2010. Έτσι διορίστηκαν δυο (2) Χειρουργοί του ΕΣΥ, ένας Διευθυντής και μια Επιμελήτρια Α’.
Τον Ιούνιο του 2016 το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε νέα προκήρυξη για 8 θέσεις γιατρών του ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων. Με την προκήρυξη αυτή διορίστηκαν 2 Επιμελητές Β’, ένας Αναισθησιολόγος και η Ακτινολόγος, ολοκληρώθηκε η κρίση για 2 θέσεις Ψυχιατρικής (έναν Επιμελητή Α’ και έναν Επιμελητή Β’) από επαναπροκήρυξη, και στην τελική φάση διορισμού βρίσκονται οι θέσεις δεύτερου Αναισθησιολόγου, ενός Βιοπαθολόγου, ενός Ορθοπεδικού. Άγονη παρέμεινε μια θέση Ψυχιατρικής η οποία θα δοθεί για επαναπροκήρυξη. Προκηρύχθηκε και η θέση του Νεφρολόγου και καλύφθηκε από έναν Επιμελητή Α’.
Φέτος προκηρύχτηκαν και βρίσκονται σε διαδικασία κρίσης 4 επιπλέον θέσεις, στις μονήρεις ειδικότητες της Ακτινοδιαγνωστικής, Βιοπαθολογίας και Παιδιατρικής καθώς και μια Νευρολογίας στην οποία δεν υπήρχε ειδικός στο Νοσοκομείο μας.
Ενώ οι θέσεις,μια Μαιευτικής-Γυναικολογίας, μια Ορθοπεδικής και μια Ψυχιατρικής Επιμελητών Β’ απέβησαν άγονες.
Μέσα στο 2016 προσλάβαμε ακόμη 2 επικουρικούς γιατρούς μια Αναισθησιολόγο και μια Ψυχίατρο με τριετή θητεία.
Σήμερα καλύπτεται το 27.6% των οργανικών ιατρικών θέσεων και με την ολοκλήρωση των επικείμενων διορισμών να καλυφθεί το 34,5% και με τις νέες προκηρύξεις στο 41,4% των οργανικών θέσεων.
Στόχος μας είναι να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες που προβλέπει ο οργανισμός και να μην υπάρχουν μονήρεις ειδικότητες ιδιαιτέρως στις πιο κρίσιμες από αυτές. Με αίτημα μας επιδιώκουμε άμεσα την προκήρυξη 2ης θέσης Μαιευτήρα-Γυναικολόγου, 2 θέσεις Γενικής Ιατρικής/Παθολογίας για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ενός ακόμη Καρδιολόγου, ενός Ουρολόγου και ενός Δερματολόγου. Οι δυο τελευταίες ειδικότητες λείπουν από το νοσοκομείο.
Σοβαρό θέμα είναι πως αρκετές ιατρικές θέσεις που προκηρύσσουμε αποβαίνουν άγονες.
-
Λειτουργία Ιατρικής Υπηρεσίας
Βελτιώθηκε η λειτουργία της Ιατρικής Υπηρεσίας και της παροχής περίθαλψης:
Με την έλευσητου νέου Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής, χειρουργού έμπειρου και μάχιμου και της αναισθησιολόγου, μαζί με τον διορισμό μιας Επιμελήτριας Α’ Χειρουργικής, αναπτύχθηκε η λειτουργία του Χειρουργείου και της Χειρουργικής Κλινικής. Πολλαπλασιάστηκαν οι χειρουργικές επεμβάσεις, αυξήθηκαν επεμβάσεις μεγαλύτερης βαρύτητας, εφαρμόζεται μετά από χρόνια στο νοσοκομείο μας η λαπαροσκοπική χειρουργική μέθοδος.
Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 είχαμε συνολικά 94 χειρουργικές επεμβάσεις όλη τη χρονιά και το 2016 φτάσαμε τις 251 επεμβάσεις ενώ στους 8 μήνες του 2017 έχουν γίνει 169 επεμβάσεις.
Αποτέλεσμα της αναζωογόνησης της λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής είναι η δραματική μείωση των διακομιδών (κατά 40%) με εξοικονόμηση των αντίστοιχων πόρων και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στον πληθυσμό και σε όλους μας, αποφεύγεται επιπλέον έτσι η ταλαιπωρία των ασθενών και συγγενών τους.
Οι συνθήκες στο χειρουργείο βελτιώθηκαν ακόμη με την παραλαβή καινούριου αναισθησιολογικού μηχανήματος και νέου σύγχρονου προβολέα (από δωρεά).
Ακόμη συστήθηκε Επιτροπή Χειρουργείου και εφαρμόστηκε η Λίστα Χειρουργείουγια την καλύτερη λειτουργία του Χειρουργείου.
Βελτιώθηκε η οργάνωση και λειτουργία του ΤΕΠ και με την κάλυψη του από υπεύθυνους εφημερεύοντες ειδικούς γιατρούς.
Πραγματοποιήθηκαν από τις δυο οδοντιάτρους μας προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι και ενημέρωση για την στοματική υγεία στα παιδιά των δημοτικών σχολείων του νησιού και στα παιδιά των προσφύγων.
-
Οργάνωση και βελτίωση της λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τομέα:
επαναλειτούργησε το Τμήμα Οξέων Ψυχιατρικών Περιστατικών, για ακούσια νοσηλεία ασθενών με εισαγγελική παραγγελία, μετά από διετή διακοπή της λειτουργίας του και διαμορφώθηκε μεταβατική δομή για την μετά το Τμήμα Οξέων Περιστατικών θεραπευτική περίοδο.
Αντιμετωπίζονται ψυχικές παθήσεις και ψυχικές διαταραχές σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με φιλοξενία 257 χρόνιων ασθενών σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ΜΨΑ) τόσο σε ενδονοσοκομειακούς ξενώνες όσο και σε προστατευόμενα διαμερίσματα στην κοινότητα.
Aντιμετωπίζονται παρεκλίνουσες κοινωνικές συμπεριφορές (εξαρτημένων ατόμων κ.ά.) και περιθάλπονται πρόσφυγες οι οποίοι, λόγω των συνθηκών, έχουν αυξημένες ανάγκες ψυχιατρικής φροντίδας. Αντιμετωπίζονται ακόμη οικογενειακές δυσλειτουργίες από την κοινωνική μας υπηρεσία.
Eπιτυγχάνεται η ένταξη ατόμων με ψυχικές διαταραχές στην κοινωνική ζωή και στην εργασιακή διαδικασία με αμειβόμενη εργασία τους στον ΚοιΣΠΕ, ο οποίος εδρεύει στα Λέπιδα.
Συστήθηκε Επιτροπή Ψυχικής Υγείας από επαγγελματίες του Τομέα Ψυχικής Υγείας για την καλύτερη συνεργασία, τον συντονισμό των δράσεων και την αποδοτικότερη λειτουργία του καθώς και την οργάνωση της εκπαίδευσης του νοσηλευτικού και επιστημονικού προσωπικού.
Συγκροτούνται οι επιτροπές Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και Φαρμακοεπαγρύπνησης.
Συστήθηκε Επιτροπή Εμβολιασμών με ενεργή δράση του Παιδιατρικού Τμήματος στον εμβολιασμό και των προσφύγων.
Λειτούργησε Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος από τον Πνευμονολόγο μας.
Λειτουργεί ακόμη στην νοσηλευτική μας μονάδαΔημόσιο ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) για την εκπαίδευση νέων νοσηλευτών με κατεύθυνση την τραυματολογία. Οι απόφοιτοι του, νοσηλευτές ΔΕ, στελεχώνουν σε μεγάλο βαθμό τις δομές μας.
-
Νοσηλευτικό και παραϊατρικόπροσωπικό
Σημαντική είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού που γίνεται πιο έντονη κυρίως λόγω του διάσπαρτου και του πολυάριθμου των δομών μας δεδομένου ότι οι υπηρεσίες μας στεγάζονται σε 38 κτίρια στο Λακκί και στα Λέπιδα και 11 προστατευόμενα διαμερίσματα στην κοινότητα. Υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης(ΠΕ και ΤΕ), ενώ εμφανίζονται φαινόμενα εργασιακής κόπωσης, κυρίως στις δομές ψυχoκοινωνικής αποκατάστασης (burnout).
Με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκαν 10 νοσηλευτές ΔΕ και 1 ΤΕ ακόμη 1 ΔΕ βοηθ. Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων, 1 ΤΕ- Ιατρικών Εργαστηρίων. Μέσω ΟΑΕΔ προσελήφθησαν 10 νοσηλευτές ΔΕ και 1 ΤΕ θέση Πληροφορικής ΤΕ και 1 ΔΕ βοηθός ιατρικών εργαστηρίων. Αναμένονται επίσης να προσέλθουν 5 νοσηλευτές ΤΕ για την Ψυχική Υγεία, 1ΤΕ βοηθός ιατρικών εργαστηρίων και μια ΤΕ ραδιολογίας ακτινολογίας.
-
Συντήρηση επισκευή κτιρίων:
Μεγάλη και συνεχής είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται για την συντήρηση των πολυάριθμων κτιρίων τα περισσότερα των οποίων είναι κατασκευής της δεκαετίας του ’30 και η τελευταία σοβαρή συντήρηση έγινε προ 20 ετίας:
-
Ολοκληρώνεται η συντήρηση και επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων όπως της πρόσοψης του κτιρίου διοίκησης,
-
Ολοκληρώνεται η επισκευή του αποχετευτικού δικτύου του Γεν. Νοσοκομείου και η ανακατασκευή των χώρων υγιεινής των κλινικών του 1ου ορόφου του Νοσοκομείου καθώς και του κεντρικού (παληού ιταλικού) δικτύου ύδρευσης του Γεν. Νοσοκομείου.
-
Γίνονται υδρομονώσεις κτιρίων, και άλλες οικοδομικές εργασίες σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες και με το ελλιπές προσωπικό που διαθέτουμε.
-
Εγκαταστάθηκαν τρία καινούρια Tηλεφωνικά Κέντρα για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών μεταξύ των δομών μας αλλά και του KεντρικούTηλεφωνικούKέντρου, με βελτίωση ταχύτητας του internet. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την επέκταση του δικτύου τηλεφωνίας και internet στα Λέπιδα.
-
Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
Εξαιρετικά σημαντική η ένταξη στο ΠΔΕ 2017-2020 μετά από έγκριση από το Υπουργείο Υγείας των αιτημάτων μας για προμήθεια
-ενός Αξονικού Τομογράφου ο οποίος θα αλλάξει ριζικά και θα αναβαθμίσει την φυσιογνωμία του Νοσοκομείου, επίσης
-ενός ΨηφιακούΜαστογράφου πολύ σημαντικού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες του νησιού και των γύρω νησιών και
-ενός καινούριου Ψηφιακού Ακτινολογικού μηχανήματος σε αντικατάσταση του υπάρχοντος. Για όλα αυτά αναμένεται η τελική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.
-
Προβήκαμε στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την βελτίωση της λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου για εγκατάσταση νέων απαραίτητων εξετάσεων (καλλιεργειών), της Χειρουργικής, Καρδιολογικής, Παιδιατρικής Κλινικής, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Φυσικοθεραπευτηρίου, του Χειρουργείου κλπ. Από δωρεά αποκτήσαμε 2 συσκευές υπερήχων, ένα καινούριο αναισθησιολογικό μηχάνημα και έναν καινούριο προβολέα χειρουργείου.
-
Έγινε προμήθεια 20 καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών για νέο εξοπλισμό αλλά και εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής.
-
Προχωράμε στον διαγωνισμό προμήθειας νέου φορητού ακτινοσκοπικού μηχανήματος(C–ARM) με επιχορήγηση της ΔΥΠΕ που θα βοηθήσει καθοριστικά τα ορθοπεδικά χειρουργεία.
-
Παραγγείλαμε και μας παραδόθηκε Περιβαλλοντική Μελέτηγια το ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου στο Λακκί και στα Λέπιδα (για τις Μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού, την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων λυμάτων και την επαναλειτουργία των υδάτινων πηγαδιών). Βρισκόμαστε στο στάδιο εκπλήρωσης των προϋποθέσεων που ζητήθηκαν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την σχετική αδειοδότηση.
-
Παραδίδεται εντός των ημερών Μελέτη Πυρασφάλειας για το Γενικό Νοσοκομείο.
-
Έγινε έλεγχος και πιστοποίηση ολόκληρου του δικτύου οξυγόνου και του κέντρο φιαλών.
Συνάφθηκα ετήσιες συμβάσεις συντήρησης των ιατρικών μηχανημάτων με τις προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή.
-
Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού (ΜΒΚ)
Είναι γνωστό το πρόβλημα της λειτουργίας της Μονάδας μας Βιολογικού Καθαρισμού στα Λέπιδα η οποία επιβαρύνθηκε με την σύνδεση σ’ αυτήν του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων. Μετά από μακρόχρονη αλληλογραφία και επικοινωνία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής λάβαμε την διαβεβαίωση του, ότι την επισκευή και συντήρηση της ΜΒΚ θα αναλάβει το ΥΠΕΘΑ, δέσμευση που είχε αναληφθεί με την εγκατάσταση του ΚΥΤ στο χώρο μας, στις αρχές του 2016. Μετά από σχετικές ενέργειες μας και σε συνεργασία με την 1η υποδοχή έχει σταματήσει η λειτουργία της ΜΒΚ μέχρι την τελική διευθέτηση του θέματος.
-
Λειτουργεί Γραφείο Προστασίας των δικαιωμάτων των Πολιτών ενημερώνοντας τους πολίτες και τους πρόσφυγες που προσέρχονται κυρίως στο ΤΕΠ και στα Ιατρεία. Πρέπει να πούμε πως έχουμε αρκετές ευχαριστήριες επιστολές από ντόπιους αλλά και αλλοδαπούς πολίτες που εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν κα βέβαια αυτό μας χαροποιεί.
-
Υλοποίηση του Προϋπολογισμού
Παρακολουθείται τακτικά σε μηνιαία βάση η υλοποίηση του τακτικού προϋπολογισμού.
Ομαλοποιήθηκε αρκετά η ροή και οι χρόνοι εξόφλησης χρηματικών ενταλμάτων των προμηθευτών μας λόγω κυρίως της αύξησης της ρευστότητας του ταμείου. Κάποιες δυσκολίες του παρελθόντος γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν.
Με δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς ρυθμίστηκε η προμήθεια τροφίμων, υγειονομικού υλικού και θα λυθεί σύντομα και αυτή των αντιδραστηρίων.
-
Άμεσοι στόχοι μας
-
Κτιριακά έργα και εξοπλισμός.
Επισκευή του ισογείου του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΤΑΜΕΑ και μεταφορά των ασθενών στο ισόγειο για πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Επισκευή χώρων των πλυντηρίων και μαγειρείων.
Προγραμματίζεται η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στα Λέπιδα.
Με την έγκριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ 2017-2020) θα προχωρήσουμε στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός Αξονικού Τομογράφου, ενός Ψηφιακού Μαστογράφου και ενός Ψηφιακού Ακτινολογικού μηχανήματος.
Αυτές τις μέρες προκηρύσσεται διαγωνισμός για την προμήθεια ενός ακτινοσκοπικού μηχανήματος (C–ARM), από επιχορήγηση της ΔΥΠΕ.
Προγραμματίζουμε την αγορά καινούριου πλυντηρίου και ενός στυπτηρίου ρούχων για τα πλυντήρια στα Λέπιδα.
Προγραμματίζεται αντικατάσταση του δυκτίου πόσιμου νερού στα Λέπιδα για καλή ποιότητα νερού. Επίσης προγραμματίζεται η τοποθέτηση μονάδας απολύμανσης και χλωρίωσης νερού στο Νοσοκομείο.
Έχουμε υποβάλει αίτημα στην ΔΥΠΕ για ένταξη της νοσηλευτικής μας μονάδας στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισηςτου ΕΣΠΑ 2014-2020 για κλιματιστικά, ενεργειακά κουφώματα και ηλιακούς.
-
Ιατρική Υπηρεσία και παροχή Περίθαλψης. Ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του ιατρικού με την προκήρυξη του 2016, υποβολή αιτήματος για νέα προκήρυξη μιας θέσης Μαιευτικής-Γυναικολογίας, δύο Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, μιας Ουρολογίας, μιας Δερματολογίας και μιας Καρδιολογίας.
Ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ.
Αναδιοργάνωση της λειτουργίας του ΤΕΠ.
Μελέτη για δυνατότητα δημιουργίας θαλάμου ημερήσιας νοσηλείας, θαλάμου αναζωογόνησης, Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και Σηπτικό Χειρουργείο που είναι αναγκαία για την αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης.
-
Ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2017-2018 το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση διαμόρφωσης του και υποβολή του στην ΔΥΠΕ.
Ολοκλήρωση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου
-
Προσπάθεια ολοκλήρωσης της πλήρους μηχανοργάνωσης του Οργανισμού μας με εφαρμογή του ηλεκτρονικού διαιτολογίου και εγκατάσταση ηλεκτρονικού πρωτόκολλου και της κάρτας ασθενούς.
Πιστεύω πως μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως βελτιώθηκε αισθητά η λειτουργία του ΚΘΛ και βελτιώνεται και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που είναι αποδέκτες των υπηρεσιών του. Η προσπάθεια βελτίωσης είναι μια συνεχής κοπιώδης διαδικασία που απαιτεί την ενέργεια και την δύναμη όλων όσων εργάζονται σ’ αυτό. Πρέπει να τονίσω ότι καμιά δράση δεν θα απέδιδε χωρίς την φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων, που στην πλειοψηφία τους δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε συνθήκες δύσκολες. Και βεβαίως πολύτιμη πραγματικά, είναι η δημιουργική συμμετοχή των μελών του ΔΣ που με αγωνιώδες ενδιαφέρον συμβάλουν στην διαμόρφωση των ορθότερων αποφάσεων και στην υλοποίηση τους και γι αυτό τα ευχαριστώ πραγματικά πολύ.
Όλοι μαζί συνεργαζόμενοι, μπορούμε να προχωρήσουμε τα «όχημα» μπροστά. Διοικήτρια
Ελένη Λήδα Σαρίκα