back to top
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Λέρου για την Πύλη Εισόδου και την ακτοπλοϊκή σύνδεση με άλλα νησιά

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Λέρου για την Πύλη Εισόδου και την ακτοπλοϊκή σύνδεση με άλλα νησιά

Συνάντηση είχε την Πέμπτη (5/6/2014) ο δήμαρχος Λέρου, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου  κ. A. Μπούσιο αλλά και τον Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. A. Χονδρονάσιο.

Κύριο θέμα συζήτησης τους ήταν η σύνδεση του νησιού μας με τα γειτονικά νησιά αλλά και την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην άμεση δρομολόγηση του υδροπτέρυγου από Σάμο προς Κω και αντίστροφα, και την επέκταση  του δρομολογίου του ημερόπλοιου στο νησί μας, που συνδέει την Τουρκία με την Κάλυμνο, καθώς επίσης και τη στελέχωση του Λιμεναρχείου  με επιπλέον προσωπικό.

Η έκβαση της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετική, ενώ υπήρξε και η δέσμευση για νέα συνάντηση με παρόντες όλους τους δημάρχους του Βορείου Συγκροτήματος και τη συμμετοχή πλοιοκτητών, με απώτερο σκοπό η επόμενη τουριστική περίοδος να μη βρει κανένα νησί χωρίς δρομολόγιο. 

Επίσης, με αφορμή την επίσπευση της δημιουργίας της πύλης εισόδου – εξόδου, ο δήμαρχος Λέρου επισκέφτηκε την Παρασκευή 6/6/2014, στην Αθήνα, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δ. Τσακνάκη. Στη συνάντηση τους αναφέρθηκαν επίσης στη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος με προσωπικό που θα απορροφηθεί στον διαβατηριακό έλεγχο. Ο κ. Τσακνάκης όρισε την ημερομηνία επίσκεψης της αρμόδιας επιτροπής που θα ελέγξει τους χώρους λειτουργίας της πύλης εισόδου εξόδου. 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ